Ekonomi Haberleri Tümü
banner249

Pet şişe başına İstanbulkart'a kaç lira yükleneceği belli oldu

Pet şişe başına İstanbulkart'a kaç lira yükleneceği belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geri dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 'Akıllı Geri Dönüşüm Konteynerı'na atık pet şişe ve alüminyum içecek kutusu atan her İstanbulkart kullanıcısının kartına belirli miktar para yüklenecek. 0,33 litrelik pet şişe atıldığında İstanbulkart'a 2 kuruş, 1 litrelik pet şişe için 6 kuruş ve 1,5 litrelik pet şişe karşılığında 9 kuruş yüklenecek. Kartına yükleme sayısı fazla olanlar, Şehir Tiyatroları’ndan ücretsiz tiyatro bileti alabilecek ve İBB Sosyal Tesisler’inden indirimli yemek yiyebilecek.
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), sayısı 30 milyonu aşan ve Türkiye’nin tamamında geçerli olması planlanan İstanbulkart’a pet şişe ve alüminyum içecek kutuları atılarak kredi yüklemesi yapılmasını sağlayan "Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri" makinelerini tanıttı. Şu anda sayısı 10 olan ve 1 ay sonra 100’e çıkacak konteynerler, ilk önce metro istasyonlarına ve pilot okullara yerleştirilecek. Büyüklüğüne göre pet şişe ve alüminyum içecek kutusu başına 2 kuruştan 9 kuruşa kadar ulaşım kartına yüklenecek. Kartına yükleme sayısı fazla olanlar, Şehir Tiyatroları’ndan ücretsiz tiyatro bileti alabilecek ve İBB Sosyal Tesisler’inden indirimli yemek yiyebilecek.

"Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri Lansman Töreni", İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımıyla Saraçhane’deki belediye binasında yapıldı. "Atıklar akıllı konteynere, bedeli İstanbulkart’a" sloganıyla yapılan etkinlikte, pet ve alüminyum içecek kutularının İstanbulkart’a para olarak dönüşmesinin detayları anlatıldı.

İBB Atık Yönetim Müdürlüğü ve iştirak şirketi İSBAK'ın akıllı konteyner projesine göre, İstanbulkartı’nı okutarak konteynerlere pet ve alüminyum şişe atanlar, şişe karşılığında İstanbulkart’larına belli bir miktar bakiye kazanacak. Böylece şu anda sayısı 30 milyonu aşan ve "Türkiyekart" olarak da kullanılması hedeflenen İstanbulkart’lar, pet ve alüminyum şişelerle dolacak.

banner276
Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz