Dünya Haberleri Tümü
banner318

ABD medyası anlaşmayı böyle gördü: Başkan Erdoğan'ın dediği oldu

ABD medyası anlaşmayı böyle gördü: Başkan Erdoğan'ın dediği oldu

ABD ile Türkiye arasında Suriye'de sağlanan anlaşma, Amerikan basınında yankı uyandırdı. Washington Post ve New York Times gazeteleri, Türkiye'nin istediğini aldığını söyledi, Erdoğan'ın Trump'a karşı zaferi diye manşet attı.

Klima Servis 

ABD ile sağlanan mutabakat ile terör örgütü PKK/YPG'nin 30 kilometre güneye çekileceği, silahlarınının toplanıp mevzilerinin imha edileceği ve Türkiye'ye uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılacağı açıklanmıştı.
 
Türkiye ile ABD arasında sağlanan Suriye anlaşması, dünya basınında geniş yer buldu.
 
WASHINGTON POST: ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ OLDU

Kombi Servis
 
Washington Post gazetesi “Türkiye, Suriye’nin içine doğru yürüyüşünü askıya alacak ateşkesi kabul etti ve Erdoğan'ın istediği oldu" ifadesini kullanıldı. Haberde mutabakatın şartlarına yer verildi ve söz konusu şartların Türkiye'nin istediğini aldığı anlamına geldiği belirtildi.
 
NEW YORK TİMES: ERDOĞAN'IN TRUMP'A KARŞI ZAFERİ
 
ABD'nin New York Times gazetesi dün ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşma sonucu Barış Pınarı Harekâtı'nın 5 gün boyunca durması ve bu süre içinde YPG'nin güvenli bölgeden çekilecek olması kararını "Türkiye için zafer, Erdoğan'ın Trump'a karşı zaferi" olarak nitelendirdi.
 
ABD'Lİ GAZETECİLER VE TÜRKİYE KARŞITLARI NE DEDİ?

Türk ve ABD heyeti arasında varılan, 120 saat boyunca operasyonu durdurma ve bu süreç içinde terör örgütü YPG/PKK'nın güvenli bölgeden çekilmesi mutabakatı, Türkiye karşıtlığıyla bilinen ABD'li gazeteci ve ünlü isimler arasında büyük tepkiyle karşılandı. Türkiye'nin tamamen istediğini aldığını ve hiçbir taviz vermediğini belirten gazeteciler Trump'a adeta ateş püskürdü.
 
CNN'in ulusal güvenlik muhabiri Ryan Browne: Anlaşmanın büyük kazananının Türkiye’nin olduğu ve ABD'nin Türkiye'den hiçbir imtiyaz alamadığı gözüküyor.


İsrail adına ABD'de lobi faaliyetleri yürüten, Halkbank davasının Türkiye aleyhine sonuçlanması için büyük çaba sarfeden Türkiye düşmanı Washington merkezli Demokrasileri Koruma Vakfı (FDD) Başkanı Mark Dubowitz ise adeta çılgına döndü:
 
"Türkiye’yle yapılan ateşkes anlaşması, toprak kazanan, çok az ceza ödeyen ve Trump'a üstünlük sağladığı görünen Erdoğan için zafer anlamına geliyor."

 Lübnanlı blogger'ın 'baklava'lı paylaşımı ise en çok paylaşılan tivitlerden oldu.
 
"Trump öyle harika bir müzakereci ki, Erdoğan’a istediği her şeyi verdi ve karşılığında biraz baklava aldı."




banner276
Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz