Gündem Haberleri Tümü
banner249

2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz

2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz


Beştepe'deki kritik kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda alınan kararları açıklıyor. Erdoğan, "Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz" dedi.
Beştepe'deki kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda alınan kararları açıklıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Son Kabine toplantımızdan bugüne her anımızı ülkemiz ve milletimiz için eser ve hizmetlerle dolu bir şekilde geçirdik.


NEON

Anadolu'daki sarsılmaz Ahlat'ı tarihi önemine yakışır bir şekilde yeniden ihya ediyoruz. 25 Ağustos'ta Ahlat'ta çeşitli programlara katıldık.

Daha sonraki günlerde Büyük Taarruz'un başladığı ve zafere ulaştığı Afyonkarahisar'da vatandaşlarımızla buluştuk.

Bununla kalmadık Kütahya ve Afyonkarahisar şehirlerimize kazandırdığımız eserlerin açılışını yaparak zaferin yıldönümünü daha anlamlı hale getirdik.

31 Ağustos'ta da Deniz ve Harp okullarımızın diploma ve sancak devir törenlerine icap ettik.

Yunanistan ne siyasi, ne ekonomik ne askeri bakımından bizim dengimiz olmadığı için muhatabımız da değildir.

Her yıl olduğu gibi 1 Eylül'de adli yıl açılış törenini gerçekleştirdik.

Türkiye güçlü olmak, gücünü sürekli artırmak mecburiyetindedir. Siyasetçisinden sokaktaki vatandaşına kadar bu anlayışla hareket etmesini bekliyoruz. 2022 büyüme çeyrek rakamları Türk ekonomisinin büyümeye devam ettiğini göstermiştir.
Salgın döneminde herkes içine kapanırken biz üretim çarklarının devam etmesini, ihracatın artmasını hedef alan bir şekilde hareket etmiştik. Geldiğimiz noktada ne kadar doğru karar verdiğimizi onlar dahi inkar edemiyor. Bizim mandacı iktisatçılar dediğimiz kesim bile artık eski görüşlerinde ısrar edemiyor.

Büyüme rakamlarımızı işte bu fotoğraf içinde değerlendirmek gerekiyor. İkinci çeyrekte %7.6 olarak gerçekleşti. İkinci çeyrekteki büyütme oranımız G20 içinde en yüksek büyüme kaydeden 2. ülke konumundayız. Bu büyümeyi iç talepteki artışla, dış talepteki artış da desteklemiştir.

Elbette bu büyüme oranına, insani trajedilere, ülkemize pek çok saldırıya rağmen ulaştığımızı da unutmamalıyız. Turizmde de hamdolsun hedeflerin üzerinde bir gerçekleşmeye gidiyoruz. Ülkemizin her yerinde uçaklarda, otellerde neredeyse boş olmadığı bir sezon geçiriyoruz.
İhracatımızı ülke ve ürün çeşitliliğiyle sürdüreceğiz. Enerji dahil her alanda ülkemizin imkanlarını harekete geçirecek projelere öncelik vereceğiz. Finansal ve fiyat istikrarını hedeflediğimiz seviyeye getirmek istiyoruz. Gençlerimiz ve kadınlarımız başta olmak üzere çalışmak isteyen herkese istihdam sağlayacağız. Bütçe disiplininden taviz vermeyeceğiz.

Kamu açıklarını azaltma, bütçe dengelerini güçlendirme yönünde sürekli tahkim edeceğiz. Yeşil dönüşümün gerçekleştirilmesi de orta vadeli programın önemli unsurları arasındadır. Program sonunda milli gelirimizi 1 trilyonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.

Her şeye rağmen satın alma paritesi itibarıyla ülkemizin dünya milli gelir sıralamasında 11'inciliğe yükselmesini önemli başarı olarak görüyoruz. Toplam milli gelir sıralamasında dünyada ilk 10'a gireceğimizin çok uzak olmadığına yürekten inandığımı söylemek isterim.

Yeni girişimcilerimizin önünü açmak, cesaretlerini artırmak için pekçok farklı program uyguluyoruz. Bu girişimler arasında enerji arz güvenliğimize katkıda bulunacak projeleri daha güçlü destekleyeceğiz. Teknoloji odaklı sanayi hamlesiyle ürünleri geliştiren projeleri özel olarak teşvik edeceğiz.

Afetlere hazır, enerji verimliliği yüksek, kültürel değerlerimizi koruyan, yatay mimariyi esas alan kentsel dönüşüm programlarımızın arasındadır.

Meclisimizin de takdiriyle yürürlüğe girecek 2023 bütçemizi ülkemizin hedeflerine doğru atmış olduğumuz yeni ve önemli adımların zemini kılmak istiyoruz. Ne seçim süreci ne iç ve dış gelişmenin 85 milyon geleceği bakımından kritik öneme sahip programı ve bütçe dengelerini bozmasına rıza göstermeyeceğiz.

Türkiye dünyanın neresinde olursa olsun mağdur ve mazlum duruma düşmüş herkesle dayanışma içinde olmayı, medeniyetin ve tarihinin üzerine yüklediği sorumluluk olarak görmektedir. İlgili resmi kuruluşlarımız, sivil toplumla milli gelirine kıyasla dünyanın en çok insani yardımı yapan ülkesi haline geldik.

Tüm mazlumların ve mağdurların umudu olmayı sürdüreceğiz Pakistan'da yaşanan sel felaketi karşısında aynı tavrı gösteriyoruz. Pakistan asırlar öncesinde aynı devlet köklerine sahip olduğumuz kardeşlik hukukumuza sahip çıkmıştır.

Cumhuriyet tarihi boyunca başımız her sıkıştığında Pakistan halkını ve devletini yanımızda bulduk. Pakistan'da etkili olan ve ülkenin önemli kısmını sular altında bırakan sel felaketi sonucu hepimizin yüreğini dağlamıştır. Muson yağmurlarının etkisi, küresel ısınma sebebiyle yüksek dağlardaki buzulların erimesiyle ülke toprakları sel suları altında kalmıştır.

Sağlıktan gıdaya, altyapıdan iskana kadar Türkiye ve Türk milleti olarak kayıtsız kalmadık. İçişleri, Çevre ve Şehircilik bakanlarımız bizzat bölgeye giderek yerinde gördü ve incelediler. AFAD Başkanlığımızın koordinasyonluğunda 50 bin çadır ve 100 bin gıda ve temizlik kolisi hazırlandı.

Oluşturulan hava köprüsü, iyilik trenleriyle Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını sarana kadar elimizdeki imkanları kendileriyle paylaşmayı sürdüreceğiz.

Toplam 500 bin gıda kolisini her hafta 2 tren kaldırarak 14 seferde Pakistan'a ulaştırmak hedefimizdir.




banner277
Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz