Bilim-Teknik Haberleri Tümü
banner308

TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması 17 Ağustos'ta başlıyor

TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması 17 Ağustos'ta başlıyor

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen Roket Yarışması, 17-22 Ağustos'ta Aksaray Tuz Gölü'nde düzenlenecek..

Neon 

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te heyecan tüm hızıyla devam ediyor.

İstanbul’da nisan ayında 2 milyon 547 bin ziyaretçisi ile rekorlara imza atarak bilim, teknoloji ve uzayla dolu unutulmaz izler bırakan TEKNOFEST, yılın geri kalanında da çeşitli yarışmalara ev sahipliği yapacak.

TEKNOFEST roket yarışması için geri sayım
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen Roket Yarışması, 17-22 Ağustos'ta Aksaray Tuz Gölü'nde düzenlenecek..

Avrupa'da ilk, dünyada düzenlenen ikinci roket yarışması özelliğine sahip olan yarışma, TEKNOFEST kapsamında Roketsan yürütücülüğünde hayata geçecek.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında ilki 2018 yılında gerçekleştirilen Roket Yarışması'na gençlerin ilgisi her geçen yıl artarak devam ediyor.

Farklı alanlardaki fen ve mühendislik bilgi birikimlerini kullanan gençler, disiplinler arası düşünerek ve karmaşık işlemleri, süreçleri planlayarak roket tasarımı, üretim ve entegrasyonunu başarıyor.

Roket Yarışması bu yıl Lise (4 bin feet), Orta İrtifa (8 bin feet), Yüksek İrtifa (18 bin feet) ve Zorlu Görev (7 bin 5 yüz feet) olmak üzere 4 farklı kategoride düzenleniyor.

64 takım yarışacak
Her yıl başvuru sayısının katlanarak arttığı Roket Yarışması'na bu yıl 1.098 takım başvurdu. Finale kalmaya hak kazananlar ise 31 farklı ilden 64 takım ile 612 yarışmacı oldu.

Gençlere, havacılık kariyerinde önemli bir adım, ekip ruhu ve takım olabilmenin kazanımlarını da yaşatan yarışmaya; lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler ile mezunlar katılıyor.

"TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması" kapsamında toplam 1 milyon 140 bin TL ödül verilecek.






banner274
Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz