Sağlık Haberleri Tümü
banner284

Zamanla hafızayı güçlendiriyor

Zamanla hafızayı güçlendiriyor! Zihin toparlayıcı 3 beyin sebzesi


Yediğimiz her şey zihinsel olarak etkiliyor.
Bu yüzden beynin gıdası olan hafıza güçlendirici
sebzeleri tüketmek gerekiyor. Beyin hücrelerini
koruyarak hafızayı güçlendiren 3 sebzeyi bir
araya getirdik. İşte Zihin toparlayıcı 3 sebze.

BEYLİKDÜZÜ AUDİ SERVİSİ

Beyin için en sağlıklı besinler sebzeler ve meyvelerdir. Vitamin ve minareller açısından zengin olan sebzeler beyne enerji sağlar ve zihnin tam kapasite çalışmasını sağlar.

Bilim insanları, yediklerimizin beyin sağlığımızda büyük rol oynadığına dair birçok araştırma yapmış. Buna göre beyin açısından sağlıklı besinlerin başında meyveler, sebzeler, yağlar ve hatta çikolata geliyor.

Neon

Beyin gıdaları antioksidanlar, sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin olanlardır. Beyninize enerji sağlarlar ve beyin hücrelerinin korunmasına yardımcı olurlar, bu da beyin hastalıklarının gelişmesini engellemeye yardımcı olur.

BROKOLİ

Brokoli, hafızanızı keskin tutmanıza yardımcı olabilecek yüksek K vitamini ve kolin seviyeleri sayesinde beyin açısından en sağlıklı yiyeceklerden biridir. Aynı zamanda C vitamini ile de yüklüdür; aslında yalnızca bir fincan, önerilen günlük alımın yüzde 150'sini sağlar. Ayrıca beyin hücrelerini oksidatif strese karşı koruyan bir dizi bitkisel besin içerir. Brokolinin lif oranı da yüksektir, bu da kendinizi çabuk tok hissedeceğiniz anlamına gelir.

KEREVİZ

Kerevizin faydaları saymakla bitmiyor. Yüksek seviyedeki antioksidanlar ve polisakkaritler, doğal antienflamatuvarlar gibi davranır ve eklem ağrısı ve irritabl bağırsak sendromu gibi inflamasyonla ilgili semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir. Özellikle kilo vermek için harika bir sebzedir. Kereviz saplarını sıklıkla yerken, çekirdeklerini ve yapraklarını da atlamayın. Her ikisi de ekstra fayda sağlar ve kızartmalar ve çorbalar gibi yiyeceklerde harika lezzetler sunar. Kerevizi meyve suyunda da deneyebilirsiniz.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Yeni araştırmalara göre lahana, pazı ve marul gibi yapraklı yeşil beyin gıdalarından düzenli olarak yardım almak demansı uzak tutmaya yardımcı olabilir. Ortalama beş yıl boyunca 950'den fazla yaşlı yetişkinin yeme alışkanlıkları ve zihinsel yeteneklerinin değerlendirildiği çalışmada, günde bir veya iki kez yeşil yapraklı sebzelerden oluşan bir porsiyon yiyen yetişkinlerin, hiç sebze yemeyenlere göre zihinsel bozulmanın daha yavaş olduğu görüldü. Beyin gücüne gelince, yeşillikler her öğünde tabağınızda bulunmalıdır.





banner275
Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz