Bağcılar Haberleri Tümü
banner249

Bağcılar izcileri İsveç’e gidiyor

Bağcılar izcileri İsveç’e gidiyor
Bağcılar izcileri, bu yıl İsveç’te gerçekleştirilecek olan Dünya İzci Jamboresi’ne katılmak için İsveç’e gidiyor. 12 kişilik izci grubu kamp kurma çalışmalarında görev almak üzere bu ülkeye giderken, diğer izciler de önümüzdeki hafta yola çıkacak.
Bağcılar’dan yaklaşık 45 izci İsveç’te gerçekleştirilecek olan Dünya İzcilik Jamboresi’ne katılmak için bu ülkeye gidiyor. 12 kişilik ilk izci grubu, jamborenin gerçekleştirileceği kamp alanının kurulmasında görev almak için İsveç’e gitti. Diğer izciler ise önümüzdeki hafta bu ülkeye gidecek.
TÜRKİYE’DEN EN FAZLA İZCİ BAĞCILAR’DAN GİDİYOR
Dünya Jamboresi’ne Türkiye’den 130 civarında izcinin katılması bekleniyor. 45 izci ile Bağcılar İsveç’e en fazla izci gönderen ilçe. İsveç’te 8 Ağastos’a kadar devam edecek Jambore’ye de dünyanın farklı ülkelerinden 40 bin civarında izcinin katılması bekleniyor.
İzcilik faaliyetlerini önemsediklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bir dönem ‘izcilik’in ne demek olduğunun bilinmediği bir Bağcılar’dan bugün dünya jamborelerine izciler gönderen bir Bağcılar’a geldik. Bu çok önemli bir gelişme” dedi.
Daha önce ulusal ve uluslararası izcilik şuraları düzenlediklerini hatırlatan Çağırıcı, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi, farklı etkinliklere yönlendiriyoruz. İzcilik de bu etkinliklerimizden biri. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bin 250 izcimizle Düzce’de izcilik kampımızı gerçekleştirdik” diye konuştu.
 

banner273
Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz