banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Atiye yeniliklerin peşinde koşuyor

Çocukluğundan beri şarkı söylemeye bayılırmış Atiye… Halıyı sahnesi yapar, şarkılar söyler, dans edermiş. Asla vazgeçmemiş ve 16 yaşında ilk bestesiyle en iyi çıkış yapan sanatçı unvanıyla da emeğinin karşılığını almış.

02 Ekim 2015 Cuma 05:24
Atiye yeniliklerin peşinde koşuyor
banner291
Atiye yeniliklerin peşinde koşuyor
Çocukluğundan beri şarkı söylemeye bayılırmış Atiye… Halıyı sahnesi yapar, şarkılar söyler, dans edermiş. Asla vazgeçmemiş ve 16 yaşında ilk bestesiyle en iyi çıkış yapan sanatçı unvanıyla da emeğinin karşılığını almış.

Akşam'dan Emine Bıyık'ın söyleşisi...

DÜNYADA İLK KEZ YAPILDI

Çok çalışıp çok emek harcadığım yeni single’ım “Abrakadabra” ile müzik serüvenim devam ediyor. Aldığım tepkiler beni çok heyecanlandırıyor. Abarkadabra ile anlatacağım çok şey var. İlk dinlediğinizde tipik bir pop şarkısı gibi… Birkaç kez dinledikten sonra şarkının derinliğini ve ne kadar kapsamlı olduğunu fark edeceksiniz. Çünkü bu şarkıyla bir ilke imza attık. Raga Hint müziğinin ritmik sistemini ilk defa Türkçe pop bir şarkıya entegre ettik. Bu da dünyada ilk kez yapıldı. Çünkü Hintlilerin enstrümanı tabla bizimkisi ise darbukaydı.

Sade bir klip oldu

Klibimi Murad Küçük çekti. Çok iyi bir gözü var ve çok yaratıcı. Enerjimiz çok uyuşuyor. Uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz zaten. Beni çok iyi tanıdığı için nelerden hoşlandığımı ve neleri sevmediğimi iyi biliyor. Bu yüzden çekimler tahmin ettiğimden daha çabuk bitti. Tuzla’da boş bir antrepoda ve baş dansçılarımdan Nelli Tews’in dans koreografisiyle hazırladığımız bir klip çektik. Sade bir klip oldu. Şarkıyı ön plana çıkardık.

Darbuka çalıyorum

Son üç yıldır yoğun bir çalışma temposuyla hem darbuka çalmayı hem de darbukanın anatomisini öğrenmeye çalışıyorum. Sahnede darbuka çalıyordum ama inceliklerini öğrendikten sonra daha farklı şeyler denemek, daha çok konserler vermek istiyorum. Tüm dünyaya darbuka çaldığımı hayal ediyorum. Bu yeni uğraşımı yeni merakımı insanlara tanıtmak istiyorum. Darbukanın tınılarına hayranım, en sevdiğim enstrüman diyebilirim. Genlerimde var (gülüyor). Aslında daha hayatta değilken tanışmışım darbukayla. Annem bana hamileyken babam hep darbuka çalarmış. Dünyaya geldikten sonra da devam etmiş bu. Şimdi büyüdüm ve karşılıklı çalıyoruz.

HİÇ ŞIMARTILMADIM

Babam Antakyalı, annem Hollandalı… Haliyle ikisinin de dinlediği müzikler birbirinden çok farklıydı. Annem rock müziğini çok severdi; Rolling Stones, Beatles dinlerdi, babam da Türkiye’den en sevdiği sanatçıları… Ben de küçükken Mezdeke’yi çok severdim. Aynanın karşısına geçip dans eder, göbek atardım. Çok şanslı bir çocuktum. Çok iyi bir anne-babam vardı. Almanya’nın bir köyünde yemyeşil bir doğanın içinde inekler, kuşlar, kediler, köpeklerle, özgür bir şekilde dilediğim gibi büyüdüm. Üstelik hiç şımartılmadan… Hep dışarıdaydım. Hiç evde oynadığımı hatırlamıyorum. Eğer bir gün çocuklarım olursa aynı benim gibi büyümelerini istiyorum. Şehrin merkezinde büyümelerindense bir çiftlikte büyümelerini tercih ederim.

SAHNEM HALIYDI

Çok sakin bir çocuktum ama misafirler geldiği zaman dans etmeye, şarkı söylemeye başlardım. Hatta misafirlerimiz gelmeden önce “Acaba nasıl dans etsem?” diye düşünür, hazırlıklar yapardım. Sahnem de halıydı. Şimdi o yılları düşününce bilmeden kendi kendimi bu hayata hazırlamışım. Anne-babam da hayallerime ortak olup beni hiç engellememişler. Ne yapmak istediysem ellerinden gelen bütün imkânı sağladılar. Aklınıza gelebilecek her dans dalında eğitim aldım. 6 yaşında piyano çalıyordum. 13-14 yaşlarında şarkı söylüyordum. 16 yaşında ilk bestem “Don't Think”i yapmıştım ve ilk çıkış şarkım olmuştu.

MÜZİKALDE OYNAMAK İSTİYORUM

Uzun zamandan beri film teklifleri ve özelikle dizi teklifleri geliyor. “Bu İşte Bir Yalnızlık Var” filminde konuk oyuncu olarak kendimi canlandırmıştım. Oyunculuk yapmak çok hoşuma gidiyor. Beni çok heyecanlandırıyor. Çünkü hep yeni şeylerin peşindeyim. Bu da benim için yeni bir yolculuk olabilir. Yavaş yavaş oyunculuk derslerine başlayacağım. Yapmak istediğim çok şey var. Hem dansın hem müziğin hem de oyunculuğun aynı sahnede buluştuğu bir müzikalde oynamayı çok istiyorum. Çocukluğumdan beri müzikalleri takip etmeyi çok severim.

“ABRAKADABRA”

Abrakadabra hepimiz için çok sihirli bir kelime… “Abrakadabra” desem, barış ve sevgi dolu bir dünya oluverse … Hepimiz böyle daha mutlu olacağız. Etrafımızdaki her şey bu kadar kötü olunca ister istemez çok üzülüyoruz. İnsanlar nasıl bu kadar kötü oluyor aklım almıyor.  

POPÜLER BİR KIZ OLMADIM

Okulda hiçbir zaman popüler bir kız olmadım. Hocalar beni hiç sevmezdi. Çünkü düşüncelerimi açık açık söyler, sadece sevdiğim derslere çalışırdım. Hoşuma gitmeyen, bana göre öğrenmenin gereksiz olduğu derslere çalışmazdım. Ödevlerimi yapmadığım zamanlarda olurdu tabii. İstemediğim hiçbir şeyi kimse bana yaptıramaz. İnatçıyım biraz. 

BİR GÜNDE HAYATIM DEĞİŞTİ

Çocukken üç yıl İzmir’de yaşamıştık. Sonra bazı nedenlerden dolayı tekrar Hollanda’ya taşındık. Çok güzel geçen bir üç yılım vardı ve çok üzülmüştüm. Ama sonra ilk şarkım Dont Think ile Kral TV Müzik Ödülleri’nde En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı unvanını aldım ve bir günde hayatım değişti. Hemen Türkiye’ye döndüm. Uzun zamandır istediğim bir şey bu sayede gerçekleşmiş oldu.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV