banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
19 Nisan 2024 Cuma

ABD Çin arasında siber savaş

DÜZENLEME DENİZ SEKİ'Yİ KAPSAMIYOR

38 bin kişinin cezaevlerinde çıkmasını sağlayacak düzenleme sanatçı Deniz Seki’yi kapsamıyor.

17 Ağustos 2016 Çarşamba 16:21
DÜZENLEME DENİZ SEKİ'Yİ KAPSAMIYOR
banner264
DÜZENLEME DENİZ SEKİ'Yİ KAPSAMIYOR
38 bin kişinin cezaevlerinde çıkmasını sağlayacak düzenleme sanatçı Deniz Seki’yi kapsamıyor.


Beylikdüzü Mercedes Servisi


Deniz Seki’nin avukatı “KHK, hükümlüler arasında eşitlik ilkesine aykırı gayri adil bir ayırım yaptı. Deniz Seki bu KHK dan istifade edemiyor” dedi.
671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yer aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da düzenlemenin detaylarını paylaştı.
Bakan Bozdağ, anılan düzenlemenin 38 bin kişiyi kapsayacağını aktardı. Söz konusu düzenleme sonrası durumu en çok merak edilen isimlerden biri de sanatçı Deniz Seki oldu. Seki ile ilgili durumu avukatı açıkladı.

Seki’nin avukatı Naim Karakaya, müvekkili ile ilgili durumu Twitter hesabı üzerinde paylaştı. Karakaya konu ile ilgili iki paylaşımında şunları kaydetti:

    

DENİZ SEKİ YARARLANAMIYOR

*671 sayılı KHK ile şartlı salıvermeden önceki denetimli serbestlik 1 yıldan 2 yıla çıktı. Şartlı salıvermedeki oran da üçte ikiden yarıya indi(1)*KHK, hükümlüler arasında eşitlik ilkesine aykırı gayri adil bir ayırım yaptı. Deniz Seki bu KHK dan istifade edemiyor.

Bakan Bozdağ, düzenlemenin kapsam dışında kalan maddeleri de sıraladı. Bakan Bozdağ'ın açıklamasına göre 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti' yapan kişiler de kapsam dışında bırakıldı.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Bu durum üzerine Deniz  Seki cephesinden açıklama geldi.

 671 sayılı KHK ile çıkarılan denetimli serbestlik ve şartlı salıverme hükümleri yönünden hükümlüler arasında yaptığı ayırım gayriadildir.

Bu tür uygulamalar bir toplumsal helalleşme olarak değerlendirilmeli ve ayırımın daha adil şekilde yapılması beklentisini karşılamalı idi.

Deniz Seki’ye “sen çok yükseklere uçmuşsun biraz burnun yere sürtsün” diyerek tutuklamaya sevk eden soruşturma savcısı, mahkumiyet kararına imza atan Ağır CezaMahkemesi üyelerinin üç hakimden ikisi, lehine temyizi geri çeken duruşma savcısı,Yargıtay Dairesinde aleyhe oy kullanan her iki üye şu anda açığa alınıp tutuklanırken böyle gözönünde olan ve toplumun bir kesiminin sindirilmesi sonucunu doğuran bir yargılamada hiçbir sorun görmemek ve verilen kararın sadece dosya kapsamına göre verildiği sanılarak bu suç ve hükümlüleri özel olarak kapsam dışı bırakmak adalet duygusunu zedelemiştir.
Anılan kararname, sıkışmış hukuk düzeninin gerçek bir mağduru olan ve adalet beklentisi içinde olan Deniz Seki’de hayal kırıklığı oluşturmuştur.
Daha adil bir düzenlemenin beklentisi içerisindeyiz.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.




beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV