banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Rolü için 6 kilo verdi

Kanal D'de yayınlanan ve izleyicilerin beğeniyle takip ettiği dizi Güneşi Beklerken'de Melis karakterine can veren genç ve güzel oyuncu Yağmur Tanrısevsin, dizideki rolü için 6 kilo verdi.

24 Nisan 2014 Perşembe 01:14
Rolü için 6 kilo verdi
banner304
Rolü için 6 kilo verdi
Kanal D'de yayınlanan ve izleyicilerin beğeniyle takip ettiği dizi Güneşi Beklerken'de Melis karakterine can veren genç ve güzel oyuncu Yağmur Tanrısevsin, dizideki rolü için 6 kilo verdi.

evden eve nakliye

Geçtiğimiz Pazar günü yayınlanan dizinin yeni bölümünde Melis'e (Yağmur Tanrısevsin) bulimia teşhisi kondu. Arkadaşlarının Melis'i tedavi sürecine ikna etmesi ve bulimia hastasının yaşadığı problemleri ele alması büyük ilgi çekti. Tanrısevsin, rolünü inandırıcı kılmak adına kısa sürede 6 kilo vermiş.

Bulimia hastalığı nedir?

Bulimia, bir çeşit psikolojik yeme bozukluğudur. Bulimia, aşırı dozda yemek yeme işlemi sonrasında, uygun ve sağlıklı olmayan kilo kontrolü yöntemlerinin uygulanması şeklinde tanımlanabilir. Özellikle kusma, aşırı derecede diüretik ve laksetiflerin kullanımı ve çok zorlayıcı egzersizler yapılması bulimia vakalarında en sık rastlanan kilo kontrolü yöntemlerindendir. Vücut şekli ve kilo ile ilgili aşırı derecede takıntılı olmak, normal kiloda olunmasına rağmen kişinin kendisini kilolu hissetmesi bulimianın en belirgin özelliklerindendir. Bulimia rahatsızlığı yaşayan bir kişi normalde pekçok insanın yiyebileceği miktarın çok daha fazlasını tüketir. Bu aşırı yeme şekli aslında kişinin aç olmasıyla ilgili değildir. Bu yeme bozukluğu tamamen kişinin içinde bulunduğu depresyon, stres ve vücudunu beğenmeme takıntısıyla ilgilidir.

Bulimia sorunu yaşayan bir kişi aşırı dozda yeme süresi içinde kontrolünü kaybeder ve ne bulursa yer. Bu yeme işleminin ardından çok kısa süreli bir sakinleşme dönemi yaşar. Bundan sonra da kilo alma korkusu ile ciddi bir pişmanlık, üzüntü ve hatta kendinden iğrenme duygusu yaşar. En sonunda da tüm yediklerini sağlıklı olmayan yöntemlerle boşaltır.

Güneşi Beklerken yeni bölümüyle 27 Nisan Pazar akşamı saat 20:00'da Kanal D'de...

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV