banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Süha Özgermi hayatını kaybetti

Türkiye'de birçok ilke imza atan güzellik yarışması organizatörü Süha Özgermi bu sabah hayatını kaybetti

20 Eylül 2013 Cuma 16:57
Süha Özgermi hayatını kaybetti
banner266

Süha Özgermi hayatını kaybetti
Türkiye'de birçok ilke imza atan güzellik yarışması organizatörü Süha Özgermi bu sabah hayatını kaybetti



Süha Özgermi'nin 2 yıldır kendi kontrolünde olduğunu söyleyen Naciye Kaya "Süha Bey'in 1 ay öncesine kadar hiçbir şeyi yoktu. Son 1 aydır mide problemi yaşıyordu. Dün gece fenalaştı, hastaneye kaldırdık. Bu sabah 09:15'te vefat etti. Doktorlar net bir hastalığının olmadığını, ölümün yaşlılıktan kaynaklandığını söylediler" dedi.

Yaklaşık 3 yıldır Kıbrıs'ta yaşayan 90 yaşındaki Özgermi ikindi namazsına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Lefkoşe Kabristanlığı'na defnedilecek.

SÜHA ÖZGERMİ KİMDİR?

Süha Özgermi, 13 Ekim 1923 tarihinde İstanbul Beşiktaş’da zengin bir ailenin 40 odalı bir konağında dünyaya geldi. Kabataş Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 7 yıl Ankara'da avukatlık yaptı. Daha sonra İstanbul'da avukatlığa devam etti. Hereke Belediyesi'nin avukatlığını da üstlendi.

1975 yılında ise ticaret hayatına atılarak 16 yıl süreyle Türk ordusuna iç çamaşırı ticareti yaptı. 1974 yıllarında Galatasaray Kulübü'nün genel sekreterliğini yaptı.

1 Ekim 1983'te Mecidiyeköy'de bir trafik kazası geçirdi. Bu kaza olduğunda aileden kalma 300 kişinin çalıştığı fabrika, 4 apartman, iki han, lüks arabaları vardı. Bütün malını da vekâleten bir tanıdığına devretti. 2 sene 4 ay İsviçre'de 'Canton Hospital' hastanesinde yattı. 6 ay da Lugano'da fizik tedavisi gördü. Döndüğünde, hiçbir malı kalmamıştı.

Türkiye'de 'Milli Çapkın' olarak tanındı. Süha Özgermi,'Milli Çapkın' adının nereden kendisine takıldığını şöyle özetlemişti:

“1984 yıllarında Cannes Film Festivali'ne gider, orada meşhur otellerde kalır ve dünya ülkelerinin ileri gelenleriyle tanışmaktan ve ülkemi anlatmaktan büyük zevk alırdım. Heyecanla ve zevkle takip ettiğim Nice Matin Gazetesi'nde Dallas dizisinin en güzel kadını ve Afton rolünü canlandıran Audrey Landers'ın, Cannes'a geleceğini okudum. O gece konseri vardı ve aynı otelde kalıyorduk. Hemen Galatasaray Kulüp Genel Sekreteri olarak sarı kırmızı çiçekleri odasına gönderdim. 2 saat sonra bir telefon çaldı ve 'Mr. Özgermi, çiçek için çok teşekkür ederim ama ben İstanbul Türkiye nerede bilmiyorum' dedi. Ben de kendisine, 'Bu akşam konserinize geleceğim, konserden sonra kahve içer size Türkiye'yi ve İstanbul'u anlatırım" dedim. Gece 01.00 sıralarında kapım çalındı ve misafirim geldi. Elbette ki 70 milyon nüfuslu Türkiye, 16 milyon nüfuslu İstanbul bir saatte anlatılamazdı. Ertesi gün öğleden sonra odadan çıkarken bir gazeteci grubuyla karşılaştık. Bu gazetecilerin yanında Gölge Adam'ın yazarı Ertuğrul Akbay da vardı. Fotoğraflar çekildi, gazetelerde manşetlere, "Süha Özgermi milli çapkın olarak ülkemizi başarıyla anlattı" diye yer aldı ve adım milli çapkın olarak devam etti”.

1988 yılında bir Amerika seyahatinde Los Angeles'ta şehrinde Çin asıllı bir Amerikalı ile tanıştı, bu kişi Süha Özgermi’den dünya güzellik yarışmasının Türkiye'de ki organizasyonunu hazırlamasını istedi.

Ve 10 yıl dünya güzellik yarışmalarını düzenlediler. Süha Özgermi’nin düzenlediği ilk dünya güzellik yarışması 1988 senesinde Bodrum'da Halikarnas'ta yapıldı.

Türkiye'nin tarihine önem veren bir kişi olan Süha Özgermi, dünyada tarihi ve efsaneleri en uzak noktalara varan ülkemizin bu tarihini dünyaya anlatmak amacıyla “Dünya Medeniyetler Kraliçesi yarışması”nın patentini aldı. Güzellik yarışmalarını, Adıyaman, Nemrut Dağı, Şanlıurfa, Ankara, Çanakkale, İzmir, Eski Foça, Belek, Selçuk, Gaziantep, Samsun ve İstanbul'da düzenleyerek ülkemizin hiçbir yerde olmayan tarihini dünyaya aksettirme çalışması içinde oldu. Antalya Aspendos'ta güzellik yarışması düzenledi.

Güngör Bayrak, Nazan Saatçi, Nazan Adalı, Hülya Avşar, Fatoş Birsen, Gözde Tan ve Manolya Onur, Özgermi'nin ünlü olmasına yardımcı olduğu isimler arasında.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV