banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Ünlü besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay hayatını kaybetti

Ünlü besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay 68 yaşında hayata gözlerini yumdu.

14 Haziran 2021 Pazartesi 09:32
Ünlü besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay hayatını kaybetti
banner304
Ünlü besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay hayatını kaybetti

Ünlü besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay 68 yaşında hayata gözlerini yumdu. Tekay, "Beraber yürüdük biz bu yollarda", "Vurgun" ve "Yorgunum dostlarım" adlı şarkıların da arasında olduğu çok sayıda unutulmaz besteye imza atmıştı.
Türkiye'nin ünlü keman virtüözlerinden Selçuk Tekay(68) yaşamını yitirdi. 
Müzik camiasını yasa boğan acı haberi sanatçı Emel Sayın duyurdu.

Emel Sayın, "Söyleyecek söz bulamıyorum, çok ama çok üzgünüm. Mekânın cennet olsun Selçuk Tekay. Ailene ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

UNUTULMAZ ŞARKILARIN BESTECİSİ

68 yaşında hayata gözlerini yuman usta sanatçı konservatuar eğitiminin ardından yüze yakın albümün yönetmenliğini yaptı.

Müzeyyen Senar ve Zeki Müren gibi duayen isimlerle de beraber çalışan Tekay, birçok ünlü sanatçı ve assolistin sahne ve albüm çalışmalarını yönetti.

90'lı yılların başında "Vurgun", "Beraber yürüdük biz bu yollarda" ve "Yorgunum dostlarım" adlı besteleriyle adından söz ettiren Tekay, "Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü"nü kazandı.




beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV