banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

1 Kasım Şakası

30 Ekim 2015, 11:20
1 Kasım Şakası


1 Kasım Şakası

Evet, seçime 2 gün kala ortalıkta reklamlar son yorumlar demeçler ve siyasetçilerin son manevraları ile karşı karşıyayız.

Nelerin döndüğünü Türk Halkı vatandaşlar millet olarak elbet görecek ve bilecek ama bende yorum yapmadan geçmek istemedim kısacası yorumlamak değil de ön görümü açıklamak sizlerle paylaşmak istedim.

1 Kasım 2015 günü seçim sonuçlarında ben kendi tahminimi şöyle ön gördüm. 1 Kasım Şakası diye isimlendirdiğim yazım aslında 1 Nisan 2016 atıfta bulunmak adına hani 1 Nisan dünyada şaka günü olarak adlandırılıyor bizde sanırım 3. Seçimi bu tarihe denk gelecek bir süreç yaşayacağımızı düşünüyorum.

Koltuk Kavgaları

Evet, bu süreçte o kadar ilginç koltuk kavgaları yaşanıyor ki aslında partiler değil de şahıslar yarışıyor hem parti içleri kaynıyor! Hem de siyasi partiler birbirleri ile atışma durumunda kalıyorlar.

Mesela size örnek vereceğim temsili Ahmet, Mehmet isimleri uydurmadır lafın gelişi sonra birileri bizi kast etti demesinler Ahmet ve Mehmetlerde alınmasın olur mu?

Örnek: Falanca partili Ahmet her türlü pisliğe bulaşmış şaibesi ile ve yargı karşısında aldığı cezalar ile gündemde filanca partili vatandaşlar sizin Ahmet soyguncu diyorlar tabi falanca partililer hemen hazır cevap sizin Mehmet’te soyguncu şunu, şunu yapıyor diye hemen cevap yetişiyor.

Kısacası bu seçim kişilerin savaşı durumuna dönmüş birçok insan da kararını buna göre belirliyor, tamam ben şu partiliyim özüm bu ama filancayı aday yapmışlar ben o adama oy vermem diyor yani. Anlayacağınız siyasetin kirli isimleri partilerde görevlere devam ettikleri sürece sanırım anketler, seçim sonuçları, ne olursa olsun bu durum değişmeyecek gibi görülüyor.

Türkiye bu süreçte benim kendi ön görüme göre taze bir kana dürüst şaibeye bulaşmamış yeni siyasetçilere artık koltuk devretme zamanı olduğunu düşünüyorum. Fakat siyasi lobilerden para kazanan zihniyetler hep aynı kadroları başta tutarak kendi rantlarını korumak için el birliği ile tüm partilerin içine sızmış durumda.

Mesela bazı gizli isimler var ki örnek falanca şirket sahibi ve ortakları partilere dağılmışlar ve hangisi kazanırsa orda ranta devam edilecek. Filanca şirket durur mu oda hemen kendi adamlarına talimat vermiş onlarda her partide her yerde olma savaşında devam ediyorlar.

 

UFO gören masum köylüler onlarda seçimde oy kullanan partilerde bazen ufak görevler alan vatandaşı oynayanlar kuru kuruya o iyi adam bana selam verdi diye oy atanlarda var.

Düşünün adam sadece selam verdi diye oyunu teslim ediyor ama aynı isim ranta şaibelere bulaşmış sorun değil onun için bu kadar tezat bir durumda söz konusu.

1 Nisan şakası gibi 1 Kasım Şakası da olabilir bu seçimde çünkü konuştuğum birçok kişi çelişkide yani eskiden kötünün iyisi deniyordu seçilirken. Şimdi o kavramda yerini bırakmış sessizliğe yani bazı çıkarlar ilişkilerdeki yandaşlar hariç vatandaş kime nasıl oy vereceğini ne yazık ki bilemiyor.

Kısacası burada siyasi partilerin sınıfta kaldığını söylemek isterim çünkü millete kendilerini ifade edemiyorlar vatandaşlarda kararsız seçmen haline dönüşmüş durumda.  

1 Kasım 2015 seçimleri Türk Milletine hayırlı uğurlu olsun.

1 Nisan 2016 günü Türkiye bakalım hangi gündemi konuşuyor olacak tahminler mi doğru çıkacak yoksa Türkiye 1 Nisan 2016 günün de şakalarla güzel olaylarla geçen bir gün mü olacak...

Adnan EREN



seo, web tasarım, seo yazılım,

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 3 yorum mevcut

    • berkay 8 yıl önce yorumlandı

      Gerçekten süper sizi takip ediyorum. Beylikdüzü ve Büyükçekmece ilçelerinde her siyasi partiye girip çıkan biriyim sizi sevmiyorlar korkuyorlar ama bir o kadarda takip ediliyorsunuz. Gizli gizli sizi takip etmeleri sizin çok şey bildiğinizi gösteriyor bölgede kilit adam gibisiniz helal olsun.

    • ahmet taner 8 yıl önce yorumlandı

      şimdi bu yazı ne alaka diyecektim ama okuyunca hak verdim harbiden hiç bu açıdan bakmamıştım inanın oy kullanırken çok düşünürüm sizi okuyunca kimleri seçiyoruz biz dedim durdum kaldım çok haklısınız.

    • suna güler 8 yıl önce yorumlandı

      size katılmamak elde değil ülkde temiz siysetçi görmek aynen samanlıkta iğne aramak gibi teşhisleriniz süper

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV