banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ailecek sürgün edildik

Todays Zaman çalışanı Mahir Zeynalov'un attığı bir tweet nedeniyle sınır dışı edildiği iddia edildi. Zeynalov dün Azerbaycan'a gitti.

08 Şubat 2014 Cumartesi 11:15
Ailecek sürgün edildik
banner266
Ailecek sürgün edildik
Todays Zaman çalışanı Mahir Zeynalov'un attığı bir tweet nedeniyle sınır dışı edildiği iddia edildi. Zeynalov dün Azerbaycan'a gitti.

Türkiye’de yaklaşık 5 yıldır yaşayan ve eşi Türk olduğu için çalışma ve oturma izni bulunan Todays Zaman muhabiri Azerbaycan kökenli Mahir Zeynalov’un sınır dışı edilmesi kararı tartışma yarattı. Zeynalov için, polisin Van’da yaptığı bir operasyonda El Kaide ile bağlantılı oldukları iddia edilen kişilerin tutuklamasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın engellediği yönünde bir tweet attıktan sonra sınırdışı edilme kararı alındı. Radikal gazetesine açıklamalar yapan Zeynalov, “Attığım tweetlere hiçbir eleştiri ve yorum katmadım. Ancak bu tweet’lerim farklı algılanarak sanki bir El Kaide destekleyicisiymişim gibi gösterildim. Çeşitli eleştirilerin hedefi haline getirilerek linç edildim” dedi.

Zeynalov, 25 Aralık’ta Twitter adresinden İngilizce olarak “Türk savcılar, polise El Kaide bağlantılı kişileri tutuklama emri verdi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın atadığı polis şefleri buna uymadı” tweetini paylaştı. İddiaya göre, bunun ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve Zeynalov’un sınır dışı edilmesini istedi. Türkiye’de Mart ayına kadar oturma hakkı bulunan Zeynalov dün sabah saat 08.00’de sınır dışı edildi.
Zeynalov dün Bakü’ye gitmek için geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda pasaport kontrolü sırasında da hakkında Türkiye’ye giriş yasağı bulunduğunu öğrendi. Hakkında çıkan tahdit nedeniyle Zeynalov, önce pasaport Kısım Amirliği’ne götürüldü. Burada yapılan işlemlerden sonra Zeynalov, polis tarafından THY’nin Bakü uçağına bindirildi. Zeynalov’un tekrar Türkiye’ye giriş yapabilmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan yasağının kaldırılması gerekiyor.
GEREKÇE YAZDIĞI TWEET



Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Dışişleri, MİT, Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanlıkları’na gönderilen yazıda, Zeynalov’un tweet nedeniyle sınırdışı edildiği açıkça belirtiliyor. Söz konusu yazıda şu ifadeler dikkat çekiyor: “Anılan yabancı ile ilgili olarak (Mahir Zeynalov) ilgi (b) yazımızla görüş sorulmuş olup, alınan cevabi ilgi (c) yazıda @mahirZeynalov_ adresli twitter hesabından devlet büyükleri aleyhine twitler attığı ifade edilerek hakkında yurda giriş yasağı kapsamına alınmasının uygun olacağı belirtilmiştir.”
Radikal’e konuşan Zeynalov, bu tweet’ten sonra sosyal medyada adeta bir linç kampanyası başlatıldığını söyledi. “Aslında süreç 25 Aralık’ta başladı. Ben bu tarihte sosyal medya üzerinden iki tweet attım. Bu paylaşımlarım farklı algılanarak bir El Kaide destekleyicisi gibi gösterildim” diyen Zeynalov, bu tweet’lerden sonra “Başbakan’ın onur ve şerefini alçalttığı” yönünde asılsız iddialar ortaya atıldığını anlattı. Zeynalov, “Devlet büyükleri aleyhine tweet attığım gerekçesiyle sınır dışı edilmem ve ülkeye girişimin yasaklanması istendi. Hiç suçum yokken sınır dışı edildim” diye konuştu. 10 Mart’a kadar oturma izni olduğunu belirten Zeynalov ancak, bunun görmezden gelindiğini söyledi. Eşinin Türk vatandaşı olduğunu, dolayısıyla Türkiye’de ikamet etme hakkına sahip olduğunu söyleyen Zeynalov, “Beni sürgün ettiklerinde doğal olarak eşim de benimle sürgün edilmiş oluyor. Yani Türkiye kendi vatandaşını atmış oluyor” dedi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV