banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Bugün Dünya Çalışan Gazeteciler günü

Ekonomi yönetimi 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü ile ilgili olarak tebrik mesajlarını yayımladı. ABD Büyükelçiliği de sosyal medya hesaplarında Türkçe mesajlarla çalışan gazetecilerin bugününü kutladı.

10 Ocak 2016 Pazar 12:09
Bugün Dünya Çalışan Gazeteciler günü
banner265
Bugün Dünya Çalışan Gazeteciler günü
Ekonomi yönetimi 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü ile ilgili olarak tebrik mesajlarını yayımladı. ABD Büyükelçiliği de sosyal medya hesaplarında Türkçe mesajlarla çalışan gazetecilerin bugününü kutladı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 11 Ocak’ta Dünya Çalışamayan Gazeteciler Günü'nün kutlanmasını önerdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Bizleri  daima barışın ve huzurun aydınlık yüzündeki karelerle buluşturmanız dileğiyle, tüm basın emekçilerinin basın bayramını en samimi duygularla kutlarım" değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, basın mensuplarının gündemi doğru ve tarafsız şekilde kamuoyuna aktarmak için her türlü şartlarda azimle çalıştıklarını belirtti. 

Tüfenkci, şunları kaydetti:   

"Hayatı en objektif detayları ile yakalamaya çalışan siz değerli basın mensupları, en zor anlarda korkusuzca deklanşörün tetiğine asılan da sizlersiniz. Bazen savaşın ortasında bazen bir feryadın arasında, bazen mutluluğun yansıdığı karelerde gördük imzanızı. Bizleri daima barışın ve huzurun aydınlık yüzündeki karelerle buluşturmanız dileğiyle, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en samimi duygularla kutlarım."         

EKONOMİ BAKANI DA KUTLADI

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Elitaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazetecilerin kamuoyunu doğru bilgilendirmek için büyük bir özveriyle çalıştığına dikkati çekti.    

Elitaş, açıklamasında şunları ifade etti:    

"Demokrasinin vazgeçilemez ilkelerinden biri olan vatandaşın haber edinme hakkını doğru, dürüst ve ilkeli duruşlarıyla her yerde ve her zaman gerçek haber niteliğini taşıyan ve onları halkıyla paylaşan basın emekçileri, inanıyorum ki sizlerin sayesinde vatandaşlara ve dünya kamuoyuna ekonomisiyle, sanayisiyle güçlenmiş, büyük projelerini hayata geçirmiş bir Türkiye anlatılacaktır.    

 Gece gündüzü olmayan, halkın haber alma hakkını mesleki kuralları içerisinde doğru ve en dürüst bir şekilde, özgür basınımızın özgür ifadelerini vatandaşıyla paylaşmak için gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında haber peşinde koşan büyük fedakarlıklar gösteren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik eder, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."        

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN TÜRKÇE MESAJ

ABD Büyükelçiliği de sosyal medya hesaplarında çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

Twitter üzerinden verilen mesajda, “Çalışan Gazeteciler Günü’nde, yaptıkları önemli işlerle demokrasiyi güçlendiren tüm gazetecilere takdirlerimizi sunuyor, çok sayıda gazetecinin mesleklerini özgürce icra edememelerinden üzüntü duyuyoruz” denildi.

“11 OCAK DÜNYA ÇALIŞMAYAN GAZETECİLER GÜNÜ OLSUN”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 11 Ocak’ta Dünya Çalışamayan Gazeteciler Günü'nün kutlanmasını önerdi.

İşten çıkartıldığı ya da zindana atıldığı için çalışamayan gazeteciler günü kutlanırsa daha anlamlı bir gün olacağını belirten Feyzioğlu, “Çünkü çalışan gazetecilerin özgürce çalışma imkanı bugün maalesef yok.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ATO Congresium'da düzenlenen 10. Ankara Kitap Fuarı’nda ‘Çıkış Yolu’ isimli kitabını imzaladı. Feyzioğlu, imza öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Anayasanın değiştirilmesi lazım denilerek ‘hadi değiştirelim’ demenin olmayacağını belirten Feyzioğlu, “Amaç nedir? Varacağımız yer nedir? Özgürleşmek, demokratikleşmek refah.. Bunlar mı? Yoksa sadece parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçmek mi? Başkanlık sistemi, parlamenter sistem, önce anayasayı niçin değiştirmek istediğimizde anlaştıktan sonra konuşacağımız maddelerden biri olmalıdır. Türkiye’yi ifade özgürlüğüne kavuşturmadan gazeteleri, gazetecileri, vatandaşları, üniversite öğrencilerini, düşüncelerini özgürce ifade eder hale getirmeden hangi tartışma ortamında hangi sağlıklı sonuca varacağız.” diye konuştu.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV