banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Gazetecinin hukuk zaferi

İstanbul Büyükçekmece İlçesi İSKİ su havzası içindeki Alkent 2000'de “mahallede aidat olmaz” diyerek site yönetimine karşı duran ve hukuk mücadelesi başlatan Gazeteci Dursun Boran, binlerce aidat mağdurunu mağduriyetten kurtaran 4 ayrı dava kazandı.

22 Eylül 2011 Perşembe 04:39
Gazetecinin hukuk zaferi
banner304
Gazetecinin hukuk zaferi
İstanbul Büyükçekmece İlçesi İSKİ su havzası içindeki Alkent 2000'de “mahallede aidat olmaz” diyerek site yönetimine karşı duran ve hukuk mücadelesi başlatan Gazeteci Dursun Boran, binlerce aidat mağdurunu mağduriyetten kurtaran 4 ayrı dava kazandı.
Gazeteci Dursun Boran’ın kanıt olarak gösterdiği iki yeni belge, Alkent 2000 hakkındaki tartışmalara son verdi. Yıllardır “mahalle mi” yoksa “özel mülkiyet mi” tartışmaları bu belgelerle son bulmuş oldu. Bu belgeler ile isteyen mahalle sakinlerinin haklarını arayabilecekleri bildirildi.

Gerekçeli kararlarını yazan Büyükçekmece İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Aynur Tekin Gül, Alkent 2000 Mahallesi'nde aidat olamayacağını, birden fazla parsel üzerine kurulu Alkent de kat mülkiyeti hükümlerinin uygulanamayacağına hükmetti.

Alınan bu karar sonucunda mahalle sakinleri yıllardan beri hakları olmadığı halde aidat toplayan site yönetiminden kurtulmuş oldu.

2003 yılında başlayan mücadele

3 Haziran 2001 de mahalle olan Alkent' e 2003 senesinde taşınan gazeteci Dursun Boran, hukuksuz şekilde oluşturulan ve mahalle olduktan sonra kendini fes etmeyen Alkent 2000 Çamlıca Bulvarı, sözde site yönetimine "mahallede ortak gider ve aidat olmaz" diyerek kendinden istenen aylık aidat taleplerini reddetmişti.

Aidat ödemeyen Boran'a 4 ayrı icra takibi yapan site avukatlarının talepleri ve iddialarını belgelerle çürüten Dursun Boran 2006/ 11.. ve 2007/ 22.. esas nolu senelerdir devam eden iki ayrı davayı kazandı. Bu kararlar emsal olduğu için diğer iki konusu aynı olan dava da Boran'ın lehine sonuçlandı.

Medyada yayınlanmasaydı…

Şimdi ise elinde 4 ayrı gerekçeli karar olan Gazeteci Dursun Boran'dan mahalle sakinleri ve avukatları hukuki yardım talep ediyor.

Bu kararı televizyon, gazete ve internet sitelerinde haber olmasaydı, insanlar mahallede oturdukları halde ayda 1250 lira. Senede 16 bin lira boş yere aidat ödemeye devam edeceklerdi.

2003’den beri “mahallede ortak gider olmaz” diyen Boran haklı çıkınca, şimdi pek çok insan sehven ödedikleri 150 bin lira civarında aidat paralarını geri almak için, geriye dönük dava açma hazırlığındalar...

İşte Alkent 2000'in mahalle olduğunu kanıtlayan belgeler



beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV