banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

GÜN PAZAR

21 Şubat 2016, 15:18


GÜN PAZAR

Merhaba değerli BÜYÜK HABER okurlarım..
Şöyle gündemden biraz uzaklaşıp , ruhumuzun derinliklerine inip şükür kelimesini zikr ederek, güzel bir gün geçirelim birlikte ne dersiniz. ? Zira ruhumuz yorgun yüzümüzdeki tebessümü dahi birileri çok görüp acımasızca hoyratca çekip aldı bizlerden ne yapıcaz peki, tüm olanları kabullenip isyan edip de yüzlerimize o sevimsiz ifadeyi yerleştirip hayata küsecekmiyiz.? Yok öyle şey ufkumuzu genişletip büyük düşünüp başka başka pencerelerden hayata bakmaya devam edeceğiz elbette 'bugün pazar 'çalışan kişiler pazarın kıymetini çok iyi bilir bunlardan biride benim. Pazar benim için ne ifade etmez ki, uzun bir uyku bol zaman ve haftanın yorgunluğunu atmak için iyi bir fırsat olmanın yanında farklı bir gün yasayabilirim demek. Bu günü elbette en iyi şekilde değerlendirerek gecirmeliyim diye düşündüm.

Benim daima savunduğum şey ,kişinin korkularını yenebilmesi için korkularının üzerine cesurca gidebilmeli. Dışarıya söyle bir baktım gökyüzü gene ağlıyordu kimbilir onunda canını belki birileri acıtmıstır diye düşündüm çünkü 3 aydır neredeyse devamli yağmur yağıyordu yaşadığım şehirde yapıcak bişey yok havanın keyfini bekleyemezdim kafama koyduğumu yapmalıyım korkuların üzerine gitmek dedim benimde korkum vardı 2012 de yaptığım pisiklet kazasından sonra elimi dahi bisiklete surmemiştim kolay değil di yaşadığım travma düşme sonucunda sağ omuzumun kasları kopmuş 3 ay içinde iki ameliyat geçirmiştir. Psikolojik tedavi olmayı düşündüğüm zamanlar olmuştur sonra vaz geçip herseyin bir zamanı var deyip zamana bırakmıstım. Bugün o gün olabilir diye düşünüp yağmur geçirmez kıyafetler giyip kask'ımı da alıp dışarı çıktım kilerden pisikleti çıkarıp önce temizledim ihmal ettiğim dostumu küçük bir endişe ve korkudan sonra dar ara sokaklarda ilerlemeye başladım pazar olması benim için bir avantajdı yollar sakin kuş sesleri arada yarenlik ediyor yağmur bir nebze olsun şiddetini azaltmiştı. ev erkanı uykuda fırına gidip taze ekmek alacaktım Yakınlarda fırın olmasına rağmen 2 km ilerideki katkı maddesi diğer firınlardaki ekmeklere nazaran daha az olan fırına gidecektim hem evdekilere güzel bir sürpriz yapıcaktım ne güzel diye düşünürken yüzümde bir gülümseme belirdiğini hissettim, fırına sağ salim geldim.



Taze kahve kokusunu içime çekip bir fincan kahve söyleyip cam kenarına yakın bir masaya oturup kahvemi yudumlarken, bir bayan müsade isteyip yanımdaki sandalyeye oturdu..

İlerlemiş yaşına rağmen, gözlerindeki yaşama sevincini adeta çevresine yansıtıyordu. Pozitif tavırları hoşuma gitti, pazar pazar asik bir yüzle sohbet etmek istemezdim doğrusu. Kadın almandı benim hangi milletten olduğumu sordu Türk olduğumu söyleyince biraz gündemden bahsettik yaşanan nahos istem dışı olaylar,dünya gündemini baya meşgul ediyordu doğal olarak. Dedi ki;  Dünya çok yakında yıkılıp, tekrar düzenlenecek. Buraya kadar sıkıntı yok devam etti bir peygamber gelecek bu size benziyor rüyamda gördüm haydee gülermisin aglarmısın bunu biraz daha konusturmalı hakkında bilgi edinmeliydim derken kendi hayatından bahsetti savaş dönemlerinden kalma birkaç hatırasına anlattı ve bugün eleştirilere maruz kaldığını bunların kendisini çok üzdüğünü ifade ederken gözlerinden birkaç damla akan yaş önündeki peceteyi ıslattı, şöyle dedi atalarımız yaptığı hataların bedelini ödeyecek gücüm yok benim faturanın bana kesilip hesabı önüme koyan zihniyeti sevmiyorum. Şöyle bir düşünceye daldım ister istemez Atalarımızın işlediği suçların bedelini gün gelecek bizler ve bizden sonra gelen nesiller ödeyecek ,vicdanlarına acımasızca darbeler vurulacak.
Vedalasıp eve geldiğimde çayı ocağı koydum demlenmesini beklerken masayı hazırladım bir tabakta masaya fazladan koydum bugün tanıştığım gizemli dost için. .

Kendinize değer verin,kendinizi çok Sevin olurmu ..

Mutlu pazarlar dostlar

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 2 yorum mevcut

    • Ekrem Özel 6 yıl önce yorumlandı

      Keyifle, hoş bir anı okudum. Teşekkürler. Mutlu kalınız

    • Murat Mert 8 yıl önce yorumlandı

      değerli nagi̇han uyanik üstademi̇z yazmiş olduğun uyum makalesi̇nde pazar tadinda anlar i̇le aktim yaşadiğin o demlere çok çok teşekkür ederi̇m böylesi̇ bi̇r okuma hi̇ssi̇ytina i̇tti̇ği̇n i̇çi̇n varliğin dai̇m olsun di̇leri̇m.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV