banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Mustafa Karaalioğlu da mı troll?

Mustafa Karaalioğlu’nun şantaj ve fişleme yapan bir Twitter hesabını gizlice yönettiği iddia edildi

04 Ağustos 2014 Pazartesi 14:02
Mustafa Karaalioğlu da mı troll?
banner263
Mustafa Karaalioğlu da mı troll?
Mustafa Karaalioğlu’nun şantaj ve fişleme yapan bir Twitter hesabını gizlice yönettiği iddia edildi.

Tabela Neon

17 Aralık soruşturmaları sırasında evinde 4.5 milyon dolar nakitle yakalanıp tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’a “2 milyon yolla Süleyman” dediği ileri sürülen Star Medya Grubu CEO’su Mustafa Karaalioğlu’nun, AKP’ye yakın bir trol hesabının gizli yöneticisi olduğu belirtildi. Gizli... adıyla sosyal medyada Merkez Bankası ve İMKB Başkanları da dahil birçok bürokrat ve gazeteciyi fişleyen, haklarında hakaret ve şantaj içeren twitler atan hesabın, Ethem Sancak’a ait Star Grubu bünyesinde kurulduğu ve buradan AKP’yi eleştirenlere şantaj yaptığı kaydedildi.

Troll hesabın, yeni patron Ethem Sancak, Star’ı devralmadan, AKP’yi desteklemek ve muhaliflere belaltı saldırı yaptırılmak amacıyla Mustafa Karalioğlu’nun izniyle gazetenin internet sitesinin bünyesinde gizli olarak faaliyete geçtiği vurgulandı.

SEVİLAY YÜKSELİR’İN EŞİ DE İÇİNDE

Troll hesabın başında olan ismin de daha önce kömürcülük yapan ve bir anda Star gazetesinin İnternet sitesinin sorumlusu olan Sabah yazarı Sevilay Yükselir’in eşi Mustafa Nihat Yükselir tarafından doğrudan kontrol altında tutulduğu ifade ediliyor.

Troll hesabın sadece star değil, daha önce Mustafa Karaalioğlu’nun yanında çalışan, ancak Akşam’ın TMSF’ye geçmesinin ardından Akşam ve Güneş gazetesinin yönetimine atanan yöneticilerle de opersyonlar düzenlediği ileri sürülüyor.

Söz konusu şebekenin gazetelerde haberler yaptırıp, daha sonra bunun üzerine troll hesapla şantaja başladığı, bürokraside kendi çıkarları doğrultusunda değişiklikler yaptırmak için birçok önemli bürokrat hakkında suçlayıcı tweetler attığı kaydediliyor.

ŞEPEKE OPERASYONDA SUÇÜSTÜ

Ethem Sancak’a ait Star ile Akşam grubuna ait gazeteler ve gizli twitter hesapları yoluyla psikolojik harp tekniklerini kullanıp, şantaj yapan şebekeyle ilgili ortaya atılan iddiaların gerçekliğine ilişkin son örneklerden biri dün görüldü. Star gazetesinde Mustafa Karaalioğlu’nun yardımcısıyken Güneş Gazetesi’nin başına getirilen Murat Kelkitlioğlu’nun yönetimindeki gazetede dün çıkan bir haber ve ardından troll twitter hesaplarıyla yürütülen kampanya, bağları açıkça ortaya döktü. Güneş’te, Murat Kelkitlioğlu imzasıyla ‘İkinci dalga darbe çetesine” manşeti atılırken, dört gazetecinin gözaltına alınacağı ileri sürüldü. Bu haberin çıkmasından saatler sonra ‘Gizli..’ adlı troll twitter hesabında gazetecilerin de ismi verilerek iftira yayınına başlandı. Trol hesap gazetecilerin isimlerini yazarak tehdit ve iftiralar savurdu.



beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV