banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Polisler gözaltı için Zaman gazetesine gitti

Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, hakkındaki tutuklama kararı doğrultusunda yeniden gözaltına alındı.

10 Ekim 2015 Cumartesi 04:45
Polisler gözaltı için Zaman gazetesine gitti
banner265
Polisler gözaltı için Zaman gazetesine gitti
Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, hakkındaki tutuklama kararı doğrultusunda yeniden gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanması talep edilen Keneş'in İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılmasına yaptığı itiraz karara bağlandı.

İtirazı değerlendiren İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Keneş'in, serbest bırakılmasından sonra eylemlerini ısrarlı bir şekilde devam ettirmesi nedeniyle savcılığın talebinin yerinde olduğuna karar verdi.

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında
attığı tweetler nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş yeniden gözaltına alındı. Zaman Gazetesi binasının çıkışında gözaltına alınan Keneş’in adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

BÜLENT KENEŞ: ÇOK BAHTSIZ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ!

Attığı tweet nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Türkiye’nin hak ve özgürlükler açısından çok bahtsız bir dönem yaşadığını söyledi.

Bülent Keneş, dünden itibaren yaşadıkları şöyle anlattı. “Dün ifadeye çağrıldım. İfadeden sonra tutuklama talebiyle 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildim. Hakim bey adli kontrol kaydıyla kalmama karar verdi. Aynı saatlerde dünya çapında bir isim olan Hakan Şükür başka bir salonda ifade vermiş, bunu sonradan öğrendim. Bu sabah da meslek duayene Necati Doğru beyefendi ile Uğur Dündar beyefendinin hapis cezasına çarptırıldığını öğrendik.

Dün serbest kaldığım için normal hayatıma döndüm. Akşama doğru savcının talebi üzerine 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklama amaçlı yakalama kararı verildiğini öğrendik. Yapılması gereken işlerimiz var. Normal mesaimize devam ediyoruz. Eğer yakalama konusunda bir talimat varsa buyursun gelsinler, ben buradayım. Utanacak bir şey yapmış değilim. 10 binlerce yazdığım tweet var. Bugüne kadar hiçbirini silmiş değilim. Tek hatam şuydu; Türkiye’yi hala demokratik bir hukuk devleti sanmamdır.”

Bülent Keneş, “Türkiye, hak ve özgürlükler açısından çok bahtsız bir dönem yaşıyor. Her gün bir gazeteci meslektaşımız, bir akademisyen veya bir aktivist
abuk sabuk iddialarla gözaltına alınabiliyor. Pek çoğu da cezaevine konabiliyor.” ifadelerini kullandı.

ABD'DEN GÖZALTI KARARINA TEPKİ

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Doug Frantz, Bülent Keneş’in gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

Kişisel Twitter hesabından sert bir mesaj yollayan Frantz, “Türk arkadaşlarıma hatırlatırım ki GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR ve Bülent Keneş bir tweet atmasından dolayı tutuklandı. Bu demokrasi değildir.” ifadesini kullandı.

Halkla İlişkilerden Sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Douglas Frantz, Türkiye’yi yakından tanıyan, 11 Eylül saldırıları sonrasındaki haberciliği ile Pulitzer ödülü almış eski bir gazeteci. 35 yıllık meslek hayatının 2000-2005 arasındaki dönemini New York Times’ın İstanbul Büro Şefi olarak Türkiye'de geçirmişti.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV