banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
17 Nisan 2024 Çarşamba

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Referandum Öncesi Uyarılar!

23 Ocak 2017, 09:56
Referandum Öncesi Uyarılar!


Referandum Öncesi Uyarılar!

18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin oylama süreci 21 Ocak'ta tamamlandı ve seçim süreci için adımlar atıldı. TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliği ile ilgili kanun Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra referandum yoluyla milletin önüne gelecek.

FETÖ/PDY - PKK -DEAŞ- IŞİD ve diğer Terör örgütleri üyeleri temizlenecek!

15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Ülkemizin her yerinden operasyon haberleri gelmiş gelmeye de devam ettiği şu süreçte, millet bu bağlantılara katılan destek veren ve nemalanan siyasetçilerinde bir an evvel temizlenmesi için millet top yekün Cumhurbaşkanlığı ,Başbakanlık Cimer, Bimer başta olmak üzere, partiler kendi içlerinde temizlik sinyalleri vermeye başladı. Referandum öncesi bazı Terör örgütlerinin siyasi bağlantıları deşifre edilerek milletin gönlü alınacağı hükümet kanadından destek görüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son yaptığı konuşmalarının içeriğinde büyük bir temizlik yapılacağı sinyalleri bazı şer odaklarının planlar yapmasına neden oluyor.

Evet mi? , Hayır mı? Referandum öncesi bu soru aslında kafalarda büyük bir işaret netliğinde fakat bazı fetöcüler bu sinyali algılayıp çift taraflı oynamaya başladı bile. Her partiye, her görüşe mavi boncuk dağıtma politikası.Özellikle Siyasette her devrin adamı olan siyasilerin ve FETÖ/PDY örğütlenmelerinden yıllarca nemalanan onlar sayesinde iş yapan kişiler kaos ve eylem planı yapmaya başladı.

Terör örgütleri ile savaşan güvenlik kuvvetlerimize yapılan saldırılar. Halkın içinde bulunduğu mekanlara , vatandaşlarımıza yapılan saldırılarla anlamış oluyoruz ki bazı şer odakları gözlerini karartmış durumda.

Uyarılarım!

Evet sana mı düştü uyarmak diyenler olacak ama biz uyarmaya hep devam edeceğiz sevilmesekte. Lütfen vatandaşlık görevinizi yerine getirin örneğin ihbar etmek suçu bildirmek vatandaşlık görevimiz fakat şer odakları genelde toplum içinde bu İspiyoncu, Ajan diyerek vatandaşlık görevi yapan insanları hep toplum içinden tecrit edip dışlattılar.Kısacası FETÖ/PDY - PKK -DEAŞ- IŞİD ve diğer Terör örgütlerine yardım ve yataklık edenleri ihbar edin ettirilmesi için teşvik edin.

FETÖ/PDY - PKK -DEAŞ- IŞİD ve diğer Terör örgütlerinin yapacağı eylemlerin içine katılmayarak Terör örgütlerine ve destekçilerine prim vermeyin.

Referandum öncesi süreçte neyin ne olduğunu anlamaya çalışın sağda solda konuşanların değil de neyin, nasıl yapılacağına dair resmi kaynakların yayınladığı dökümanlara ulaşıp okuyun. Sosyal ağlarda montaj yolu ile yapılan yayınlara kanmayın. Kısacası gaza getirmeye kutuplaştırmaya çalışanlara prim vermeyin.Hele hele sosyal ağlarda birbirinizi ötekileştirmeyin dinleyin anlamaya çalışın.

Kimse kimsenin oyuna seçme seçilme hakkına referandum oyuna karışacak değil.İster EVET de, İster HAYIR de önemli olan vatandaşlık görevini yerine getir. Milli iradenin üstünlüğünün verdiği karara saygılı ol ve ötekileşme, ötekileştirme yeter.

Bakalım Partiler bu konuda neler düşünüyor.

İşte AK Parti'nin referandum planı

AK Parti, referandum sürecinde 8 maddeyle cumhurbaşkanlığı sistemini anlatıp muhalefetin iddialarını çürütecek. Meydanların sloganı ise “Türkiye’yi seviyorum, cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum” olacak

AK Parti'de referandum hazırlıkları da başladı. AK Parti, 8 maddeden oluşan referandum stratejisini şöyle anlatacak:

REJİM TARTIŞMASI 1923'TE SONA ERDİ: Rejim değişikliği yapılmıyor. Anayasa'nın ilk 4 maddesi değiştirilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti rejim değişikliği tartışmalarına 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti ilan ederek son vermiştir.

ÜNİTER YAPI KORUNUYOR: Üniter yapı korunuyor. Üniter yapı ile hükümet sistemleri arasında mutlak bir ilişki yoktur. Fransa gibi üniter yapı içinde başkanlık sistemini uygulayan ülkeler olduğu gibi, Almanya gibi federatif yapı içinde parlamenter sistemi uygulayan ülkeler vardır.

MİLLİ İRADE GÜÇLENECEK: Tek adam gelmiyor. Milli iradenin üstünlüğü pekiştiriliyor.

BÜROKRATİK VESAYET SONA ERECEK: Cumhurbaşkanının en az yüzde 51 oyla seçilme, meşruiyetini milletin seçiminden alma zorunluluğu ile kurumsal siyasi istikrar ve mutlak millet egemenliği anayasal güvenceye kavuşuyor.

SÜRESİ BİTİMSİZ YÖNETİCİLER OLMAYACAK: Cumhurbaşkanı en fazla iki dönem seçilebilecek. 2 dönem seçilme kuralı yenilenmeyi, değişimi hızlandıracak.

SINIRLI DEĞİŞİM: Anayasa değişikliği hükümet sistemine yönelik istikrarı sağlamayı, vesayet odaklarını, bürokratik oligarşiyi yok etmeyi hedefleyen sınırlı bir değişimdir.

YÜZDE 62'LİK TABAN: 1 Kasım seçimlerinden yüzde 49.5 oranında oy almış AK Parti ile yüzde 11.9 oy almış MHP'lilerin toplamda yüzde 62'den fazla oy almış iki partinin ortak çalışmasıdır.

MİLLİ İRADE TECELLİ EDECEK
Tankların gücüyle yapılmış ve kabul edilmiş vesayet anayasası milletin iradesi ile değiştirilecektir.


İşte CHP’nin referandum planı

Anayasa değişiklik teklifini Anayasa Mahkemesine götürecek olan CHP, referandum için de kolları sıvadı. CHP’nin referandum stratejisi bire bir vatandaşla görüşmek. CHP kampanyasında da “hayır” vurgusunu ön plana çıkaracak.


İŞTE CHP'NİN SLOGANLARI

‘Terör istemiyorum hayır' diyeceğiz. ‘Yoksulluk istemiyorum hayır' diyeceğiz.
‘Tek adam yönetimi istemiyorum hayır' diyeceğiz.
‘Baskı ve zorbalığa hayır' diyeceğiz.
“HAYIR” SLOGANI

Yani burada özellikle ‘hayır'ı vurgularken olumlu bir mesaj üzerinden vurgulayacağız. Olumsuzluklardan değil, Türkiye'nin daha iyiye nasıl kavuşabileceğini anlatacağız. Huzurlu mutlu bir Türkiye istiyorsak çocuklarımız için iyi bir eğitim istiyorsak ‘hayır' dememiz lazım. Bütün bunları anlatacağız.  Çünkü bir kişinin iktidarı tek kişinin aklı yanlış yapma riski en fazla olan akıldır. Bunu anlatacağız.

İşte MHP’nin referandum planı

Bahçeli’den malumun ilamı: Referandum sürecinde ‘evet’ kampanyası yürüteceğiz.
‘Kampanyamız evet üzerine kurulur’
 “Referandum sürecinde evet kampanyası yürüteceğiz. İçeride evet demişsek millet huzurunda da evet deriz. Kampanyamız evet üzerine kurulur” ifadelerini kullandı.

Hedef Türkiye ve kardeşliğimiz. FETÖ, IŞİD, PKK/PYD ve DHKP-C'yi infaz ve yıkım için görevlendirmişlerdir. Türkiye hainlerin kanlı eylemlerine mahkum değildir. Bu oyunu hep birlikte bozacağız. Hiçbir millet evladı korkmayacaktır.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV