banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

SİZİN DUYGU NERELİ

13 Mart 2016, 13:20


SİZİN DUYGU NERELİ

Merhaba değerli BÜYÜK HABER okurlarım..! Yine hayatımızda bizleri yakından ilgilendiren konuların başında gelen bir duygudan kıskançlıktan bahsetmek istiyorum, böyle bir yazı sannedersem birçoğumuzu yakından ilgilendirir.
İkili ilişkilerin başında gelir kıskançlık helede yeni tanışıp beraber olmaya başlayan çiftlerden bir tanesi mutlaka kıskanç olur bunu hepimiz mutlaka yaşamışızdır. Peki kişi yada kişiler neden kıskanır? Bence Özgüven eksikliği buna bağlı olarak birlikte olan kişiyi kaybetme başkasına kaptirma korkusu ağır basar kıskanç kişiler kendilerini, değersiz, sayılmayan, sevilmeyen insan gibi hisseder. Maddi durumu olmayan eşine bağımlı olan kişilerde bu duruma daha sık rastlanır eşi olmasa başkalarına bağımlı yaşama endişesi gelecek kaygısı kişiyi olumsuz yönde etkiler elindekini sıkıca tutmaya çabalar bir tür çıkar ilişkisi burada da karşımıza çıkar,kıskanç kişiler dış etkenlerden kolayca etkilenir küçük bir söz duysa birlikte olduğu kişiyle ilgili kafasında olumsuz düşünceleri büyütür içinden çıkılmaz bir hâle koyar ve düşündükçe ruh sağlığı bozulur. .

Bu arada bir olayı anlatmadan geçemiycem, bir aile dostumuz geçenlerde aradı iyice sinirleri gergin bir vaziyette ne oldu? Diye sorduğumda ;Benim hatun delirmis dedi. Anlatmaya devam ederek yahu elinden gelse aldigim nefesin hesabını soracak kız kardeşimden dahi kıskanıyor. Düşünsenize bunlar uzun yıllardır beraber iki çocukları var hanımı calismiyor artık öylesine bunalmis ki çocuklar olmasa yada büyük olsalar bırakırım çekilecek cile değil diyerekten fikirlerimi almak istedi ki zaten is adamı yoğun bir tempo içinde çalışıyor eşine aşık ortada kıskançlık yaratacak bir durum da yok hani lakin bu manasız kıskançlık ileride evliliklerine zarar verecek gibi dilerim, ortak bir yol bulup birbirlerini daha fazla üzmezler. .

Ben bu tür kıskançlıklara bir mânâ veremiyorum. Adam dışarı gidecekse bağlasan durmaz gider. Güzel güzel tatlı bir lisanla konuşmak varken nedir bu huzursuzluk seven zaten sendedir gitmez güven yoksa evliliği yada beraberliği sürdürmenin âlemi yok evlisin diye bu kişi senin tapulu malın değil sonuçta evliliği zindana çevirmeye gerek yok ayrıca üzerine fazla gidersen birgün korktuğun başına gelir..



Erkekler de genelde kaba kuvvet gösterir dövmekle hatta ve hatta daha ileri giderek öldürmekle tehdit eder, birde kıyafetlere takar erkeklerin çoğu kısa giyme,makjaz yapma, sağa sola bakma v.s ee tabii kendi cinsini tanıyor ne yapsın çünkü kendisi de dışarıda bakımlı bir bayan görse gözleriyle onu önce soyuyor durum böyleyken,kendinin olanı aklinca koruyor. .

İnsanız..!sıradan kıskançlıklar bizim Türk kültüründe gayet insani, bizlerin örf ve adetleri var ilk önce şükürler olsun müslümaniz, Hıristiyan alemi bizlere bakarak daha serbest.

Duygularımızı dengeleyebilirmiyiz bilmiyorum ama kendimize daha az zarar vererek bazı olayların üstesinden gelebiliriz daima savunduğu şey 'insan isterse başarır 'bazılarımız yapı gereği daha güçsüz yada Özgüven eksikliğinden dolayı eğer takıntı haline gelen sebepsiz korkularımız yada kıskançlıklar varsa psikolojik yardım almak en mantıklı çözüm olsa gerek neden olmasın konusunda uzman olan kişiler bizlere yardım edeceklerdir.

Hayatınızı cennete çevirmek karşılıklı anlayışla mümkün olur kısacık hayatımızı cehenneme çevirmeye gerek yok,ne dersiniz denemeye değer bence. .

Bir sonraki yazımda bulusmak dilegiyle, hoş kalın...


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Murat Mert 8 yıl önce yorumlandı

      değerli nagihan uyanık hocam güzel yorumlarınız ve yazılarınız için size çok teşekkür eder devamını özlemle beklerim. si̇z buraya son katilan i̇si̇m olarak renk kattiniz çok teşkkür ederi̇m.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV