banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Spiegel’den Türkiye’de Alman Üssü iddiası

Almanya'nın IŞİD'e karşı uzun soluklu bir mücadeleye hazırlandığını kaydeden Spiegel Online, Almanya'nın Türkiye ile İncirlik Üssü konusunda görüşmeler yürüttüğünü öne sürdü.

25 Nisan 2016 Pazartesi 15:11
Spiegel’den Türkiye’de Alman Üssü iddiası
banner311
Spiegel’den Türkiye’de Alman Üssü iddiası
Almanya'nın IŞİD'e karşı uzun soluklu bir mücadeleye hazırlandığını kaydeden Spiegel Online, Almanya'nın Türkiye ile İncirlik Üssü konusunda görüşmeler yürüttüğünü öne sürdü.

Türkiye ile Almanya arasında İncirlik Üssü’nde sadece Alman tornado uçaklarının kullanacağı istasyon kurulması için görüşmeler yapıldığını iddia eden dergi, 65 milyon Euro’ya mal olması öngürülen istasyonda Alman uçaklarının kullanacağı uçuş alanı, askerlerin kalacağı yerler ve tam donanımlı komuta merkezi kurulmasının gündemde olduğunu yazdı.

Dergi, bunun için Alman ordusu ile Ankara arasında uzun süreli bir anlaşma için görüşmeler yürütüldüğünü öne sürdü.

Dijital Baskı

İncirlik Üssü’nde şu anda 200 kadar Alman askeri bulunduğunu ve Tornado uçaklarının IŞİD’e karşı keşif uçuşları yaptığını hatırlatan Spiegel Online, gelecek 6 ay içerisinde Tornado uçakları ile Alman tanker uçağı için 10 milyon Euro’ya uçuş işlemleri alanı kurulacağını gündeme getirdi.

Planlara göre İncirlik Üssü’nde 15 milyon Euro’ya 400 Alman askerinin kalabileceği barınma yerlerinin inşaa edileceğini de öne süren dergi, 34 milyon Euro’ya ise Tornadolar ve tanker uçağının yönlendirileceği tam donanımlı komuta merkezi yapılacağını iddia etti.

Spiegel Online’ın gündeme getirdiği İncirlik Üssü’nde yapılacak Alman istasyonunda 4,5 milyon Euro’ya askerlerin kulanacağı sosyal tesisler yer alacağını ve sözkonusu yapıların çoğunun 2017 yazına kadar bitirileceğini öne sürdü.

İnşaat için gerekli bütçenin kabul edildiğini yazan dergi, İncirlik Üssü’nde ancak belirli firmaların inşaat yapmasına izin verildiği için, Alman ordusunun yakında teklif almaya başlayacağını ve inşaatın yakın dönemde başlamasının beklendiğini okuyucularına duyurdu.

Dergi, planlanan istasyonun 2002 yılında başlayan Afganistan misyonu için komşu Özbekistan’da kurulan Termez Üssü’nü hatırlattığına da söz konusu haberinde yer verdi.

"ALMANYA TÜRKİYE’YE BAĞIMLI HALE GELMEDİ"

Öte yandan, Almanya'da ülkenin mülteciler sorunu nedeniyle Türkiye'ye "bağımlı" haline gelip gelmediği tartışılırken Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier, Başbakan Angela Merkel'in Türkiye'ye eleştirel yaklaşmadığı eleştirilerinin doğru olmadığını belirtti ve Merkel'in geçmişte basın ve düşünce özgürlüğüne ilişkin kaygısını sık sık dile getirdiğini ifade etti.

Alman ARD televizyonuna yayınlanan bir programına katılan Peter Altmaier, Almanya'nın Türkiye'ye bağımlı hale geldiği savlarını kabul etmedi. Başbakan Angela Merkel'in Türkiye'ye eleştirel yaklaşmadığı eleştirilerinin doğru olmadığını söyleyen Altmaier, Merkel'in geçmişte basın ve düşünce özgürlüğüne ilişkin kaygısını sık sık dile getirdiğini, Merkel'in bu anlamda ders almaya ihtiyacı olmadığını vurguladı.

Tabela

"ANLAŞMA'NIN HAYATA GEÇİRİLMESİNDEN SONRA DAHA AZ KİŞİ BOĞULDU"

Altmaier, DW Türkçe'nin yansıttığı açıklamalarında Türkiye ve AB arasındaki mülteci anlaşmasının " kirli bir anlaşma olmadığını " söylediği program sırasında anlaşmanın hayata geçirilmesinden bu yana daha az kişinin boğulduğunu ve anlaşmanın koşullarının da BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından incelendiğinin altını çizdi.

Aynı programa katılan Yeşiller Eş Genel Başkanı Cem Özdemir ise Altmaier'nın değerlendirmesine itiraz ederken mülteci anlaşmasının Avrupa'yı Türkiye'ye "bağımlı kıldığını" savundu. Avrupa'nın kendi ideallerine "ihanet ettiğini" öne süren Özdemir, Merkel'in Türkiye ziyaretinde muhalefetle görüşmemesini de eleştirdi.

Katılımcılardan Avrupa Parlamentosu Başkanı Mrtin Schulz da, Türkiye'de bir "korku ikliminin" yayılmasının söz konusu olduğunu iddia ettiği program sırasında "Türkiye otoriter bir devlet olma yolunda ve bunu ben çok tehlikeli buluyorum" savlarını da dile getirdi.



beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • aslı 8 yıl önce yorumlandı

      uçaklar yol geçen hanı olmuş vay anam vay

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV