banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Star grubu satılıyor! İşte yeni sahibi

Medya sektöründe taşlar yerinden oynadı. Star grubunun tepe ismi Ferit Şahenk, sahibi olduğu Star, NTV, NTV Spor'u satma kararı aldı.

23 Şubat 2017 Perşembe 18:56
Star grubu satılıyor! İşte yeni sahibi
banner267
Star grubu satılıyor! İşte yeni sahibi
Medya sektöründe taşlar yerinden oynadı. Star grubunun tepe ismi Ferit Şahenk, sahibi olduğu Star, NTV, NTV Spor'u satma kararı aldı. Kanalın yeni sahibini ise Katarlı beIN grubu olacak. Şahenk kar ortağı olarak kalacak. Şahenk'in TV8'de de yüzde 30 ortaklığı bulunuyor.

Beylikdüzü Tabela

Resmi açıklama yapılmayan ancak internet sitelerinde yer alan haberlere göre Star grubunun patronu Ferit Şahenk, günlerdir süren görüşmeler sonunda tüm konularda mutabakata vardı…

Katarlı beIN grubu, yapılan anlaşmaya göre Star TV, NTV, NTV Spor, Kral TV, Kral Pop, Euro Star, NTV Avrupa'nın yeni sahibi olacak.

Radyolar konusunda da prensip anlaşmasına varıldığı belirtildi. Kral FM, Kral Pop, Kral World ve NTV radyo da beIN'e geçecek.

FERİT ŞAHENK, beIN'DEN YÜZDE 20 HİSSE ALACAK

Ancak bu anlaşma Ferit Şahenk'in medyadan tamamen çıkması anlamına gelmiyor. Şahenk, yapılan satış sonrası Türkiye'deki tüm beIN hissesinden yüzde 20 pay sahibi olacak. Şahenk küçük ortak olarak yer aldığı beIN Türkiye'de yönetime ise karışmayacak. Ferit Şahenk, TV8'de de Acun Ilıcalı'nın yüzde 30 ortağı ve yönetime karışmıyor.

Satışın tam bitmesi ve Rekabet Kurumu'nun onayıyla birlikte Star grubundaki şirketlerin tüm yönetimi de beIN tarafından yeniden organize edilecek.

Lig TV'nin adını beIN Sports olarak değiştiren beIN MEDIA elindeki spor yayınlarının bir kısmını şifresiz kanallarda yayınlamak için temaslarda bulunmuş ve NTV Spor'u satın almak istemişti. NTV Spor için başlayan görüşmeler daha sonra genişletildi medyadaki en büyük el değiştirme operasyonlarından birine dönüştü.

Şahenk'in medyada küçülme kararında ‘Kar elde etmeyen işletmeleri elden çıkarma ya da hisselerini azaltma' stratejisinin etkili olduğu belirtiliyor. Katarlılar ise şifreli platform dışında da var olmak istiyorlar.

Anlaşmanın imzalanmasının ardından yaşanacak ‘medya evliliği' sonrası Katarlıların Star grubunda da yeni bir yapılanmaya gireceği konuşuluyor.




beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV