banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

TRT’den şok buz pateni sansürü

2014 Kış Olimpiyatları’nın yayın haklarını alan TRT, kadınlar ve çiftler dalında buz pateni yarışmalarını yayınlamayacak.

23 Ocak 2014 Perşembe 13:17
TRT’den şok buz pateni sansürü
banner322
TRT’den şok buz pateni sansürü
2014 Kış Olimpiyatları’nın yayın haklarını alan TRT, kadınlar ve çiftler dalında buz pateni yarışmalarını yayınlamayacak.


7 Şubat’ta Rusya Soçi’de başlayacak olan ’2014 Kış Olimpiyatları’nın yayın haklarını alan TRT kadınlar ve çiftler dalında buz pateni yarışmalarını yayınlamama kararı aldı.

Posta gazetesinin haberine göre, gerekçe olarak kadın yarışmacıların giysilerinin dekolte olması gösterildi.

Bundan 4 yıl öncesine kadar TRT’nin en büyük kozlarından biri buz pateni yarışmalarıydı. Bu dalda yarışan Türk sporcu olmamasına rağmen buz pateni yarışmaları her evde izlenirdi. TRT 2010’dan beri buz pateni vermiyor. TRT’nin kadın sporcuların kıyafetlerinden rahatsızlık duyduğu tahmin ediliyor.

TRT AVAZ'DAN VERDİLER

2011’de Erzurum’daki ‘Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda Alper Uçar ve Türk vatandaşlığına geçenUkraynalı Alisa Agafonova gümüş madalya aldı. Alisa, buz pistine alışılmışın dışında kapalı bir kıyafetle çıktı. TRT bu 2 sporcunun müsabakasını yayınladı. O da TRT-1 dururken TRT Avaz’dan sessiz sedasız verildi.

TÜRK SPORCULAR VARDI

14-19 Ocak’taki Avrupa Şampiyonası’na 4 sporcumuz katıldı. TRT buna rağmen şampiyonayı yayınlamadı. 7-23 Şubat’ta Rusya’nın Soçi kentindeki ‘2014 Kış Olimpiyatları’nın yayın hakkını TRT aldı. Ancak buz pateninde kadınlar, çiftler ve buz dansı kategorileri yine aynı gerekçeyle yayınlanmayacak: Dekolte!

EUROVISION'DA YOKUZ

Devlet televizyonu TRT, 3 yıl üst üste Eurovision’a erkek şarkıcılarla katıldı. Geçen yıl TRT Eurovision’da yoktu, bu yıl da olmayacak. Gerekçe olarak puanlama sistemindeki adaletsizlik gösteriliyor. İddialara göre; TRT kadın şarkıcıların Eurovision’a gitmesi durumunda giyecekleri kıyafetlerden rahatsız oluyor.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV