banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Suyla çalışan dizel! Alman otomobil devi düğmeye bastı

Tüm dünyada dizel otomobil kullanımı hızla düşüp, birçok ülkede yasaklara maruz kalırken, Almanya merkezli bir otomotiv şirketi, sudan elde edilen enerjiyi depolayan bir 'e-dizel' üretmeye hazırlanıyor.

12 Kasım 2017 Pazar 05:27
Suyla çalışan dizel! Alman otomobil devi düğmeye bastı
banner229
Suyla çalışan dizel! Alman otomobil devi düğmeye bastı

Tüm dünyada dizel otomobil kullanımı hızla düşüp, birçok ülkede yasaklara maruz kalırken, Almanya merkezli bir otomotiv şirketi, sudan elde edilen enerjiyi depolayan bir 'e-dizel' üretmeye hazırlanıyor.

İSTANBUL KLİMA KOMBİ

Alman otomotiv şirketi Audi ilk kullanılabilir e-dizeli önümüzdeki yıl piyasaya sunmayı hedefliyor. Marka, ortakları Ineratec GmbH ve Energiedienst AG ile birlikte İsviçre'nin Canton Aargau şehrindeki Laufenburg bölgesinde yeni bir tesis açarak yenilenebilir bir kaynaktan e-dizel üretecek. Tesisin hedefi her yıl yaklaşık olarak 400 bin litre sentetik yakıt üretmek. Marka daha önce de iklim dostu yakıt çalışmaları altında e-gas ve e-petrol üretmeyi denemişti. 'e-dizel' de bu çalışmaların devamı niteliğinde.
 
'DAHA EKONOMİK HALE GETİRİLECEK'
 
Hürriyet'ten Emre Özpeynirci'nin haberine göre, Audi AG'nin Sürdürülenilir Ürün Geliştirme departmanının başındaki isim Reiner Mangold konuyla ilgili olarak, "Laufenburg'daki projede, e-dizeli daha küçük birimlerde daha verimli bir şekilde üretecek teknoloji ile birlikte, süreci daha ekonomik hale getirmeyi planlıyoruz. Pilot tesis farklı sektörlerin bir araya gelmesi için iyi bir şans sunuyor. Bir diğer deyişle, enerji, ısı ve ulaşım sektörlerini bir araya getirerek depolanabilir bir yenilenebilir enerji üretmeye çalışıyoruz" dedi.
 
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
 
Alman marka e-dizel, ilerleyen yıllarda içten yanmalı motorların hiç karbon salınımı yapmadan çalışmasına yardımcı olabilir. Yakıt, sistemin içerisinde su üzerinden üretilen fazladan enerjinin sentetik bir maddede depolanmasıyla elde ediliyor.
 
Sistemin mantığı ise şu şekilde: Bir hidro-elektrik güç istasyonu elektroliz aracılığı ile suyu oksijen ve hidrojeni iyonlarına ayırıyor. Bir mikro işlem teknolojisi ile hidrojen, karbondioksit ile birleştiriliyor. Yakıtın üretiminden tüketimine kadarki süreçte karbonun işin içine girdiği tek nokta burası. Sonrasında bu karbon, büyük hidrokarbon bileşikler oluşturulmak için kullanılıyor. Daha sonra bu bileşim e-dizel ve diğer endüstrilerde kullanılacak farklı yakıtlar olarak ayrıştırılıyor.



Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV