banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Bilim insanlarının Samoa Adası'nda yetişen bir bitki üzerinde yaptığı çalışmalar tıp dünyasında sevinçle karşılandı. Zira adanın neredeyse her yerinde yetişen bu bitki birçok hastalığın tedavisi için büyük bir potansiyel taşıyor.

05 Kasım 2021 Cuma 12:20
BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR
banner265
BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Bilim insanlarının Samoa Adası'nda yetişen bir bitki üzerinde yaptığı çalışmalar tıp dünyasında sevinçle karşılandı. Zira adanın neredeyse her yerinde yetişen bu bitki birçok hastalığın tedavisi için büyük bir potansiyel taşıyor.

Yeni Zelandalı bilim insanları, Büyük Okyanus’un güneyinde bulunan Samoa Adası’nda doğal olarak yetişen “Matalafi” bitkisinin iltihaplanmada sıklıkla kullanıldığı hatta Ibuprofen kadar etkili olduğunu ortaya koydu.

Bilimsel ismi Psychotria insularum olan matalafi bitkisinin ayrıca Parkinson, diyabet, kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerinin tedavisinde potansiyel olabileceği ifade edildi.

Yeni Zelanda Wellington Victoria Üniversitesi ve Samoa Bilimsel Araştırma Organizasyonu’ndan bilim insanları, Büyük Okyanus’un güneyinde bulunan Samoa Adası’nda sıklıkla yetişen Matalafi adlı bitki üzerinde çalışma yaptı.

Adada neredeyse her evin bahçesinde doğal olarak yetişen 2 metrelik, beyaz çiçekli ve kırmızı küçük meyveli bitkinin yerel halk tarafından birçok hastalığın tedavisinde uzun süredir kullanıldığı ifade edildi.

YAPRAKLARIN EZİLMESİYLE SUYU İÇİLEREK KULLANILIYOR

Matalafi’nin yapraklarının ezilmesiyle elde edilen suyun; ateş, vücut ağrıları, şişlikler, yaralar, fil hastalığı, idrar kaçırma, cilt enfeksiyonları, kusma, solunum yolu enfeksiyonları ve karın rahatsızlığı ile ilişkili iltihabı Tedavi etmek için yaygın olarak kullanıldığı hatta ilaç etken maddesi olan Ibuprofen kadar etkili olduğu tespit edildi.

Bilim insanları, bitkinin etken maddesinin vücutta bulunan demirle etkileşime girerek bahsi geçen hastalıkları tedavi ettiğini belirtti. Bu özelliği sayesinde matalafi bitkisinin kanser, nörodejeneratif hastalıklar (Parkinson gibi), diyabet, kalp hastalıkları tedavisinde de potansiyeli olduğu vurgulandı.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV