banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Dikkat, cep'te tümör riski

20 yaşından önce cep telefonu kullanmaya başlayanlarda 30'lu yaşlara gelindiğinde 5 kat daha fazla beyin tümörü saptandı. Uzmanlar, 'Cepte taşınan telefonlar kısırlık da yapar' diye uyardı.

27 Şubat 2016 Cumartesi 09:39
Dikkat, cep'te tümör riski
banner321
Dikkat, cep'te tümör riski
20 yaşından önce cep telefonu kullanmaya başlayanlarda 30'lu yaşlara gelindiğinde 5 kat daha fazla beyin tümörü saptandı. Uzmanlar, 'Cepte taşınan telefonlar kısırlık da yapar' diye uyardı.
günlük hayatımızı kolaylaştıran cep telefonları ve mobil cihazlar küçük-büyük herkesi neredeyse bağımlı hale getirdi. 20 yaşından önce cep telefonu kullanmaya başlayanlarda 30'lu yaşlara gelindiğinde 5 kat daha fazla beyin tümörü saptandığını söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Uzmanları Prof. Dr. Yaşar Kütükçü ve Dr. Hale Gökmen aileleri ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BÜYÜK TEHDİT!

Teknolojinin gelişmesiyle tehlikenin daha da arttığını belirten Dr. Hale Gökmen, "Çalışmaların sonuçları bize üçüncü jenerasyon teknolojilerin eski teknolojilere göre beyne çok daha fazla zarar verebildiğini gösteriyor. Özellikle tümör ortaya çıkarma süresi eski telefonlarda 25 yılken, yeni jenerasyon telefonlarda bu süreç 10 yıl gibi daha kısa bir süre olarak hesaplanıyor" dedi. Cep telefonu kullanımında yaşın yanı sıra kullanım süresinin de önemli olduğunu anlatan Dr. Gökmen, 10 yıldan fazla cep telefonu kullanmanın telefonun kullanıldığı tarafta beyin tümörü riskini 2 kat artırdığına dikkat çekti.
ÇOCUKLAR TEHLİKEDE

Bebeklerin ve çocukların görsel nesnelere daha fazla tepki vermesinden dolayı ebeveynler tarafından mobil cihazların masumca kullanıldığını belirten Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, şöyle konuştu: "Anne-babalar mobil cihazları barındırdığı tehlikenin farkına varmadan çocuklarının kullanımına verebiliyor. Halbuki cep telefonları ve kablosuz cihazlar çocuklarda ve 20 yaş altı gençlerde çok daha hassas bir kullanımı gerektiriyor. Cep telefonuyla konuşurken öncelikle duyma sinirleri etkileniyor. Radyasyonun zararlı etkisinin büyük bir kısmı direkt kafaya dayalı olan telefonun beyni ısıtması sonucu oluşur. Konuşma esnasında yayılan radyasyon çok derin olarak emilir. Bu emilim bilhassa çocuklarda kafatası kemiklerinin ince olmasından dolayı çok daha fazladır."

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI BEYNİ ÇÖKERTİYOR

Sosyal medya, e-posta, anlık mesajlaşma ve binlerce aplikasyon yüklü cep telefonları ve mobil cihazlar, birçok şeyi anda anda yapma zorunluluğu getiriyor. Bu da beyinde ısınmaya yol açıyor.Teknolojiye bağlılığın kişileri verimsiz kıldığını söyleyen uzmanlar, bu şekilne beynin çökertildiğini belirtiyor. Pek çok işi aynı anda yapmaya çalışmanın beyinde stres hormonu kortizol ile adrenalin salgısını artırdığını hatırlatan uzmanlar, "Bu da düşünceleri dağıtıyor" diyor.

MOBİL TEHLİKEDEN KORUNMA YOLLARI

Cep telefonu ve mobil cihazları kullanırken izolasyonu iyi yapılmış bir kulaklık kullanmaya özen gösterin.

Cep telefonu kullanımını azaltın. Örneğin, evdeyken hatlı telefon kullanmaya özen gösterin.

Başucunuzda telefon ile asla uyumayın. Yastığınızın altına koymayın.

Kablosuz araç kullanımını azaltın. 900 MHz'de çalışan daha eski teknoloji telefonları kullanın.
Çok iyi çeken yerler dışında cep telefonu kullan-mayın. Az çeken yerde radyasyon daha çok yayılmaktadır.

Vücudunuzda cep telefonu taşımayın. Özellikle cepte taşıma kısırlığa (infertilite) neden olabilir. Radyasyon açısından 6 inç'e kadar uzaklık çok tehlikelidir.

Toplantı, otobüs gibi kalabalık olan yerlerde diğer kişileri kendi telefonunuzun radyasyonuna maruz bırakmayın.

Özellikle çocukların yanında telefonunuzu kapalı tutun.

Arabada ya da çelik konstrüksiyonlu binalarda radyasyon daha fazla olur. Arabada sürekli istasyon arayan bir telefonun daha çok radyasyon yaydığını unutmayın. Aynı durum bluetooth için de geçerlidir.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV