banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

23 Nisan 2024 Salı

Sondaj çalışmalara 2025'te başlıyor

Elektronik reçeteye beklenmeyen kesinti

Sosyal Sigortalar Kurumu’nun sistemdeki iyileştirme çalışmaları nedeniyle bugün 19.00'dan itibaren 11 saat süreyle hastane, eczane ve optik işlemler yapılamayacak.

22 Şubat 2014 Cumartesi 15:21
Elektronik reçeteye beklenmeyen kesinti
banner267
Elektronik reçeteye beklenmeyen kesinti
Sosyal Sigortalar Kurumu’nun sistemdeki iyileştirme çalışmaları nedeniyle bugün 19.00'dan itibaren 11 saat süreyle hastane, eczane ve optik işlemler yapılamayacak.

"seo yazılım"

Sosyal Sigortalar Kurumu’nun sistemdeki iyileştirme çalışmaları nedeniyle bugün 19.00'dan itibaren 11 saat süreyle hastane, eczane ve optik işlemler yapılamayacak. Bu sebeple e-reçetesi olan hastaların ilaçlarını bu saate kadar almaları gerekiyor.

SGK'nın kesintiye ilişkin duyurusunda, kurumun performans iyileştirme çalışmalarının devam ettiği, gelişen teknolojiye göre yazılım ve donanımların sürekli güncellendiği belirtildi.

Bu kapsamda yapılacak iyileştirme çalışmalarının bugün saat 19.00'da başlanması ve yarınsabah saat 06.00'da sonlanması şeklinde planlama yapıldığı kaydedilerek, işlem süresince sözleşmeli sağlık hizmet sunucularının, Medula uygulamalarında yani hastane-eczane-optik uygulamalarında hiçbir süreçte işlem gönderemeyeceği bildirildi.

Duyuruda, Sağlık Uygulama Tebliği'nin (SUT), "Medula sisteminden kaynaklanan nedenlerle provizyon alınamaması" maddesine istinaden kesinti süresince hastane ve eczanelerden manuel işlem gönderilebileceği belirtildi.
"ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Nurten Saydan, eczanelerde sigortalılara ilaç vermek için kullanılan Medula provizyon sistemdeki 11 saatlik kesintiden dolayı nöbetçi eczanelere gelen vatandaşlardan anlayış beklediklerini söyledi.

Medula iyileştirme çalışmaları eczane, hastane ve optik sistemlerini kapsayacağından tüm sağlık hizmeti sunucularının bu süre içinde sisteme giriş yapamayacağını ifade eden Saydan, "Elinde daha önce aldığı e-reçetesi olan hastalarımıza saat 19.00'a kadar reçetelerini yaptırmalarını öneriyoruz. Saat 19.00'dan sonra sisteme giriş yapılamayacağı için bu vatandaşlarımızın ilaçlarını almaları mümkün olamayacak" uyarısında bulundu.

Gece 24.00' ten sonra yapılan güncelleme ve iyileştirme çalışmalarının hem vatandaşlar hem de onlara hizmet vermeye çalışan nöbetçi eczacılar için daha yararlı olacağını vurgulayan Saydan, "Bizler eczacılar olarak 7 gün 24 saat hizmet vererek vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Sistemin çalışmadığı süre boyunca nöbetçi eczanelerimizde bizden kaynaklanmayan sorunlar için vatandaşlarımızdan anlayış ve sabır bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Büyük Haber Sağlık

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV