banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Ev yapımı beyazlatıcı diş macunu tarifi!

İşte, ev yapımı beyazlatıcı ve güçlendirici diş macunu tarifi!

19 Kasım 2015 Perşembe 14:25
Ev yapımı beyazlatıcı diş macunu tarifi!
banner265
Ev yapımı beyazlatıcı diş macunu tarifi!
İşte, ev yapımı beyazlatıcı ve güçlendirici diş macunu tarifi!

Tamam, hemen sadede gelelim, evet bu diş macunu KAHVERENGİ. Evet, dünyanın en çekici diş macunu değil. Ama acele etmeyin. Bir kitabın kapağına göre değerlendirilemeyeceğini biliyoruz, değil mi? Ama çok sevimli görünen bembeyaz macunlarının bir sürü kimyasal ve toksin içerdiğini unutmayın. Ev yapımı diş macununuz ise size hem beyaz hem de minerallerle güçlenmiş dişler vaat ediyor. Daha ne olsun ki?

İçerisinde Ne var?

- Hindistan cevizi yağı: Diş macununun esas maddesi olacak olan Hindistan cevizi yağı, bütün malzemelerin karışmasına ve bir arada tutulmasına yarar. Ayrıca içerisindeki linolenik asit doğal bir antibakteriyeldir.

-Susam yağı: Hindistan cevizi yağı gibi susam yağı da diş macunun temelini oluşturur. Hindistan cevizi yağı tek başına katılaştığı için susam yağı macunun yumuşak bir formda kalmasına yardımcı olur. Diş Macununun tüpüne konup sıkılabilir olması için susam yağı ekliyoruz. Siz diş macununuzun kavanozda saklayacak katılıkta olmasına aldırmazsanız onun yerine biraz daha hindistancevizi yağı ekleyebilirsiniz.

-Bentonit kili: Bentonit kili gerçekten mucizevi bir kildir. Bu ‘iyileştirici’ kil, kirlere tutunarak yalnızca ağız detoksuna yardımcı olmaz, aynı zamanda dişleri beyazlatır. Bentonit kili aynı zamanda yüksek miktarda dişin ihtiyacı olan kalsiyum, magnezyum ve silis mineralleri içerir.

-Kalsiyum magnezyum tozu: Kalsiyum ve magnezyum, kemik ve diş sağlığı için elzem minerallerdir. Magnezyum kalsiyumun absorbe edilmesini sağlar.

-Karbonat: Karbonat alkalindir. Dişlerin ve ağzın temizlenmesine, lekeleri çıkarmaya ve bakterileri yok etmeye yardımcı olur.

-İz mineraller: İz mineraller diş minelerinin korunmasına ve güçlendirilmesine yardımcı olur.

-Esansiyel yağlar: Nane, tarçın, karanfil ve sarı sakız yağları, dişler için kullanabileceğiniz en önemli yağlardır.

Çok fazla malzeme varmış gibi görünebilir. Bentonit kili gibi bazı malzemeler zaten ev yapımı ürün severlerin demirbaşıyken, iz mineralleri ve kalsiyum magnezyum tozu yatıracağınız her kuruşun hakkını verecektir, emin olun.

Nasıl Yapılır?

- 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

- 3 yemek kaşığı susam yağı

- 4 yemek kaşığı bentonit kili

- 4 yemek kaşığı kalsiyum magnezyum tozu

- 3 yemek kaşığı karbonat

-15 damla esansiyel yağ.

- 12 damla iz mineral

Benmari usulü bir kapta Hindistan cevizini eritin. Yağ eridikten sonra kaseyi sudan çıkarıp ocağın üstüne alın. İçine diğer malzemeleri ekleyip ahşap ya da plastik bir kaşıkla karıştırarak kaynamaya bırakın. Metal kaşık kullanmayın; metal bentonit kilinin faydalı etkisini yok eder. Biraz koyulaştıktan sonra ocaktan alın. Macun, ılıdıkça katılaşacaktır. Ilıdıktan sonra buzdolabına alıp, her 5 dakikada bir karıştırarak soğutun. 15 dakika sonra, yeteri kadar katılaşınca tüpe veya kavanoza aktarabilirsiniz.

seo, web tasarım, seo yazılım,

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • ıoıdod 8 yıl önce yorumlandı

      yuh

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV