banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Fazla kilolar bel kaymasına neden olabilir!

Fazla kilolar, aşırı ve dengesiz yük kaldırma, ileri yaşa bağlı kemik yıpranmaları ve yanlış hareketler sonucu bel kayması sorunu yaşanabiliyor.

07 Ocak 2016 Perşembe 07:35
Fazla kilolar bel kaymasına neden olabilir!
banner266
Fazla kilolar bel kaymasına neden olabilir!
Fazla kilolar, aşırı ve dengesiz yük kaldırma, ileri yaşa bağlı kemik yıpranmaları ve yanlış hareketler sonucu bel kayması sorunu yaşanabiliyor.

Uzmanlar, öncelikle fazla kilolardan kurtularak ideal kiloda kalmanın bel kayması açısından önemli olduğunu söyledi.

Hareket kabiliyetini sınırlayan bel kaymaları, manuel terapi diye adlandırılan el manevraları ile giderilebildiğini söyleyen Memorial Wellness Sağlıklı Yaşam Merkezi Manuel Tıp Bölümü’nden Dr. Metin Mutlu, bel kayması ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

Dr. Mutlu, omurlardan birinin bir alttaki omurun üzerine binmesi ile oluşan bel kaymalarının oluştuğunu belirterek, bu durumun ayakta dururken ya da yürürken belde yaşanan dayanılmaz ağrılar, bacaklarda ağrı, uyuşma ve yanma hissine neden olduğunu söyledi. Bel kaymalarının kadınlarda erkeklere göre daha sık rastlandığını kaydeden Mutlu, “İş ve sosyal yaşamı olumsuz etkileyen önemli bir sorun olan bel kaymalarından korunmak için bazı kişisel önlemlerin alınması önemlidir. Öncelikle fazla kilolardan kurtulmak ve ideal kiloda kalmak önemlidir. Aşırı ve bilinçsiz yük kaldırmaktan kaçınılmalıdır. İleri yaşlarda vücuttaki kemik ve bağlardaki yıpranmaları engellemek için karın, sırt, bel ve kalça kasları güçlendirici egzersizler yapılmalı, günlük yaşam aktiviteleri düzenlenmelidir.” dedi.

Bel kayması durumunda el yordamıyla yapılabilen manuel terapi hakkında da bilgi veren Metin Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bel kayması yaşayan hastaların bir kısmında omurga ve eklemlerindeki ağrı ve fonksiyon bozuklukları herhangi bir cerrahi operasyona gerek kalmadan giderilebilir. Birinci ve ikinci derece bel kayması yaşayan hastaların omurga, kas ve eklemlerde oluşan ağrı ve fonksiyon bozuklukları sadece elle yapılan bazı özel manevra ve hareketler uygulanarak manuel terapi yöntemi ile tedavi edilebilmektedir. El becerileri gerektiren pasif ancak teknik hareketlerle yapılan manuel terapi, başarılı sonuçlar sağlamakta ve hastaların yaşam konforunu yükseltmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, manuel terapinin bu konuda uzman kişilerce ve donanımlı merkezlerde yapılması gerektiğidir.”


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV