banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
23 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Hastanelerde Hemşire Açığı Yaşanıyor!

Hastanelerde yatak kapatmaya varacak boyutlarda hemşire açığı yaşanıyor...

27 Eylül 2016 Salı 18:12
Hastanelerde Hemşire Açığı Yaşanıyor!
banner266
Hastanelerde Hemşire Açığı Yaşanıyor!

Hastanelerde yatak kapatmaya varacak boyutlarda hemşire açığı yaşanıyor...

Üniversite hastanelerinde kadro yetersizliğinden dolayı yaşanan 'hemşire krizi' devlet hastanelerinde de etkisini hissettirmeye başladı.

Hastalar Mağdur Oluyor!

Samatya Eğitim Araştırma Hastanesinde Tedavi gören B.B Kan alma bölümümde 3 hemşire var Nisan ayından beri gidiyorum hiç hemşire yok sağlık bakanlığını aradım geçen salı günüde aradım telefona çıkan bayan personel siz Nisan'da da aradınız diyor. Kan vereceğim gün sabah 9 dan 11 kadar kan sırası bekledim sağlık bakanlığında iki şikayet dilekçem var halimiz ne olacak hasta hasta saatlerce kuyruk bekliyoruz dedi.

Bakanlık harekete geçmeli

Normal şartlar altında her 2 hastaya bir hemşirenin bakması gerektiğini söyleyen sağlıkçılar, "Ancak ne yazık ki 7-8 hastaya bir hemşire düşebiliyor. Yapılan bu işten de verim beklemek mümkün değil. Oysa hemşirelerin sağlık sektöründe önemli bir rolü ve sorumluluğu var. Aynı zamanda hemşireler çok yoğun şartlarda çalıştıkları için buldukları ilk fırsatta özel hastanelere geçiş yapmaya çalışıyor. Bu sorunun bir an önce önüne geçilecek adımlar atılmak zorunda" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yıl sonuna kadar 15 bin sağlık personeli alımı yapılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık personeli alımlarına ilişkin ilk atamanın Eylül ayı içerisinde yapılacağını belirterek, "6 bine yakını hemen ilan ediyoruz, 6 bine yakın da yılın sonuna kadar atamayı planlıyoruz. Bu yıl sonuna kadar, 15 bini geçecek bir alım yapacağız."dedi.

Bakan Akdağ, sağlık personeli alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 6 bine yakın personel alımı için ilana çıkacaklarını ifade eden Akdağ, "4 bin 500 kişilik bir kadroda Maliye Bakanlığından vize bekliyoruz. Oradan da vize gelince ekim ya da kasım ayında ilana çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Çeşitli alanlarda sağlık çalışanı alımı yapacaklarını belirten Akdağ, "En çok hemşire alımı yapıyoruz ancak bunun yanında ebe, fizyoterapist, psikolog ve teknisyen alımı da yapacağız." dedi.

Ekim ve aralık aylarında ise 2 bin 600 doktor alınacağını ifade eden Akdağ, 2 bin kişilik ilave kadro için de Maliye Bakanlığına yazı yazdıklarını söyledi. Akdağ, "6 bine yakını hemen ilan ediyoruz, 6 bine yakın da yılın sonuna kadar atamayı planlıyoruz. Bu yıl sonuna kadar 15 bini geçecek bir alım yapacağız."diye konuştu.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV