banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

İlk Yapay Organ Nakli

Donör gerektirmeyen teknik sayesinde vücudun organı reddetme riski de bulunmuyor.

09 Temmuz 2011 Cumartesi 12:18
İlk Yapay Organ Nakli
banner229
İlk Yapay Organ Nakli
Donör gerektirmeyen teknik sayesinde vücudun organı reddetme riski de bulunmuyor.
Uluslararası bir cerrah ekibi İsveç'te dünyanın ilk sentetik organ naklini yaptılar.

Londra'da bilimadamlarının hastadan alınan kök hücrelerle kaplayarak geliştirdikleri yapay soluk borusu nakli 9 Haziran'da başarıyla yerine getirildi.

Donör gerektirmeyen teknik sayesinde vücudun organı reddetme riski de bulunmuyor. Cerrahlar sentetik nefes borusunun birkaç günde yapılabileceğini belirtiyorlar.

Karolinska Üniversite hastanesinde İtalyan Profesör Paolo Macchiarini başkanlığındaki ekibin yürüttüğü 12 saat süren operasyonun üzerinden bir ay geçtikten sonra 36 yaşındaki kanser hastasının durumunun iyi olduğu bildirildi.

Organ naklinde devrim niteliğindeki tekniği şimdi nefes borusu deformasyonuyla doğan 9 aylık bir Koreli bebeği tedavi etmek için kullanmak istediğini söyleyen Profesör Macchiarini, daha önce 10 soluk borusu nakli yapmıştı. Ancak bunların tamamı donörlerden alınan soluk borularının hastaların kök hücreleriyle kaplanmıştı.

Son tekniğin kilit noktasının, hastanın kendi soluk borusunun tıpatıp aynı modeli olan bir yapı veya yapı iskelesini oluşturmak olduğunu belirten bilimadamları, bunun için İzlanda'da jeoloji yüksek lisansı yapmakta olan Afrikalı hasta Andemariam Teklesenbet Beyene'nin İngiliz uzmanlarınca elde edilen 3 boyutlu görüntülerini kullandıklarını kaydettiler.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: İlk Yapay Organ Nakli

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV