banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

İstanbul'da kaçak et operasyonu

Pendik'te bir restoran sahibi, toptan aldığı etin at ve eşeğe ait olduğunu tespit edince durumu İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirdi.

10 Mayıs 2014 Cumartesi 16:33
İstanbul'da kaçak et operasyonu
banner321
İstanbul'da kaçak et operasyonu

backlink yazılım


Pendik'te bir restoran sahibi, toptan aldığı etin at ve eşeğe ait olduğunu tespit edince durumu İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirdi. Toptancının Bayrampaşa'daki deposuna yapılan operasyonda ele geçirilen 350 kilogram kaçak et imha edildi. Ele geçirilen etlerin bulunduğu kirli ortam ise 'pes' dedirtti.

Bayrampaşa'daki kuru gıda halinde bir depoda kaçak et kesildiği ihbarı sonucu düzenlenen operasyonda ele geçirilen yaklaşık 350 kilogram kaçak et imha edildi.

Pendik'te bir restoran sahibi, toptancıdan aldığı etten şüphelenerek, özel bir laboratuvarda tahlil ettirdi. Etin, "tek tırnak" diye tabir edilen, at ve eşek eti olduğu tespit edildi. Bunun üzerine restoran sahibi, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Olayı araştıran İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bayrampaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bayrampaşa Zabıta ekiplerini, et dağıtım firmasının Kuru Gıda Hali'ndeki adresine yönlendirdi.

Firmanın deposuna polis ekipleriyle operasyon yapıldı. Firma sahibinin çağrılmasına rağmen gelmemesi üzerine polis, Cumhuriyet savcılığından arama kararı aldı. Bunun üzerine ekipler, dopaya çilingir yardımıyla girdi.

PES DEDİRTEN GÖRÜNTÜLER

İş yerinde yaklaşık 350 kilogram kaçak et ile bu etlerden yapılan sucuk, sakatat ve hazırlanmış et döneri ele geçirildi.

Et ve malzemelerinin hijyen kurallarına uyulmadan yerlere serildiği, çürüyen etlerin koktuğu görüldü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü veterinerleri ve polis ekipleri tarafından etlerden numuneler alınarak, laboratuvara gönderildi.

Polis, firmanın İstanbul ve çevresinde birçok iş yeri, lokanta ve otellere sattığı etler karşılığında hazırladığı faturalara da tutanakla el koydu.

İncelemelerin ardından depodaki 350 kilogram et, belediyeye ait bir çöp konteynerine atılarak imha edildi.

Firmanın sahibi Nevzat A'nın da polis tarafından arandığı kaydedildi.

İlk incelemelerde depoda bulunan etlerin "tek tırnak" diye tabir edilen at ve eşek eti olduğunun tahmin edildiği fakat asıl sonucun tahliller sonucunda ortaya çıkarılacağı belirtildi.

'ORTAM ÇOK KİRLİ'
Bayrampaşa Zabıta Amiri Yalçın Sırakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede gıda konusunda çok sık denetim ve incelemeler yaptıklarını belirtti.

Bu olayın duyarlı bir iş yeri sahibinin ihbarı sonucu bildirildiğini anlatan Sırakaya, şunları söyledi:

"Gördüğünüz gibi etler mühürsüz, iş yerinin kesim izni yok. Öte yandan ortam çok kirli ve hijyen kurallarına hiç uyulmamış. Ayrıca etlerin çoğu koktuğu için tek tırnaklı hayvan olma durumu yüksek. Bu durum tahlillerin ardından daha net ortaya çıkacak. İş yerinin kesim ve dağıtım yönünden ruhsatı da mevcut değil. Bizler halkın sağlığını önemsiyor ve insanımızın sırtından para bu şekilde para kazanan iş yerlerine asla müsaade etmiyoruz.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV