banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan 'domuz gribi' açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğu, "Bugün itibarıyla H1N1 virüsü teşhisi konularak kaybettiğimiz vaka sayısı 8. Bunların 6 tanesi kronik hastalığı olan veya 65 yaşın üzerindeki hastalarımız” dedi.

06 Ocak 2016 Çarşamba 09:31
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan 'domuz gribi' açıklaması
banner312
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan 'domuz gribi' açıklaması
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğu, "Bugün itibarıyla H1N1 virüsü teşhisi konularak kaybettiğimiz vaka sayısı 8. Bunların 6 tanesi kronik hastalığı olan veya 65 yaşın üzerindeki hastalarımız” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin soru önergelerini cevapladı.

Niğde'de domuz gribi şüphesi ile ilgili soruya karşılık Müezzinoğlu, "Bugün itibarıyla H1N1 teşhisiyle kaybettiğimiz vaka sayısı 8. Bunların 6'sı kronik hastalığı olan veya 65 yaş üzeri hastalarımız. Biri hamile anne, birinin ise sağlık sorunu yok. Son 10 gündür viral enfeksiyonda artış var. Kamuoyunun en çok duyarlı olması gereken hijyen, sağlıklı beslenme, istirahat, sulu gıdalar alınması, hastalık riski olan, kronik hastalar ve 65 yaşın üzerindekilerin aşılanması. Aşıları da ücretsiz temin ediyoruz" dedi.

YAŞAM SÜRESİ YÜKSELDİ

2002-2014 yılları arasında doğumda beklenen yaşam süresinin ortalama 4,5 yıl arttığını ifade eden Müezzinoğlu, "Bizim gibi yüksek artış sağlayan dünyada sadece 4 ülke vardır; Güney Kore, Estonya, Maldivler ve Lübnan. Erkeklerde 2002 yılında 70,5 yaş dilimi 74,8'e, kadınlarda 74,7 olan oran 79,3'e çıkmıştır. Ortalamada ise 2002'de 72,5 olan ortalama süre, 77'ye yükselmiştir" dedi. Müezzinoğlu, bu dönem aralığında bebek ölüm hızının binde 31,5'ten 10,3'e, 28 hafta üzeri bebekler için 7,6'ya, anne ölüm oranı ise yüz binde 45'ten 15,2'ye düştüğünü ifade etti.

"VATANDAŞLARIMIZIN İÇİ RAHAT OLABİLİR"


Türkiye'de ambalajlı sular ve içme sularına ilişkin mevzuatın AB ile uyumlaştırıldığına dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"AB'deki uygulamalar bizde de aynen uygulanmaktadır. Ambalajlı sular ve içme sularında kaynağın kullanımına izin vermeden önce radyoaktivite parametreleri de dahil olmak üzere 56 parametre yönünden analizleri yapılıyor, uygun olması halinde üretim ve tüketimine izin veriyoruz. Yılda en az bir kez kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik ve radyoaktivite parametrelerini denetliyoruz. Bunun dışında da yılda en az 2 kez de kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik olmak üzere 14 parametrenin yer aldığı kontrol izlenmesini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın içi rahat olabilir."




beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV