banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Şeker Hastaları İçin Mükemmel Bir Gıda: Kinoa

Yeni yeni popüler olmaya başlayan kinoa sağlıklı besin kaynağı olarak nam saldı bile. Kinoada diğer tahıllara oranla daha fazla protein, antioksidan, mineral ve lif bulunuyor.

05 Eylül 2016 Pazartesi 21:33
Şeker Hastaları İçin Mükemmel Bir Gıda: Kinoa
banner229
Şeker Hastaları İçin Mükemmel Bir Gıda: Kinoa
Yeni yeni popüler olmaya başlayan kinoa sağlıklı besin kaynağı olarak nam saldı bile. Kinoada diğer tahıllara oranla daha fazla protein, antioksidan, mineral ve lif bulunuyor. Ayrıca gluten içermemesinden dolayı glutene alerjisi olan kişiler için mükemmel bir gıda. Bunların yanı sıra, kinoanın diyabet hastaları için kan şekeri düzeyini korumaya yarayan sağlıklı bir gıda oluğu gösterildi.

Kinoayı marketlerde yeni yeni görmeye başlamış olabilirsiniz ama kinoanın geçmişi Güney Amerika mutfağında İnkalar dönemine dayanıyor. Kinoa tahıl olarak yeniyor, hatta İnkalar kinoayı "tüm tahılların anası" olarak adlandırıyorlardı, ancak kinoa gerçekte bir tohum.

120 farklı çeşidi olan kinoa tohumunun marketlerde görebileceğiniz en popülerleri beyaz, kırmızı ve siyah kinoa türleri.

Kinoanın faydalarına yönelik yapılan araştırmalar diğer gıdalara oranla daha az ve bu sağlıklı tohum hakkındaki araştırmalar sadece son 30 yılı kapsıyor, ancak yine de kinoa yemenin yüksek kan basıncı ve yüksek kolesterol riskini düşürdüğü ve diyabet hastalarına birçok fayda sağladığı gösterildi bile.

Kinoa Kan Şekerini Nasıl Etkiler?

Sağlıklı yaşamanın kilit noktalarından biri de beslenme alışkanlıklarınızı kontrol altında tutmaktan geçer. Kinoa, diyabet hastaları için mükemmel bir gıdadır çünkü tam tahıldır ve diyabetlerin beslenme rejiminde sebzeler, yağsız proteinler ve doymamış yağlar gibi önemli bileşenlerden biridir.

Glisemik indeksi yüksek olan gıdalar kan şekerinizi yükseltir ve kan şekeri seviyesini kontrol etmeyi zorlaştırır. Kinoa ise oldukça düşük glisemik indekse sahiptir ve kan şekerinizin yükselmesine yol açmaz.

Tahılların çoğu protein oluşturmak için gerekli aminoasitlerden yeteri kadar içermezken, kinoa tam bir protein oluşturmaya yetecek kadar aminoasit içerir. Kinoa ayrıca lifler açısından da zengindir olup kilonuzu korumaya ve diyabete bağlı kronik hatalıkları önlemeye yardımcı olur.
Kinoa Nasıl Hazırlanır?
Kinoa suda hazırlanır ve pirince benzer bir şekilde pişirilir. Bir tencereye 1 ölçek kinoa 2 ölçek su koyup kaynatın. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve kinoa suyunu çekene gevrekleşene kadar pişirin. Genelde 15-20 dakikada hazır olur.

Kinoa aynı zamanda pirinç gibi çorba, sebze vb. diğer yemeklerin yanında yemeklere ekstra lezzet katmak için kullanılabilir.

Kinoanın tüm bu faydalarını duyduktan sonra hala pirinç kullanan olacak mı acaba? Diyabetler için sağlıklı bir gıda olan bu küçük tohumları beslenme rutininize dahil etmek kan şekerinizi kontrol etmeye ve kilonuzu korumaya yardımcı olurken, diyabetle ilişkili yan hastalıkları önler.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV