banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Sinüziti nasıl yenebiliriz?..

Baş ağrıtan sinüzit kişiye hayatı zindan ediyor. Sinüzitin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Tınaz, 'Aksi halde görme kaybına bile yol açabilir' uyarısında bulunuyor...

13 Şubat 2016 Cumartesi 10:01
Sinüziti nasıl yenebiliriz?..
banner263
Sinüziti nasıl yenebiliriz?..
Baş ağrıtan sinüzit kişiye hayatı zindan ediyor. Sinüzitin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Tınaz, 'Aksi halde görme kaybına bile yol açabilir' uyarısında bulunuyor...

baş ve yüz bölgesindeki sinüs boşluklarının iltihaplanmasıyla ortaya çıkan sinüzit, dayanılmaz ağrılara yol açıyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi KBB Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Tınaz, sinüzite ilişkin merak edilenleri şöyle sıralıyor...

SİNÜZİT NEDİR?: Sinüzit, sinüsleri döşeyen mukoza dokusunun iltihabıdır. Normalde sinüsler kafa içinde yerleşik, burunla komşuluğu bulunan ve içi hava dolu boşluklardır. Ancak sinüslerin ağzı tıkanırsa ve içi burun salgılarıyla dolarsa, mikroorganizmalar (bakteri, virüs ve mantarlar) bu kapalı ve içi sıvı dolu ortamda kolaylıkla üreyip çoğalabilir ve enfeksiyona yol açabilirler.



NELER ETKİLİDİR?: Soğuk algınlığı, sigara kullanımı, alerjik rinit, nazal polipler ve septum deviasyonu sinüs ağızlaını tıkayabilir.

BULAŞICI DEĞİLDİR: Sinüzit bulaşıcı bir hastalık değildir. Sinüzite neden olan mikroorganizma kişiye bulaşsa bile, anatomik bozukluk olmadığı sürece sinüzit gelişmez.

TEDAVİ EDİLMEZSE GÖZE VURUYOR

Her sinüzit tipinin ayrı bir tedavisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Tınaz, gerektiğinde cerrahi yöntemlere de başvurulduğunu belirtti. Prof. Dr. Tınaz, şöyle konuştu: "Enfeksiyon sinüs duvarını aşarak komşu yapılara zarar verebilir. Örneğin göze doğru ilerlerse gözde iltihap gelişebilir. Bu durum zamanında tedavi edilmezse kalıcı görme kaybı ile sonuçlanabilecek komplikasyonlar gelişebilir."

4 AYRI TİPİ VAR

Akut sinüzit: Ani başlangıçlı burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve baş ağrısı gibi soğuk algınlığı semptomlarının hastalığının başlangıcından itibaren tipik olarak 5 günden sonra artması 10-14 gün içinde düzelmemesi durumudur. Şikayetler tipik olarak 4 haftadan kısa sürelidir.

Subakut sinüzit: İltihabi sürecin 4-12 hafta devam etmesi halidir.

Kronik sinüzit: Şikayetlerin 12 haftadan uzun süredir devam etmesidir.
Tekrarlayan sinüzit: Bir yıl içinde en az 3 atak olur.

Akut sinüzitte şu yakınmalar olur?

Yüzde ağrı/basınç hissi.
Burun tıkanıklığı.
Burun akıntısı ya da geniz akıntısı.
Koku kaybı.
Ateş.
Baş ağrısı.
Ağız kokusu
Diş ağrısı.
Öksürük.

BESLENME ÖNEMLİ

C vitamini, sinüzite neden olan hastalıklara karşı sizi dirençli yapar.
Acı biberli yemekler sinüsleri açabilir. Ancak mide rahatsızlığınız varsa dokunabilir.
Bol sarımsaklı bir çorba tıkanmış burun yollarını açar ve boğazı yumuşatır. Sarımsak antioksidan özelliği ile solunumu etkileyen hastalıklardan çabuk kurtulmanızı sağlar.
Zencefil sinüzitin neden olduğu baş ağrısını hafifletir. Zencefili yemeklerle birlikte ya da çay şeklinde tüketebilirsiniz.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV