banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Tiryakiye 'kara' haber

Kapalı alanda sigara içilmesi yasağından sonra, 1 Ekim 2014’ten itibaren ‘sigara’da yeni bir dönem başlıyor.

26 Temmuz 2014 Cumartesi 10:44
Tiryakiye 'kara' haber
banner267
Tiryakiye 'kara' haber
Kapalı alanda sigara içilmesi yasağından sonra, 1 Ekim 2014’ten itibaren ‘sigara’da yeni bir dönem başlıyor.

SEO

Açık havada sigara içilen alanlarda kısıtlamaya gidilirken, paketlerde de ‘kara’ döneme geçiliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tütünle mücadelede yeni yasaklar ve denetimlerin bir an önce başlaması talimatı verdiğini ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu çerçevede sigara paketlerinin kararacağını, marka isimlerinin de kodlanarak satılacağını söyledi. Müezzinoğlu, 2014-2018 Tütünle Mücadele Strateji Raporunun son halinin hazırlandığını ve Başbakanlığa gönderildiğini belirtti. Milliyet’te dün yer alan habere göre, sigaraya ilişkin yeni yasaklar ve denetimlerin 1 Ekim 2014’te paket düzenleme olarak başlayacağı öğrenildi. Kanuni ve yasal düzenlemeler yetişemezse uygulama tarihinin en geç 1 Ocak 2015 olarak belirlendiğini söyleyen Müezzinoğlu, “Sigara paketleri tek ve düz renk olacak. Markaları ve amblemleri silinecek. Sigaralar isimleriyle değil numaralı kod isimleriyle satılacak. Böylelikle sigara paketleri çocuklar için cazip bir algı oluşturmayacak. İletişim uzmanları kara paket üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Biz 1 Ekim’de uygulamaya başlarız kim dava açarsa açsın” dedi.

POLİS DENETLEYECEK  

Yeni yasak paketinin hastane ve okul bahçesi, cafe ve restoranların açık bölümlerini de kapsayacağını belirten Müezzinoğlu, “Nargile kafeler dahil, yiyecek içecek hizmeti veren mekânların açık alanlarında, sigara içmek kısmen yasaklanacak. Açık alandaki masaların sadece 4’te 1’i sigara içenler için ayrılacak. Bu yasal zorunluluk olacak. Sigara denetimleri kaymakamlıklardan alınarak valiliklere verilecek. Böylelikle zabıta yerine polis sigara denetimi yapacak” diye konuştu.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • emine emine 10 yıl önce yorumlandı

      bu kadar uğraşmak yerine satışları yasaklasanız daha iyi olmazmı içenlerde kurtulur sizde kurtulursunuz

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV