banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Skandal ödül geri alındı

Yeşilçam Film Akademisi tarafından ‘En İyi Dijital Efekt Ödülü’ kazanan ‘efektsiz film’ Aşk Tesadüfleri Sever’in ödülü geri alındı. Akademiden yapılan açıklamada, “Sorak’ın yarışmaya yanlış başvuruda bulunduğu anlaşılmıştır” denildi

16 Haziran 2012 Cumartesi 09:50
Skandal ödül geri alındı
banner322
Skandal ödül geri alındı

Yeşilçam Film Akademisi tarafından ‘En İyi Dijital Efekt Ödülü’ kazanan ‘efektsiz film’ Aşk Tesadüfleri Sever’in ödülü geri alındı. Akademiden yapılan açıklamada, “Sorak’ın yarışmaya yanlış başvuruda bulunduğu anlaşılmıştır” denildi

Yeşilçam Film Akademisi, Ömer Faruk Sorak’ın “Aşk Tesadüfleri Sever” adlı filmine hiç efekt kullanmadığı halde verdiği “En İyi Dijital Efekt Ödülü”nü geri aldı. Akademi bu yıl ilkini düzenlediği Yeşilçam Film Akademisi Ödül Töreni’nde Belçim Bilgin ve Mehmet Günsür’lü aşk filmine “en iyi efekt ödülü” verince yönetmen Ömer Faruk Sorak, “Hiç kullanmadığımız halde ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ filmi, en iyi dijital efekt ödülü kazandı. Ödül törenine davetiye göndermeyip bizden habersiz filmimize hak etmediği bir kategoride ödül veren Yeşilçam Film Ödülleri’ne teşekkürler. Allah’tan müzik kullanmıştık da, en iyi müzik dalında aldığımız ödül şaibeden kurtuldu. İlk elin günahı olmaz sözü piştide tamam da ödül organizasyonları için kullanıldığında komik olmuyor mu?” diyerek töreni ti’ye almıştı. Geçen hafta yaşanan bu tartışmanın ardından Sorak, artık yarışmalara katılmak istemediğini söylemişti.


Ödül Gölgeler ve Suretler’e
Yaşanan bu gelişmelerin ardından durum değerlendirmesi yapan Yeşilçam Film Akademisi, ödülü geri aldı. Ödülü bu kez Derviş Zaim’in “Gölgeler ve Suretler” filmine verme kararı aldıklarını belirten Yeşilçam Film Akademisi, yaptığı yazılı açıklamada ise “1. YEFA Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri’nde yarışmaya katılan ve ‘Dijital Efekt’ dalında en iyi film seçilen, ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ filminin yönetmeni Ömer Faruk Sorak’ın kamuoyuna yaptığı açıklamalar sonucunda, yarışmaya yanlış başvuruda bulunduğu anlaşılmıştır. Düzenleme komitesi tarafından yapılan inceleme sonucunda, En iyi dijital efekt ödülünün çok yakın puan alan Derviş Zaim’in yönettiği, ‘Gölgeler ve Suretler’ isimli filmin dijital efektlerini gerçekleştiren Genius Park- Volkan Duran’a verilmesi uygun bulunmuştur” cümlelerine yer verdi. 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV