banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Tarık Akan hayatını kaybetti!

Oynadığı filmlerle 7'den 70'e milyonlarca kişinin beğenisini kazanan Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Tarık Akan hayatını kaybetti.

16 Eylül 2016 Cuma 16:01
Tarık Akan hayatını kaybetti!
banner299
Tarık Akan hayatını kaybetti!


Oynadığı filmlerle 7'den 70'e milyonlarca kişinin beğenisini kazanan Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Tarık Akan hayatını kaybetti.

Tarık Akan'ın ölümünün ardından Türkiye yasa boğuldu. Peki, Tarık Akan kimdir? İşte büyük ustanın bilinmeyenleri.

Her erkeğin idolü olan; kadınların ise büyük bir hayranlıkla izlediği unutulmaz oyuncu Tarık Akan 66 yaşında hayatını kaybetti. Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Tarık Akan bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Tarık Akan, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Akciğer kanseri hastalığıyla mücadele eden ve son üç aydır tedavisi sürdürülen Tarık Akan, son olarak geride bıraktığımız ay hakkında çıkan öldü haberlerini bizzat yalanlamış tedavisinin sürdüğünü açıklamıştı. Tarık Akan’ın ölüm haberi, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından: “Tarık Akan 16 Eylül Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Halkımızın başı sağolsun.” satırlarıyla duyuruldu.

TARIK AKAN KİMDİR?

Asıl adı, Tarık Tahsin Üregül olan Tarık Akan, 13 Aralık 1949 yılında İstanbul’da bir abla ve bir ağabeyden sonra üçüncü çocuk olarak doğdu. Tarık Akan, bir dönem subay olan babası Yaşar Üregül’ün görevi nedeniyle Erzurum, Dumlupınar’da yaşadı. Babasının tayini üzere Kayseri’ye taşındılar ve ilkokulu da burada tamamladı. Babasının emekliliği üzerine İstanbul’a tekrar taşındı ve Bakırköy’e yerleşti. Bakırköy’e taşındıktan sonra ortaokul ve liseyi burada tamamladı. Liseyi bitirdikten sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne girdi ve burada makine mühendisliği bölümünü okudu.

ARIK AKAN’IN SİNEMADAN ÖNCEKİ HAYATI

Sinemaya geçmeden önce Bakırköy’deki plajlarda can kurtaranlık yapan Tarık Akan, bir yandan da sokaklarda işportacılık yapıyordu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, Makina Mühendisliği okuduktan sonra Gazetecilik Yüksek Okulu’na girdi ve bu okuldan mezun oldu.

TARIK AKAN’IN İLK FİLMİ

1969 yılından sonra, 1970 yılında Ses adlı derginin düzenlediği Sinema Artist Yarışması adlı yarışmaya katılarak birinci oldu. Yarışmada birinci olduktan sonra 1971 yılında Fatma Girik ile başrolü paylaştığı Solan Bir Yaprak Gibi filmi ile sinemaya adım attı.

1979 yılında askerlik görevini yedek subay olarak Denizli’de yapan Tarık Akan, sinemacılığın kötü gittiği 1978-1981 yılları arasında ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticaret hayatına devam etti.

Tarık Akan, 1980 yılında 12 Eylül Darbesi’nde 12 yıl hapis cezası ile yargılanmış, 2.5 ay hücre hapsi cezası almıştır.

7 Ağustos 1986 tarihinde Yasemin Erkut ile evlenen Tarık Akan’ın bu evliliğinden 1986 yılında Barış Zeki Eregül dünyaya gelmiştir. Ardından 1988 yılında ikiz olan Yaşar Özgür ile Özlem dünyaya gelmişlerdir. 1991 yılında Bakırköy’de olan Taş Mektep adlı ilkokulun ortaklarından birisi olmuştur. Tarık Akan, geride bıraktığımız aylarda akciğer kanseri olduğu ortaya çıkmış, tedavi sürecine başlanmıştı.

Tarık Akan’ın kurucusu oldugu Taş Koleji usta oyuncunun vefatının ardından başsağlığı mesajı yayımladı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV