banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Yılmaz Erdoğan'a ezan tepkisi

Ünlü oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan'ın Film Arası Dergisi'ne verdiği röportajdaki,‘günde beş kez ezan okunur ama filmlerde ezana yer verilmez’ sözleri tartışmalara neden oldu.

09 Mayıs 2012 Çarşamba 13:41
Yılmaz Erdoğan'a ezan tepkisi
banner266
Yılmaz Erdoğan'a ezan tepkisi
Ünlü oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan'ın Film Arası Dergisi'ne verdiği röportajdaki,‘günde beş kez ezan okunur ama filmlerde ezana yer verilmez’ sözleri tartışmalara neden oldu.
Ünlü sanatçının aylık sinema dergisi Film Arası'na verdiği röportaj tartışma yarattı. Hürriyet'in haberine göre Erdoğan'ın "Türkiye'deki bir sette günde beş kez ezan için durursun, 'Aziz Allah' dersin, beklersin, çay içersin ama filmde duyulmaz o ezan. Bir yabancı buraya geldiğinde mutlaka bir İstanbul sabahı uyanıp ezanı çeker. Sen de Batıcı kafalı biri isen 'bunlar da bizi böyle gösteriyor' dersin" sözlerine destek verenler kadar tepki gösterenler de oldu.

Ümit Ünal, Reha Erdem'in yönettiği 'Beş Vakit' dahil birkaç örnek göstererek "Yılmaz Erdoğan sanırım 'Beş Vakit' adında bir filmi, 'Ses' ve 'Ara'daki ezan sahnelerini bilmiyor. Ya da sadece popüler sinemayı kastediyor" dedi.

Tarık Akan (Oyuncu): Amacı iktidarla bağını güçlendirmek

Yılmaz Erdoğan'ın düşüncelerinin hiçbirine katılmıyorum. Tamamen yersiz bir açıklama, bunun böyle olmadığını herkes biliyor. Bence kendisi iktidarla olan ekonomik bağını geliştirip güçlendirmek için bu konuşmaları yapıyor.

Tunca Arslan (Sinema Yazarları Derneği Başkanı): Kafası karışık

Devrimlerin sanata darbe vurduğunu söylemek, en hafif deyimle, tarih ve özel olarak da sanat tarihi bilmemektir. Yılmaz Erdoğan, devrim nedir, karşı-devrim nedir, önce onları öğrenmeli. "Filmlerde ezana yer verilmez" gibisinden lafları ise açıkça bugünkü iktidara şirin görünme çabası olarak değerlendiriyorum. Türk sinemasının değişik dönemlerinden en az 500 film sayabilirim ezan sesi duyulan ve cami sahnesi bulunan. Röportajını okuduğum kadarıyla Yılmaz Erdoğan'ın kafası karman çorman, kavramları birbirine karıştırmış durumda.

Ümit Ünal (Senarist-Yönetmen): 30 yıl önce söylenmesi gereken sözler

Yılmaz Erdoğan, bu sözleri steril bir kültürel iklimde yaşadığımız 25-30 yıl önce dile getirseydi çok doğru bulabilirdim. Yer yer doğru ama hayli gecikmiş tespitler yapıyor. Bugün ülkemizin yaşadığı kültürel kopuşu dert edinen ve işlerinde yansıtmaya çalışan çok sayıda sinemacı var. Dine, din adamlarına önyargıyla yaklaşmayan, ezan ya da dini öğeler barındıran çok sayıda film var. İlk aklıma gelenler 'Beş Vakit', 'Polis', 'Takva', 'Uzak İhtimal' Kendi çektiğim, yazdığım birçok filmde de ezan sesine yer verdim. Kastettiği sadece popüler sinema ya da TV dizileri ise bilemem.

Yılmaz Erdoğan'ın bu sözlerine twitter'dan tepki yağdı. İşte o tepkilerden bazıları:

hakan aygun
ezan sömürüsü yapan yılmaz erdoğan tüm dinciler gibi para derdindeymiş.akpden filmine teşvik koparmış!ferhan şensoy da tiyatrocu,bu da:((

alpaslan akkuş
yılmaz erdoğan filmlerde neden ezan okunmuyor diye sormuş.. sanırsın kendisi manav.. koysaydın birader..

Selami İnce
Yılmaz Erdoğan herhalde kredi isteyecek ya da projesine yardım talep ediyor.

Kapak Twitler
Seni seviyorum, ama seni sevmeyi eskisi kadar sevemiyorum. - Yılmaz Erdoğan -

DNZ
haber okumayayim diyorum dayananıyorum. açıyorum bakıyorum alakasız isimlerden SAÇMA LAFLAR. BKNZ. YILMAZ ERDOĞAN!

Özkan
Yılmaz Erdoğan pensilvanyaya mı ermiş lan..pardon hidayete dicektim

A. Savaş Özpınar
Çektiği filmlerde bırak ezanı, hatta Vizontele'de kekeme cami hocası koyarak ti yapan Yılmaz Erdoğan "filmlerde niye ezan yok" demiş. Kolpa!

Hasan Cücük
YIlmaz Erdoğan'ın 'ezan' eleştirisi tam bir ikiyüzlülük. Vizontele'deki 'kekeme imam' acaba Yılmaz Erdoğan'ın eseri değil mi????

Gulay Koc
Bu zamanın ruhuna uygun konuşmak da pek bir moda oldu. Bknz. Yılmaz Erdoğan

saroc
yılmaz erdoğan saçmalamış. günde 3 defa yemek yersin kaç defa tuvalete gidersin bunların olmadığı filmlerde var.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV