banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

1915 Köprüsü'nün temeli atıldı

Çanakkale zaferinin 102. yıl dönümü anma programı, 18 Mart Stadyumunda, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

18 Mart 2017 Cumartesi 14:34
1915 Köprüsü'nün temeli atıldı
banner264
1915 Köprüsü'nün temeli atıldı

Çanakkale zaferinin 102. yıl dönümü anma programı, 18 Mart Stadyumunda, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi değiştiren zaferin anma töreninde yaptığı konuşmada dünyaya çok önemli bir mesaj verdi. Erdoğan, "Korkaklar zafer anıtı dikemez" dedi. Lapseki ilçesindeki Şekerkaya mevkisinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla bulunduğu 18 Mart Stadyumu'ndan video konferans sistemiyle bağlandı.

Beylikdüzü Tabela

"KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ"

Tarihi değştiren zaferin anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk milleti, vatanı bayrağı ezanı istikbali ve istiklali szö konusu olduğunda gözü hçbir şey görmez. 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikilen bu milletin önünde kim durabilir. Hep ne diyoruz; korkaklar zafer anıtı dikemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim amacımız, tarihin akışını değiştiren ecdadımıza layık olabilmektir. Ülkemizde bir kesim her zaman olmuştur. Bunlar bir asır öncede kahraman askerlerimiz düşmana dünyayı dar ederken birileri bu savaşa ne gerek var diyordu. Fırsat bulsalar ülkenin anahttarını düşmana kendi elleri ile teslim ederlerdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİZİM İLK DEĞİL SON DEVLETİMİZDİR"

Türkiye Cumhuriyeti bizim ilk değil son devletimizdir. Dolayısıyla Osmanlı da, Selçuklu da bizimdir. Devleti yaşatmanın yolu insanı yaşatmaktan insanı yaşatmanın yolu da kendisini güven içinde hissetmesinden geçiyor. Bakınız sadece 1991 yılından bu yana kesintisi bir istikrar dönemi yaşasaydık, şu anki durumumuzun iki kat üstünde olacaktır. Eğer şu andaki istikrar ve güveni yakalasaydık kişi başı gelir 22 bin dolar olacaktı. 2007 yılını hatırlayın Türkiye büyürken birden karşımıza engel çıkardılar. Bize cumhurbaşkanı seçtirmek istemediler. 367 bahanesiyle meclisi kilitlediler. Bizde çözümü millete gitmekte bulduk. O dönemde başında olduğum partiye kapatma davası açtılar. Küçük çaplı anayasa değişiklikleri ile işler bir yere kadar yürüdü. 2013 yılından bu yana yaşananlar köklü bir değişikliğin gerektiğini gösteriyordu. 17-25 saldırısını milletimizin desteğiyle bertaraf ettik. Bu kez terör örgütlerini devreye soktular. Vatandaşlarımın yaşam hürriyetlerini ellerinden aldılar. Güvenlik güçlerimiz o teröristleri o çukurlara gömdü.

"BU MİLLETİ KAÇAR SANDILAR!"

Sınırlarımız dışından bize saldıran teröristleri de Fırat Kalkanı ile imha ettik. Bu ülkenin teröristlere ve arkalarındaki güçlere verecek tek bir karış toprağı yoktur. İşte bunun için her fırsatta RABİA diyoruz. Gençler tek millet, tek bayrak,tek vatan, tek devlet. İşte bu bizim Rabia'mızdır. Bölünmeyeceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İşte gücümüzü buradan alıyoruz. Bu şekilde de olmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'da kanlı bir darbe girişimiyle hedeflerine ulaşmaya çalıştılar. Bu milleti kaçar sandılar. Ellerini kollarını sallayarak ülkeyi teslim alacaklar sandılar. Milletimiz o gece FETÖ ihanet çetesi mensuplarını derdest etti. Şimdi hepsi mahkemelerde. Her şeyi inkar ediyorlar. İstedikleri kadar inkar etsinler. Ortada 2193 gazimiz, 249 şehidimiz, işgal edilmek istenen bir devlet var. O gece dökülen kanın sorumlusu, silah arkadaşlarına kurşun sıkan kim? O katiller ve destekçileri hakettikleri cezayı alacaklar. Merak etmeyin, 16 nisan'dan sonra parlamento inşallah onlarla ilgili idam talebinizin de gereğini yapacaktır. George, Hans ne diyecek? Bunların hiçbirisi bizi ilgilendirmez. Halk ne diyecek, hak ne diyecek bizi bu ilgilendirir.
''BU MİLLETİ KAÇAR SANDILAR!''

"YAZIKLAR OLSUN SİZE! AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE"

Terör örgütlleri ve ana muhalefet partisi yeni sisteme karşı çıkıyor.Hollanda yönetimi Dışişleri Bakanımın uçuş iznini iptal ediyor. Bayan Bakanımı Hollanda'ya sokmuyor. Atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üstüne sürüyor. Almanya Şansölye'si de onun yanında yer aldığını söylüyor. Yazıklar olsun sizlere! Al birini vur ötekine. Ne yaparsanız yapın, bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. 16 Nisan'da benim milletim en güzel cevabı sandıklarda demokratik bir şekilde verecektir. Biliniz ki Cumhurbaşkanınız her zaman dik durdu ve öyle durmaya devam edecektir. Evet diyenlere kapılarını kapatıp hayır diyenlere açtılar. Eğer böyle giderseniz, bunun karşılığını Türkiye'den göreceksiniz. Türkiye'deki halk oylamasının ne anlama geldiğini onlar çok iyi biliyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi her alanda yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını biliyorlar. Yarasalar istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmez.
"YAZIKLAR OLSUN SİZE! AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE"

"ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ DÜNYANIN BİR NUMARASI OLUYOR"

Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri diyor Ziya Paşa. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapıldığında birileri ona hayır dedi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapıldığında hayır dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne hayır dediler. osmangazi Köprüsü yapıldığında hayır dediler. Şurada 3 yıl içinde 200 milyon insanın geçtiği Marmaray yapıldığında hayır dediler. Avrasya Tüneli'ne hayır dediler. Şimdi bugün 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün temelini atıyoruz. Hayır mı, evet mi? İnanın onlar yine onlar hayır der. 5 yıl sonra inşallah bu köprünün açılışına geliyoruz. Burada Cumhurbaşkanı Sistemi isteyenleri mutlu edecek istemeyenlerin huzurunu kaçıracak bir müjde. 102 yıl önce düşmanlarımızı derin sulara gömen Çanakkale şehri için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor bu. Bu köprü dünyanın bir numarası oluyor.
''ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ DÜNYANIN BİR NUMARASI OLUYOR''

BU PROJELERİN DÜNYADA EŞİ VE BENZERİ YOKTUR

Aynı şekilde İstanbul'da dünyanın bir numaralı havalimanını yapıyoruz. 2023'de 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. Dünyada bunların eşi benzeri yok. Bu millet inşallah azmederek, inanarak neleri yapabileceğini açık ve net ortaya koymuştur. Bugün burada şehitlerimizin Çanakkale'de ortaya koydukları inancın, azmin bizlere neler kazandırdığının ispatı bakımından çok önemli. Çanakkale içinde vurdular beni, ölmeden mezara koydular beni.. Çanakkale Köprüsü dardır geçilmez. Şimdi en genişini yapıyor. Al kan olmuş suları içilmez. Şimdi Çanakkale Boğazı'nın üstüne öyle bir köprü yapıyoruz ki hem ecdada hem gelecek nesillere yakışır bir proje olacak. İş bilenin kılıç kuşananın. Bu köprüyle İstanbul İzmir'e bir kez daha bağlanmış oluyor. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum.

LAPSEKİ'DEKİ TEMEL ATMA TÖRENİNE CANLI BAĞLANTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Stadyumu'nda Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenindeki konuşmasının ardından, Lapseki'de 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma tören alanına canlı bağlandı.
ERDOĞAN ÇANAKKALE TÖRENİNDE ŞİİR OKUDU

"EVET BUTONLARINA BASIYORSUNUZ GALİBA"

Çanakkale'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Lapseki'de temel atma törenine katılan Başbakan Yıldırım arasında yapılan telekonferansta şu diyaloglar geçti.

Sayın Cumhurbaşkanım Çanakkale bugün tarihi bir gününü yaşıyor. Çanakkale geçilmez diyen ecdadımızdan aldığımız güçle Çanakkale'yi Cumhuriyetimizin 100. yılına taşıyacak o büyük eseri, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini sizlerin huzurunuzda atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ülkemize hayırlı olsun diyorum efendim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evet butonlara basıyorsunuz galiba! Ya Allah bismillah

Başbakan Binali Yıldırım: Ya Allah bismillah

ERDOĞAN TEMEL ATMA TÖRENİNE VİDEO KONFERANSLA KATILDI

"Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" olma unvanına sahip olacak ''Çanakkale 1915 Köprüsü'' ile Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temeli atıldı.

Lapseki ilçesindeki Şekerkaya mevkisinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla bulunduğu 18 Mart Stadyumu'ndan video konferans sistemiyle bağlandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile diğer protokol üyeleri butona basarak köprünün temelini attı.

Tarihi günün anısına Başbakan Yıldırım ve beraberindekilerin içine madeni para ve not koyarak kapattığı tüp, firma yetkililerince temelin atıldığı yere bırakıldı.

6 ŞERİTTEN OLUŞACAK

"Dünya çapında proje" olarak nitelendirilen köprünün açılışında alanı dolduran binlerce vatandaşın yanı sıra Lapseki-Çanakkale karayolu kenarında toplanan çok sayıda kişi bu ana şahitlik etti.

Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin de 5. asma köprüsü olarak hizmet verecek köprü, 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te açılması planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü, tamamlandığında "dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" olacak.

Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan ulaşım hattında Çanakkale'yi Marmara Bölgesi'nde çok önemli konuma taşıyacak köprü, 10 milyar liranın üzerinde yatırımla hayata geçirilecek.

İki yakanın birbirine, kenar açıklıklarıyla kendisinin toplam uzaklığı 3 bin 860 metre ve viyadükleriyle 5 kilometre üzerinde olacak köprünün iki ayak arasındaki açıklığının ise Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'ü taçlandırmak için 2 bin 23 metre olarak belirlendi.
1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NÜN TEMELİ ATILDI!

102. YILDA TARİHİ AN!

Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün nirengi noktası temeline "tarih tüpü" konulacak. "Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" olma unvanını alacak Çanakkale 1915 Köprüsü, inşaat bilgilerini içeren "tarih tüpü" ile ölümsüzleştirilecek.

ERDOĞAN VE YILDIRIM BIRAKACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünde düzenlenen törende, "tarih tüpü", Başbakan Yıldırım tarafından köprünün temeline bırakılacak. Yapı Merkezi Holding AŞ Kurumsal İletişim Koordinatörü Oğuz Ayırga, 2 bin 23 metre ayak açıklığıyla dünyanın en uzunu olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için dünya barışına dikkati çekmek amacıyla tarih tüpü hazırlattıklarını söyledi.



beylikdüzü gnl tabela

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV