banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

AK Parti - MHP koalisyon görüşmesinde Bahçeli kapıları kapattı mı?

Bahçeli ile koalisyon görüşmesinin ardından açıklama yapan Davutoğlu, ''Hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler'' dedi.

14 Temmuz 2015 Salı 18:02
AK Parti - MHP koalisyon görüşmesinde Bahçeli kapıları kapattı mı?
banner263
AK Parti - MHP koalisyon görüşmesinde Bahçeli kapıları kapattı mı?
Bahçeli ile koalisyon görüşmesinin ardından açıklama yapan Davutoğlu, ''Hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Bahçeli 7 Haziran'dan itibaren birçok vesileyle gündeme getirdiği şekliyle hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını bir kez daha teyiden ifade ettiler. 7 Haziran seçimlerini böyle yorumlamakta olduklarını, kendilerinin hükümet ortaklığı konusunda, böyle bir ortaklık çalışmasında bulunmama yönünde bir yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler" dedi.

Başbakan Davutoğlu, koalisyon turları kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapılan
yaklaşık 1 saat 44 dakikalık görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Davutoğlu, MHP Lideri Bahçeli ve ekibine gösterdikleri misafirperverlik ve sıcak ortam için teşekkür etti.

Davutoğlu, "Dün CHP heyeti ile yaptığı görüşmenin aynısını vurgulayarak söyleyeyim, çok dosthane ve samimi bir ortam içinde görüştük. Bu Türkiye'deki siyasi kültür açısından son derece önemlidir. Karşılama, sohbet esnasında gündeme gelen konular, konuların akışı bağlamında eminim Sayın Bahçeli için de aynı şey geçerlidir, benim de istifade ettiğim son derece güzel bir görüşme oldu" dedi.

Ramazan vesilesiyle karşılıklı tebrikleşmelerden sonra Türkiye'nin içinde bulunduğu ve uluslararası şartlar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Davutoğlu, "Daha sonra 7 Haziran sonrası ortaya çıkan tabloda üzerimize düşen sorumluluklar hususunu kendileriyle paylaştım. Kendileri de bu görevimizin, Cumhurbaşkanımız tarafından verilen hükümet kurma görevinin hayırlı olması temennilerinde bulundu. Bu anlamda olumlu bir atmosfer, toplantının ilk anından son anına kadar geçerliydi. Hükümet kurma çalışmaları bağlamında bizim çizdiğimiz tablo, dün CHP ile paylaştığımız yöntem ve usül çerçevesinde ve Türkiye'nin bir an önce çevredeki şartlar gereği güçlü ve sağlıklı bir hükümet kurma zorunluluğuyla karşı karşıya olduğunu vurgulayıp bu konudaki tavrımızı açık bir şekilde dile getirdik" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli de kendi tutumlarını, özellikle 7 Haziran seçimlerin sonrasından bugüne kadar tutumları
bağlamında da son derece açık yürekli ve şeffaf bir değerlendirmede bulundu. Hem bizim yaptığımız çalışmaları kendisine aktardım, bu konuda bilgiler verdim. O da bu konuda teşekkürlerinden sonra 7 Haziran'dan itibaren birçok vesileyle gündeme getirdiği şekliyle hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını bir kez daha teyiden ifade ettiler. 7 Haziran seçimlerini böyle yorumlamakta olduklarını, kendilerinin hükümet ortaklığı konusunda, böyle bir ortaklık çalışmasında bulunmama yönünde bir yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler. Bu MHP'nin ve Sayın Bahçeli'nin kendi tutumları itibarıyla saygı duyduğumuz bir görüştür. Yine karşılıklı olarak bundan sonrasıyla ilgili görüş teatisinde bulunduk. Arkadaşlarımızın temas halinde olmalarının faydalı olacağı hususunda mutabık kaldık. Daha sonra da tekrar gelişmelerle bağlantılı olarak bir araya gelme konusunda bir mutabakatımız oldu. Yani ihtiyaç olması halinde tekrar görüşme hususunda ortak bir yaklaşımımız oldu.

Bu tutumun yeni ortaya çıkan bir tutum olmadığını belirttiler yani 7 Haziran'dan beri sürdüregeldikleri tutumunda devamı olarak... Bu tutuma saygı gösteriyorum ama AK Parti olarak bizim tutumuz itibarıyla bakıldığında bütün partilerle görüşmelerimizi sürdüreceğiz ve bir hükümet ortaklığı kurulana kadar da bütün partilerle eşit mesafeyi muhafaza etmeye devam edeceğiz. Yani Türkiye'nin şartları diyaloğu sürdürmeyi gerekli kılıyor. Bugün ortaya çıkan tabloda güzel olan bu istişarelerin devamında her iki taraf da fayda mülahaza ediyor. Bu bağlamda bundan sonraki gelişmeler çerçevesinde hem arkadaşlarımız hem de ihtiyaç duyulması halinde Sayın Bahçeli ile bayram sonrasında ikinci bir görüşme çerçevesinde tekrar bir araya gelme imkanımız var. Bunun da her an gerçekleşebileceği konusunda mutabık kaldık."

AYM'NİN DERSHANE KARARI

AYM'nin gerekçeli kararı bize ulaştığı zaman değerlendirmeleri yapacağız. Karar sonrası alacağımız tedbirler konusunda kimsenin kuşkusu olmasın. Boşluk oluşmaması için gayret ederiz.''

HEYETTE KİMLER VARDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirmesinin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile dün görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün de MHP Lideri Devlet Bahçeli ile biraraya geldi. Başbakan Davutoğlu'na TBMM'ye gelişinde MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı eşlik etti. TBMM'deki makamının kapısında Başbakan Davutoğlu'nu karşılayan Bahçeli'ye görüşmelerde Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın eşlik etti.

Yaklaşık 1 saat 44 dakika süren görüşmeye AK Parti adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Milletvekillleri Lütfü Elvan ve Ertan Aydın da katıldı. Görüntü verilmesinin ardından görüşme basına kapalı sürdürüldü.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV