banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

AK Parti'de yeni genel başkan Binali Yıldırım

AK Parti Genel Başkanlığına, bin 405 delegenin oyuyla, İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım seçildi.

22 Mayıs 2016 Pazar 18:04
AK Parti'de yeni genel başkan Binali Yıldırım
banner291
AK Parti'de yeni genel başkan Binali Yıldırım
AK Parti Genel Başkanlığına, bin 405 delegenin oyuyla, İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım seçildi.

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda partililer ve delegelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Partililer, sandık başına giderek tek aday olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım için oyunu kullandı. Bin 282 delegenin yazılı imzası alındı. Yıldırım'ın adaylığına bin 405 delege oy verdi. Oy verme işleminin sona ermesiyle, partinin yeni Genel Başkanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu.
Divan Başkanı Bekir Bozdağ, kayıtlı delege sayısının bin 470, oy kullanan delege sayısının bin 411, geçerli oy sayısının bin 405, geçersiz oy sayısının ise 6 olduğunu açıkladı.

DAVUTOĞLU İSTİFASINI SUNACAK

Yelken Bayrak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 18.00'de gerçekleştireceği kabulde, Başbakan Davutoğlu istifasını sunacak.

İstifası kabul edilecek olan Davutoğlu ve kabinesi, yeni hükümet kurulana kadar göreve devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, müteakip saatlerde de AK Parti'nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım'ı kabul ederek, kendisini 65'inci Hükümeti kurmakla görevlendirecek.

AK PARTİ KONGRESİNDEN NOTLAR...

14.00 - Genel Başkanlık için tek aday olan Binali Yıldırım konuştu.

Konuşmasından satırbaşları şöyle;

Aydınlık Türkiye’nin mimarı kurucumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır büyük Türkiye’nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik gururla 'ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşıyım kader arkadaşıyım gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye devam edeceğiz. Sayın cumhurbaşkanım söz veriyoruz sevdan sevdamız davan davamız yolun yolumuzdur.Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bu bayrağı devralan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İlk başbakanımız cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

"BURADAN İLAN EDİYORUM..."

Bize operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar. Buradan ilan ediyorum, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği huzuru sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek.
Vatandaşlarımıza yönelik saldırılar sona erene kadar bu operasyonlar devam edecek. Eli kanlı terör örgütünün eylemleri sona erene kadar operasyonlar devam edecek. Milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız.

17-25 Aralık darbe girişiminde milletimize ayar vermeye çalışanları hepimiz gördük. Devlet içinde paralel devlet olur mu? Tek bir devlet vardır. Bu çetelere asla ve asla prim vermeyeceğiz. Hiç kimsenin devletle bilek güreşine girmesine izin vermeyeceğiz.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRMEYE HAZIR MISINIZ?

AK Parti olarak 13 yılda birbirinden güzel hizmetleri kazandırdık. Ulaşım, eğitim, sağlık alanında birbirinden önemli hizmetleri gerçekleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik.

Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle artık her şey eskisi gibi olmayacak. Yapmamız gereken fiili durumu yasal hale getirmektir. Bunun yolu yeni anayasa ve başkanlık sistemidir."

"BU SES BANA YARDIMCI OLMAYACAK"

Yelken Bayrak

Binali Yıldırım'ın konuşması sırasında sesi kısıldı. Bu nedenle konuşmasına sık sık ara vermek zorunda kalan Yıldırım, "Sesime inat sizinle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yolları kimse engelleyemez" ifadelerini kullandı.

"Anlaşılıyor ki bu ses bana yardımcı olmayacak. Siz de zaten yoruldunuz, sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum" diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ayinesi iştir kendisinin lafa bakılmaz. Yeni yönetimde kutlu yürüyüşe aynı kararlılıkla devam edeceğiz. AK Parti mazlumların partisidir, AK Parti sessiz yığınların sesidir, AK parti milletimizin yüz akıdır. İnşallah yeni dönemde ülkemizi 2023 hedeflerine kararlı bir şekilde götürmek için her ne gerekiyorsa yapacağız. Üreten yatırım yapan, yaptığı yatırımlarla ürettikleriyle zengin olan bir Türkiye yaratacağız. Türkiye'nin gıptayla bakılan büyük projelerini teker teker hizmete alacağız. 26 Ağustos'ta Yavız Sultan Selim Köprüsü'nü hizmete alacağız. İzmir'i İstanbul'a komşu yapacak Osman Gazi Köprüsü'nü de tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz.

Dünyanın en büyük havalimanını Türkiye yapıyor. Bazıları bundan gocunuyor, Gezi kumpasını kuruyor. Ağaç diyor çevre diyor. Herkes şunu bilsin ki hangi kahpeliği yaparsanız yapın AK Parti halka hizmet etmeye devam edeceğiz. Dünyanın en büykü havalimanını yaparken Geziciler, havalimanını, köprüleri, bölünmüş yolları yapmayın dedi. Türkiye'de bu ülke sevdalısı liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Ülkemizi birbirinden güzel hizmetlerle buluşturmak boynumuzun borcudur. Dünyanın en büyük havalimanını 26 Şubat 2018'de hizmete alıyoruz. Marmaray'a bir de kardeş geliyor. Avrasya Tüneli... Denizin altından geçen en derin tüneldir. Türkiye'ye de bu yakışır.

Türkiye AB üyesi olsa da olmasa da demokrasisini geliştirmek insan hakları alanında mesafe almak gereken her türlü düzenlemeyi ve uygulamayı yaptı ve yapmaya devam edecek. Bu kongremizin hayırlı bir başlangıca vesile olmasını Cenab-ı Allahımız'dan niyaz ediyoruz. Artık laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyma vaktidir."


DAVUTOĞLU'NDAN VEDA KONUŞMASI

12.52 - Başbakan Davutoğlu kongrede şu mesajları verdi:

"Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi, bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık" dedi. Davutoğlu, konuşmasında "AK Parti kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Aziz dava arkadaşlarım kurucu liderimiz saygıdeğer cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra ikinci genel başkanı olduğum kongrede "Bu bir vefa kongresidir" demiştim. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden beri ahdimize akdimize sadık kaldık. Partimiz ve cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk vaadimize sadık kaldık.

DAVUTOĞLU: BİR VEFA KONGRESİ...

1 Kasım seçimlerinde yani sadece 6 ay önce sizlerle birlikte büyük bir başarıya imza atarak demokrasi tarihimizin en büyük seçmen desteğini kazanıp partimizi iktidara taşıdık.Sizlerin başınızı dik tutmak için 3 ay içinde bütün vaatlerimizi yerine getirdik. Terör örgütlerine karşı son derece etkin ve başarılı bir mücadele verdik. Bu şekilde devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.Aşkla heyecanla ülkemizi mamur etme çabası içinde olduk. Hareketimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Nasıl 1. Olağanüstü kongremiz bir vefa kongresi olmuşsa 2. Olağanüstü kongrenin de bir vefa kongresi olmasını temenni ediyorum. Bu ak sevdalılar açısından bir veda değil bir vefa kongresi olmalıdır.

MAKAMLARA VEDA EDERİZ KARDEŞLERİM AMA...

Yelken Bayrak

Biz ahde vefayı her şeyin üstünde tuttuk. Makamlara mevkilere veda ederiz kardeşlerim ama akdimize, davamıza, ilkelerime asla veda etmeyiz. Asla bırakmayız. Biz geçici gündemlerin değil kalıcı erdemlerin peşindeyiz. Ne yoldan saparız ne de ufkumuz aşkımızı, sevdamızı unuturuz. Biliriz ki bir gün hepimiz bu geçici dünyaya veda edeceğiz geriye rabbimize verdiğimiz sözler kalacak.

HİÇBİRİMİZ VAZGEÇİLMEZ DEĞİL

Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın. Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. Ama bu hareketin vazgeçilmeyecek değerleri vardır.Ak parti asla bir zümrenin partisi olmamıştır olmayacaktır. Ak parti sıradan bir partinin ötesine taşıyarak bir millet partisi yapan da bu millet şuurudur. Birbirimizin onurunu namus borcu bilmeliyiz. Millet vicdanıyla uyumlu olmalıyız. AK Parti hareketi milletimizin ortak aklının ürünüdür. Ahde vefayı her şeyin üstünde tutuyoruz. Koltukları bırakırız ama ahdimizi, davamızı, ilkelerimizi bırakmayız.

"KONGREDE KARŞINIZA ÇIKMAK BENİM ARZUM DEĞİLDİ"

Bugün partimiz adına yen bir dönüm noktasına gelmiştir. Zaferle çıkılmış bir seçim sonrası bu kongrede karşınıza çıkmak benim arzum değildi. Ama davamız bütün şahsi meselelerimizin üzerindedir.

"GÖREVİ BIRAKMA NEDENİM..."

Olağanüstü kongre kararı alıp görevi devretme kararımın nedeni AK Parti hareketinin zarar görmesi endişemdir. Sevgiyle muhabbetle başladığımız bir işi onurla şerefle sürdürdük ve aziz emaneti bugün devredeceğiz. Binali Yıldırım'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

HELALLİK İSTEDİ

Bilmeden istemeden kalbini kırdığım herhangi bir kardeşim varsa haklarını helal etmelerini diliyorum. Helalleşme bizim için çok önemlidir. Bizim aramızdaki bağ ebedi bir bağdır. Birbirimizin hukukunu korumak her şeyden önemlidir. Allah'a emanet olun aziz kardeşlerim."

12.48 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak son kez partililere seslendi.

12.37 - Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını okuyor. Cumhurbaşkanı'nın mesajı kongre salonundakiler tarafından ayakta dinleniyor.

12.15 - Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip’in partisi'dir ve 'Tayyip’in partisi' olarak kalmaya devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı AK Parti’den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bundan sonra da olduğu gibi seçilmiş cumhurbaşkanı ile başbakanın uyumlu çalışması Türkiye’nin gücüne güç katacaktır.

12.03 - Bekir Bozdağ divan üyelerinin AK Partililere mesajını salonda okudu.

12.00 - Kongrede saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

11.57 - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kongre divan başkanı seçildi. Bozdağ kongreyi yönetmek üzere kürsüye davet edildi.

BİNALİ YILDIRIM, BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NU KAPIDA KARŞILADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'de yeni genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'nin yapıldığı salona eşi Sare Davutoğlu ile birlikte geldi. Başbakan Davutoğlu, kongre salonunun girişinde AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım ve kabine üyeleri tarafından karşılandı.

DAVUTOĞLU SALONA EŞİYLE BİRLİKTE GELDİ

Yelken Bayrak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salona geldi. Davutoğlu çiftini girişte Binali Yıldırım ve eşi karşıladı.

BİNALİ YILDIRIM SALONA GİRDİ

Binali Yıldırım eşi Semiha yıldırım ile birlikte salona girdi.Yıldırım salonun girişinde kendisini karşılayan AK partili yöneticilerle tek tek el sıkıştı. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dua ettiği görüldü. Binali Yıldırım ve eşi daha sonra partililere ve gazetecilere karanfil dağıttı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partinin Genel Başkanlığı'na 27 Ağustos 2014 yılında Olağanüstü Büyük Kongre ile gelmişti.

PARTİLİLER ERKEN SAATTE GELDİ

Ankara Arena Spor Salonu'nda saat 10.00’da başlayan AK Parti 2’nci Olağan Kongresi için partililer, erken saatte salona geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve tribünleri kısa sürede dolduran çok sayıda partili slogan atarak, Uğur Işılak’ın çalan şarkıları eşliğinde tempo tuttu. Salona giren milletvekillerinden bazıları, ellerinde Türk bayrağı ve parti bayraklarını taşıyan AK Partilileri selamladı. Sunucu, Twitter’da ‘buyukkongrekutluyuruyus’ adıyla hashtag açıldığını duyurarak, salondakilerden tweet atmalarını istedi.

ERDOĞAN ŞARKISI SALONU COŞTURDU

Kongre başlamadan en büyük heyecan Recep Tayyip Erdoğan şarkısıyla yaşandı. Salonu dolduran herkes daha önce seçimlerde de çalınan Dombıra isimli şarkıyı ayakta söyledi.

5 BİN KİŞİ DAVET EDİLDİ

Bugünkü kongreye, 5 bin kişi davet edildi. 'Kutlu Yürüyüşe Devam' sloganıyla yola çıkan AK Parti, bugün bin 470 delegenin oyunu kullanmasının ardından Yeni Genel Başkanını ilan edecek. Ankara Arena Spor Salonu'nun dışına iki dev çadır kuruldu, salona sığmayan partililer kongreyi buralardan takip edebilecek.

Hazırlıklar, 6 tane alt çalışma grubunun çalışmasıyla tamamlandı. 6 bin tane davetiye basıldı ve tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, siyasi partilere ve yabancı misyon şefleriyle, büyükelçiliklere davetiyeler gönderildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kongreye davet edilen isimler arasında yer alıyor.

Yelken Bayrak

KONGRE ALANINDA 1100 GÖREVLİ

Türkiye genelinden gelen otobüs sayısı yaklaşık bin 300 ve 40-50 bin üzerinde teşkilat mensubunun kongreye katılması bekleniyor. Kongre alanında bin 100 civarında görevli bulunuyor.

HDP'YE DAVET GÖNDERİLMEDİ

Terör konusundaki tavrı dolayısıyla HDP'ye davetiye gönderilmedi.

Kongrede, güvenlik önlemlerinin artışı dikkat çekti. Kongreye katılacak partililer, güvenlik noktalarında yapılan aramalar sonrası kongre alanına girdi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV