banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

AK Parti’ye yeni yüzler aranıyor

Yerel yönetimler için 350 bin kişiye “Kimi başkan görmek istersiniz?” diye sorduran Erdoğan, helalleştiği MKYK üyelerine yeni MKYK üyelerini sordu. 3 dönem yasağını yumuşatacak tüzük değişiklik taslağı da MKYK’da Erdoğan’a sunuldu.

01 Eylül 2012 Cumartesi 06:16
AK Parti’ye yeni yüzler aranıyor
banner322
AK Parti’ye yeni yüzler aranıyor
Yerel yönetimler için 350 bin kişiye “Kimi başkan görmek istersiniz?” diye sorduran Erdoğan, helalleştiği MKYK üyelerine yeni MKYK üyelerini sordu. 3 dönem yasağını yumuşatacak tüzük değişiklik taslağı da MKYK’da Erdoğan’a sunuldu.

Başbakan Erdoğan’ın genel başkanlığa son kez aday olacağı AK Parti’nin 30 Eylül kongresinde partinin önümüzdeki yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlere yönelik stratejisinin ipuçları ortaya çıkacak. Erdoğan parti yönetimini bu üç seçimi dikkate alarak oluşturacak. Erdoğan’ın öne çekilmesi planlanan yerel seçimlerde aday gösterilecek bakan ve milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası partinin emanet edileceği kadroya yönelik hesaplarını yansıtacağı yeni MKYK’da, AK Parti’nin her kesimi kucaklayan “merkez partisi” vurgusunu arttıracak şekilde eski ve yeni isim harmalanmasına gitmesi bekleniyor. AK Parti kulislerinde Erdoğan’ın 50 kişilik MKYK’nın yarıya yakınını değiştirebileceği konuşuluyor.

Yerel seçimler için partisiyle çalışan 3 kamuoyu şirketi aracılığıyla Türkiye genelinde 350 bin kişiye “Kimi başkan görmek istersiniz” diye sorduran Erdoğan, kongrede oluşturacağı yeni MKYK için de hem mevcut MKYK üyelerinin hem de milletvekillerinin nabzını yokluyor. Kongre öncesi son toplantısını yapan MKYK’da üyelere, oluşturulacak yeni MKYK’ya ilişkin anket formu dağıttıran Erdoğan, üyelerden 50 kişilik “isim önerisi” istedi. Erdoğan MKYK üyelerine, önerilecek isimlerin AK Parti’ye üye olması gerekmediğini de vurguladı. Edinilen bilgiye göre MKYK üyelerinin bir kısmı toplantı sırasında formu doldurarak Erdoğan’a teslim ederken, bir kısmı ise düşünmek için süre istedi.

Helalleşip kitabını verdi

2003’teki kongrede 50 kişilik MKYK’da 26 ismi, 2006 kongresinde 14 ismi, 2009’daki son kongrede de 17 ismi değiştiren Erdoğan, son toplantısında MKYK üyelerine çalışma ve katkılarından dolayı teşekkür etti ve helalleşti. Toplantı sonunda topluca fotoğraf çektirdi. Erdoğan MKYK üyelerine Prof. Dr. Bekir Karlığa tarafından derlenen, medeniyetler ittifakı süreci başta olmak üzere uluslararası toplantılarındaki konuşmalarından derlenen ve yazar olarak kendi adı yer alan “Küresel Barış Vizyonu” adlı kitabını da hediye etti. Erdoğan kitabı MKYK üyelerinin yanısıra eşlerinin de adlarını yazarak imzaladı.

Vekillerine soracak

Erdoğan 5 Eylül’de de parti grubunu Genel Merkez’de toplayacak. Erdoğan bu toplantıda milletvekillerine kongreye yönelik açıklamalar yapıp, oluşacak yeni parti yönetimi konusunda görüşlerini alacak. MKYK üyelerine yaptığı gibi Erdoğan anket formu aracılığıyla milletvekillerinin de MKYK üyelikleri konusundaki nabzını tutacak. Erdoğan’ın anket formlarını bizzat inceleyeceği ardından da kurmaylarıyla birlikte MKYK listesini şekillendireceği konuşuluyor.

Bu arada yeni MKYK’ya girmesine kesin gözüyle bakılan Numan Kurtulmuş’un, kongrede partiye katılıp aynı gün yönetime seçilmesinin hoş bir görüntü vermeyeceği düşüncesiyle AK Parti’ye katılım tarihinin öne çekilebileceği de belirtiliyor. AK Parti kurmayları kongre öncesi 12 Eylül’de yapılması planlanan il başkanları toplantısında Kurtulmuş’un partiye katılımının gerçekleştirilebileceğini söylediler.

Tüzük değişikliği

Bu arada milletvekilleri ve belediye başkanları için 3 dönem yasağı öngören AK Parti tüzüğünün daha esnek bir hale getirilmesi için hazırlanan tüzük değişiklik taslağı da Erdoğan’a sunuldu. Mevcut tüzüğün aynen korunması halinde, görev ayrımı olmaksızın milletvekilliği ya da belediye başkanlığında 3 dönemi tamamlayanların hiçbir şekilde AK Parti listelerinden yeniden aday gösterilemeceğini tespit eden parti kurmayları, milletvekilleri ve bakanlara belediye başkanlığı, belediye başkanlarına da TBMM yolunu kapatmayacak bir taslak hazırladı. Hazırlanan değişiklik ile 3 dönem yasağı sürecek ancak bu 3 dönem yasağı sadece yapılan görevle sınırlı olacak. Yani belediye başkanlığı döneminde 3 dönemini tamamlayanlar, 3 dönem için milletvekilliğine, milletvekilliğinde 3 dönemini tamamlayanlar da 3 dönem için belediye başkanlığına aday olabilecek. Böylece örneğin 2 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra belediye başkanlığına kaydırılıp bir dönem bu görevi sürdürenlere, AK Parti listelerinden yeniden adaylık yolu kapanmayacak.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV