banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Bahçeli'den Soylu'ya tepki

MHP lideri Bahçeli, Twitter'dan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

27 Eylül 2016 Salı 05:33
Bahçeli'den Soylu'ya tepki
banner229
Bahçeli'den Soylu'ya tepki
MHP lideri Bahçeli, Twitter'dan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kürtçe de bizim dilimizdir" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Ağrı Diyadin Belediyesi'nde indirilen bölücü tabelayı tekrar astırıp Kürtçe bizim dilimizdir diyenler, aslında Türkçe'ye zulmedenlerdir. Türkçe yemin, Türklük namustur. Bundan habersiz olanlar milletimizin kültür ve tarih değerlerine ileri düzeyde zayiat vermişlerdir" şeklinde seslendi.

MHP lideri Bahçeli, Twitter'dan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Kalbi vatan ve millet
için çarpan" her insanın "haklı olarak" "Şafak ne zaman sökecek?" sorusunun cevabını aradığını belirten Bahçeli, "Sabır ve duayla şafağı bekliyorsak, o zaman hüküm süren karanlıktan da bahsetmemiz lazımdır. Maatteessüf karanlık zalim ve zifiridir. Nitekim üzüntüm büyüktür: Umutlar boşa çıkarken, uğursuz bir dönemin ağırlığı tüm acımasızlığıyla milli yüreklere düşmektedir. Huzur istiyoruz, hüsran geliyor; güvenlik istiyoruz, tehlikeler kol geziyor. Yarını görelim diyoruz, yangından başımızı alamıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

-"ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"-

Yeni bir darbe söylentisinin "mırıldandığını" ifade eden ancak bunun kızgınlıkla yapılmadığını kaydeden MHP lideri Bahçeli, Türkiye'nin korku tünelinden çıkması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Kara haberler geliyor, anaların gözyaşları şelale gibi akıyor. Değişen bir şey yok: Yavrular mahzun, gelinler mazlum, vatan mahvın eşiğinde. Mardin Derik, Şırnak ve Diyarbakır derken;11 vatan evladı şehit oldu. Şehitlerimiz devlet ve millet bekası uğruna kara toprağın bağrına girdi. Terörü lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Son olsun diyeceğim, ama olmayacak..."

-"TÜRKÇEMİZ YAŞAYAN BİR SERVETİDİR"-

Bugünün "Türk Dil Bayramı" olduğunu anımsatan Bahçeli, "Ne var ki, bayram kutlamak yerine hep yas tutuyoruz. Bayram bizi unuttu, biz bayramı. Dil bir millettir. Türkçe, Türk milletinin varlığı, yurdu, yuvası ve yarınıdır. Türkçe hepimizin ortak değeri, kardeşliğimizin tercümanıdır. Dilin ses güzelliğiyle dalgalanıp bir duyurma, anlatma ve inandırma gücüne ulaşması kolay değildir. Türkçe bunu asırlar içinde başarmıştır. Türkçemiz Türk milletinin aziz ve yaşayan bir servetidir. Bu servet israf edilir, yağmalanır, zayıflarsa adımız anılmaz, anılarımız yaşayamaz" açıklamasında
bulundu.

-"MAHALLİ DİLLERİN YERLEŞTİRİLME ÇABALARINA DEVAM EDİLMESİ GÜNAHTIR"-

Diyadin Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından, belediyenin kapısındaki Kürtçe tabelanın indirilmesinin üzerine, "Kürtçe de bizim dilimizdir, Bizim meselemiz terörledir. Hemen talimat verdim, o tabela aynen yerine asılacaktır. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz" açıklamasında bulunan Bakan Soylu'yu işaret eden MHP lideri Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Ağrı Diyadin Belediyesi'nde indirilen bölücü tabelayı tekrar astırıp Kürtçe bizim dilimizdir diyenler, aslında Türkçe'ye zulmedenlerdir. Türkçe yemin, Türklük namustur. Bundan habersiz olanlar milletimizin kültür ve tarih değerlerine ileri düzeyde zayiat vermişlerdir. Türkçe'nin yanına mahalli dillerin yerleştirilme çabalarına inatla devam edilmesi yanlıştır, günahtır, vebaldir, hatta millete kast etmektir. Ana dil eğitim taleplerinin sürekli olarak mevzi elde etmesi çözülme ve bölünme dinamiklerini hızlandıracak, hayatın her alanına yayacaktır. Türkçe ihmal edildiği için birbirimizden kopuyoruz, milli kimlik yok sayıldığı, milli ruh aşındığı için önüne gelen saldırıyor, tehdit ediyor."

-"SÖZ KONUSU MÜDÜR KENDİSİNİ AHIRDA HİSSEDEBİLİR BENCE MAHSUR YOKTUR"-

İzmir Karşıyaka'da bir okul müdürünün "Andımız"ı okuyan çocuklara, "Dingonun ahırı mı burası" dediğini aktaran ve okul müdürünü işgüzar ve densiz olarak nitelendiren Bahçeli, paylaşımlarına şöyle devam etti:

"Söz konusu müdür kendisini ahırda hissedebilir, bence mahsur yoktur. Ancak çocuklarımız okuldadır, Andımızı Türkçe okumak istemektedir. Unutmayalım, gördüğümüz rüya Türkçe'dir, ülkülerimiz Türkçe'dir, ülkemiz Türkiye'dir, hepimizin umut ve ufuk sancağı ise Türk milletidir. Dünyayı Türkçe kavrayacağız, hadiselerin kalbine Türkçe bakacağız, Türkçe'yi mukadderat bilip, ilelebet bir vefa ve sevda nişanesi göreceğiz.

-"TÜRK DİL BAYRAMINI KUTLUYORUM"-

Türkiye'nin bugünkü sorunlarından kurtulması için Türkçe pusula olmalı, çağın satırları Türkçe okunmalıdır. Buruk duygularla da olsa, büyük milletimizin Türk Dil Bayramını en içten hissiyatımla kutluyorum. Türkçe'nin gelişmesi, büyümesi ve yıldız gibi parlaması için emek veren, çaba gösteren kutlu ecdadımızı rahmetle, hürmetle yad ediyorum. Türkçe'nin gelişmesi ve muhafazası amacıyla değerli çalışmalar yapan bilim ve siyaset adamlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV