banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Balbay'ın tahliye istemine verilen yeni ret kararı CHP'lileri harekete geçirdi.

Milletvekili seçilen Ergenekon davası tutuklu sanığı Mustafa Balbay'ın tahliye talebinin reddedilmesi üzerine yapılan itirazı değerlendiren üst mahkeme ret kararı verdi

30 Haziran 2011 Perşembe 01:39
Balbay'ın tahliye istemine verilen yeni ret kararı CHP'lileri harekete geçirdi.
banner311
Balbay'ın tahliye istemine verilen yeni ret kararı CHP'lileri harekete geçirdi.


Milletvekili seçilen Ergenekon davası tutuklu sanığı Mustafa Balbay'ın tahliye talebinin reddedilmesi üzerine yapılan itirazı değerlendiren üst mahkeme ret kararı verdi. Karara tepki gösteren Gürsel Tekin, demokratik taleplerin devam adeceğini söyleyerek konunun Silivri ile özdeşleştirilmesine tepki gösterdi.

Balbay'ın tahliye talebi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy çokluğu ile reddedilmişti. Ret yönünde görüş bildiren iki üye, "Yasal bir mesnede dayanmayan, 'milletvekili seçilmenin tahliye sonucunu doğuracağı' savına itibar ederek sırf bu nedenle milletvekili seçilen sanıkların tahliye edilmesi, milletvekili seçilemeyen ve sair tutuklu sanıkların ise mevcut hallerinin devam ettirilmesi hiçbir hak ve nesafet ilkesi ve eşitlik kuralı ile bağdaşmaz." demişti. Karara muhalefet eden mahkeme başkanı ise daha önce de iki sanığın tahliyelerini istediğini hatırlatarak milletvekili seçilmeleri üzerine kaçma ve delilleri karartma şüphesinin kalmadığını savunmuştu.

Bu karar üzerine Balbay'ın avukatı karar düzeltme istemiş, kararından dönmeyen 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı bir üst mahkemeye göndermişti.

CHP'DEN YARGIYA JET TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ikinci ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılanırken partisinden milletvekili seçilen ve tahliye talebi reddedilen Mustafa Balbay'ın itirazının da kabul edilmemesine ilişkin, ''Haklı davamızda mücadelemize devam edeceğiz. Bu Silivri mücadelesi değil, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir'' dedi.

''İntikam duygusuyla verilecek karardan sürpriz beklemek mümkün değildir'' diyen Tekin, ''Biz kararımızdan vazgeçmeyeceğiz, başka bir şey beklemeyin. Haklı davamızda mücadelemize devam edeceğiz. Bu Silivri mücadelesi değil, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir'' ifadelerini kullandı.

Tüm haksızlığa uğrayan milletvekillerinin hakkını aradıklarını belirten Tekin, ''Millet iradesi diyenlere millet iradesinin ne olduğunu hatırlatacağız. Biz yargıya hiç hakaret etmedik. Geçmişte bu yargı kararlarına iktidarın tutumunu biliyoruz. Sizinle ilgili bir karar olunca millet iradesi diyeceksiniz, başkası olunca hukukun üstünlüğü diyeceksiniz. Böyle iki yüzlülük olmaz. Biz bir yasa çalışması yapmıyoruz'' diye konuştu.

BİR TEPKİDE BATUM'DAN

Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ise kararı değerlendirirken, ''Adalet Bakanının bir genelge yayınlayarak, hakimlere Anayasa'nın 90. maddesini, yani görevlerini hatırlatması gerekiyor'' dedi.

Batum, şunları söyledi:

''Uluslararası hukuku uygulamak zorundasınız. Siz burada 102. maddeye göre karar verme yetkiniz yok. Bu hakimlere anayasanın, evrensel hukukun, AİHM kararlarının hatırlatılması lazım. Hiçbir çalışma yapmıyoruz. Biz en güzel yasayı yapsak da bunu Hükümete getirsek de geçiremeyiz. Sebahat Tuncel için hangi kanun çıkarıldı da şimdi kanun çıkarmaktan bahsediliyor? Bu tutukluluk değil, tutsaklıktır, rehin alma operasyonudur. Adalet Bakanı nasıl Ogün Samast benzetmesi yapar? Ne alakası var, bu adam nasıl Adalet Bakanı olmuş. Bunları anlayabilecek bir bakan olsaydı AK Parti'nin Adalet Bakanı olmazdı.''

Öte yandan, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda, son gelişmelerin değerlendirileceği belirtildi.






 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV