banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Başbakan Yıldırım yeni kabineyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile programda yer almayan sürpriz bir toplantı gerçekleştirdi.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 19:54
Başbakan Yıldırım yeni kabineyi açıkladı
banner291
Başbakan Yıldırım yeni kabineyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile programda yer almayan sürpriz bir toplantı gerçekleştirdi. Erdoğan, 12.00'de Yıldırım'ı kabul etti. Ankara'yı hareketlendiren sürpriz görüşmenin bir süredir kulislerde konuşulan kabine değişikliğiyle ilgili olduğu ortaya çıktı. Kabinede 6 bakanın yeri değişti, 5 yeni isim ise kabineye girdi.

Beylikdüzü Tabela

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere saat 12.00'de Cumhurbaşkanlığı'na gitti. Erdoğan'la görüşmenin ardından Başbakan Binali Yıldırım, Külliye'de yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede Veysi Kaynak, Akif Çağatay Kılıç, Tuğrul Türkeş, Mehmet Müezzinoğlu, Nabi Avcı, Faruk Çelik yer almadı.

İşte yeni kabine...

Başbakan Yardımcı (Nurettin Canikli) – BEKİR BOZDAĞ

Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek

Başbakan Yardımcı (Numan Kurtulmuş) – FİKRİ IŞIK

Başbakan Yardımcı Yıldırım
(Tuğrul Türkeş) – RECEP AKDAĞ

Başbakan Yardımcı (Veysi Kaynak) – HAKAN ÇAVUŞOĞLU

Adalet Bakanı (Bekir Bozdağ) – ABDÜLHAMİT GÜL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (Mehmet Müezzinoğlu) – JÜLİDE SARIEROĞLU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak

Gençlik ve Spor Bakanı (Akif Çağatay Kılıç) – OSMAN AŞKIN BAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı (Faruk Çelik) – AHMET EŞREF FAKIBABA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan

Kültür ve Turizm Bakanı (Nabi Avcı) – NUMAN KURTULMUŞ

Maliye Bakanı Naci Ağbal

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

Milli Savunma Bakanı (Fikri Işık) – NURETTİN CANİKLİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı (Recep Akdağ) – AHMET DEMİRCAN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN

KABİNEYE YENİ GİREN İSİMLER

Osman Aşkın Bak, Hakan Çavuşoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Ahmet Eşref Fakıbaba, Abdülhamit Gül, Ahmet Demircan

GÖREV YERİ DEĞİŞENLER

Bekir Bozdağ, Fikri Işık, Recep Akdağ, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli

KABİNE DIŞINDA KALANLAR

Yıldırım Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, Akif Çağatay Kılıç, Faruk Çelik, Nabi Avcı, Mehmet Müezzinoğlu

BAKANLAR KURULUNDA YERİ DEĞİŞMEYEN BAKANLAR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük
ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan oldu.

Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

15 bakanımız aynı görevini sürdürmeye devam edecek. 5 yeni arkadaşımız önce görev yapan arkadaşlardan görevi devralacak, bayrağı devralacak.

6 Bakanlar Kurulu üyemizin görev değişikliğiyle yine kabinede görevlerini sürdürecekler. Bakanlar Kurulu'muzun 11 üyesinde ya yer değişikliği ya görev değişikliği gibi bir sonuç ortaya çıkmıştır. 6 arkadaşımızın bakanlar kurulu içerisindeki görev yerleri değişmiş, 5 yeni arkadaşımız da yeni üyesi olmuştur.

Bugüne kadar Bakanlar Kurulumuzda görev yapan, bu değişiklikle görev almayan görevine devam etmeyen, görevini tamamlayan arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

ANKARA KULİSLERİNDE BUNLAR KONUŞULUYOR

AK Partili kaynaklar, partinin büyük kongresinin yapıldığı ve Erdoğan'ın yeniden genel başkanlığa getirildiği Mayıs ayından bu yana kabine revizyonunun beklendiğini dile getiriyorlardı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Erdoğan ve Yıldırım'ın bugün saat 1200'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir görüşme yapacakları bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı'na yakın bir başka kaynak, "Görüşme sonrası kabine revizyonu yönünde bir kararın çıkması kuvvetle muhtemel" derken, Başbakanlık kaynakları görüşmenin 'rutin görüşmenin öne çekilmesi olup olmadığı' konusuyla ilgili yorum yapmadılar.

Hükümete yakın bir kaynak, "Dünden itibaren kabine revizyonuyla ilgili hareketli bir trafik yaşanıyor. Sanırım bugün, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın başka programlarının olmaması da kabinedeki olası değişikliğe işaret" diye konuştu.

Başka bir kaynak ise, "Yıldırım, Cumhurbaşkanı ile görüşmesi sonrasında kuvvetle kabinenin yeni şekliyle ilgili açıklama yapacak" değerlendirmesinde bulundu.

Reuters'ın Mayıs ayında, yetkililerin görüşlerine dayandırarak yaptığı analiz haberde, düşünülen kabine revizyonu ile AKP'nin 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha dinamik bir hükümetle girmeyi amaçladığı vurgulanmıştı.



SELVİ MAYIS AYINDA YAZMIŞTI

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, geçen Mayıs ayında kabine değişikliğine ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme almıştı.

Selvi, "Hükümette 7-8 bakanın değişeceği söyleniyor. İsimler dolaşmıyor değil. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafasındaki kabine listesini kimse bilmiyor. Erdoğan kabine değişikliğinde elini daha öncekilere göre daha sıkı tutuyor. Bu demektir ki önemli değişiklikler var" ifadelerini kullanmıştı.

Milli savunma, gıda ve tarım, ekonomi, çevre, orman-su işleri bakanlarının değişeceği iddialar arasındaydı.



Beylikdüzü Tabela


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV