banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

CHP karıştı İhraç edilsin

Geçtiğimiz günlerde Tunceli İl Genel Meclisi’nin 8 CHP’li ile 1 AK Parti'li üyenin HES projesinin imar planını kabul yönünde oy kullanması ile ilgili parti içinde tartışmalar devam ediyor.

19 Ağustos 2014 Salı 14:08
CHP karıştı İhraç edilsin
banner264
CHP karıştı İhraç edilsin
Geçtiğimiz günlerde Tunceli İl Genel Meclisi’nin 8 CHP’li ile 1 AK Parti'li üyenin HES projesinin imar planını kabul yönünde oy kullanması ile ilgili parti içinde tartışmalar devam ediyor. Tunceli İl Genel Meclisi’nin 8 CHP’li üyesi ile 1 AK Parti'li üyenin HES İmar Planı'nı kabulu yönünde oy kullanması Tunceli’de tepkilere neden olmuştu.

Büyük Tabela Neon
CHP Genel Merkezi de konuyla ilgili Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Saniye Barut’u görevlendirdi

Tunceli-Erzincan ve Erzurum yolu güzergahında bulunan Karasu Nehri üzerinde yapılması planlanan Armağan Regülatörü ve HES projesinin imar planı için Tunceli İl Genel Meclisi’nin 8 CHP’li üyesi ile 1 AK Parti'li üyesi kabul yönünde oy kullandı. 17 üyenin bulunduğu il genel meclisinin bu kararıyla projenin imar planı onaylanırken, plana onay verilmesi ilde tepkilere neden oldu.

"CHP İL BAŞKANI ONAY VERENLERİN İHRACINI İSTEDİ"

CHP Tunceli İl Başkanı Kemal Bozkurt, partilerinin baraj ve HES politikalarının belli olduğunu belirterek imar planının kabulü yönünde oy kullanan CHP’li üyelerin partiden ihraç edilmesi için genel merkezden talepte bulundu. CHP Genel Merkezi de konuyla ilgili Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Saniye Barut’u görevlendirdi. Tunceli’ye gelerek onay yönünde oy veren CHP’li meclis üyeleriyle görüşen Barut daha sonra CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

"CHP GENEL MERKEZİ, YÜKSEK DİSİPLİN KURULU BAŞKAN YARDIMCISINI GÖREVLENDİRDİ"

İmar planına onay verilmesinin alal acele müzakere yapılarak alındığını iddia eden Saniye Barut, "Bu nedenle maalesef Dersim Halkını ve CHP’yi üzen böyle bir karar verilmiştir. Ancak bu süreçten sonra CHP’li meclis üyelerinin bu sürecin düzeltilmesi kararın ortadan kaldırılması için tekriri müzakere talepleri oldu. Bununla ne yapılmak isteniyor? Böyle bir tartışmanın içinde CHP’nin olamayacağı, Dersim Halkının yararına olmayan; doğaya, çevreye zarar veren hiçbir projenin yanında olmayız. Bu kararın ortadan kaldırılması noktasında İl Genel Meclis Başkanı'ndan Tekriri Müzakere talep edildi. Devamındaki süreçte de idare mahkemesinde plan iptal davası da dahil olmak üzere sürecin tamamı partimizin yetkili organları tarafından takip edilecektir. Dersim’in yararına olmayan hiçbir projenin yanında yer almayacağız." dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya ise yaptığı açıklamada, Tunceli’de vadileri sularla dolduracak projelere göz yumma ya da seyirci kalmak gibi bir durumlarının söz konusu olmadığını söyledi.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV