banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu, adil dünya değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milyonlarca insanın sefalet, yoksulluk ve açlık içinde hayata tutunmaya çalıştığını görüyoruz. Bu, adil dünya değildir." dedi.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 09:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu, adil dünya değildir
banner299
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu, adil dünya değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milyonlarca insanın sefalet, yoksulluk ve açlık içinde hayata tutunmaya çalıştığını görüyoruz. Bu, adil dünya değildir." dedi.


Yelken Bayrak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM tarafından düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'nin kapanış programında yaptığı konuşmada, geride bırakılan 2 günlük süre zarfında çok verimli istişareler gerçekleştirdiklerini, önemli kararlar aldıklarını söyledi.

Zirvede, insani alanda karşı karşıya olunan zorlukları, sınamaları ve bunlara nasıl çözümler bulunabileceğini hep birlikte masaya yatırdıklarını belirten Erdoğan, bu zirve için yola çıktıklarında insani sorunların çözümünde, insanı ve insan onurunu merkeze alan bir
yaklaşımla hareket edilmesi gerektiğini vurguladıklarını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanların haysiyetini korumanın, güvenliklerini sağlamanın, geleceğe umutla bakmalarını temin etmenin müşterek gayeleri ve ahlaki sorumluluğu olduğunu dile getirdiklerini aktardı.

Zirve boyunca pek çok katılımcı ülke ve kuruluşun, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un sunduğu insani gündem çerçevesinde somut taahhütlerde bulunduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyanın farklı yerlerinde, hatta kimi zaman aynı yerlerde, insanların çok farklı güvenlik ve hayat standardına sahip olduğunu biliyoruz. Bir tarafta lüks, israf ve şatafat hakimken, onun hemen yanı başında milyonlarca insanın sefalet, yoksulluk ve açlık içinde hayata tutunmaya çalıştığını görüyoruz. Bu, adil dünya değildir. Karşımızdaki bu keskin farklılığa uluslararası toplumun hiçbir ferdinin, hiçbir vicdan sahibi ülkesinin kayıtsız kalmaması gerekir. Dünya İnsani Zirvesi'nin bu konuda temel bir zihniyet değişiminin miladı olmasını diliyorum. Bu zirve, ancak Afrikalı, Asyalı, Suriyeli, Iraklı çocuklar başta olmak üzere dünyadaki tüm mazlumların hayatlarında yeni bir dönemi başlatırsa amacına ulaşmış sayılır. Ümit ederiz bu tarihi zirve adına ve önemine yaraşır bir şekilde daha huzurlu, adil ve barış dolu bir dünyanın kapılarını aralar. Zirvenin neticelerini umutla bekleyenlere, kalplerimizi ve zihinlerimizi onlara kapatmadığımızı, bilakis kendilerini her zamankinden daha sıkı şekilde kucakladığımızı göstermek zorundayız."

"Süratle harekete geçmeliyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel düzeyde karşı karşıya kalınan sorunun büyüklüğünün ortaya konulmasının ve çözüm yolları üzerinde durulmasının önemli olsa da tek başına yeterli olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Akan gözyaşları, yaralı yürekler, kanayan vicdanlar, kelimelerle, kuru sözlerle,
arkası gelmeyen taahhütlerle değil, ancak güçlü eylemlerle teskin edilebilir. Bunun için siyasi, ahlaki ve mali sorumluluklarımızı küresel olarak paylaşmalı ve süratle harekete geçmeliyiz. Dünya ülkeleri, başta gelişmiş ülkeler olmak üzere, veriler sözler yerine gelmedikçe bu insani ve vicdani görevimizi yapmış sayılmayız. Bunu da ortaya koymak durumundayız. Boşa geçirdiğimiz her dakika, her gün yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine, binlercesinin yeni acılar çekmesine neden oluyor. Uluslararası toplumun, sorumluluk ve ilke sahibi ülkeleri olarak bu zirvede ortaya konulan iradenin fiiliyata geçirilmesinin takipçisi olmamız gerektiğini özellikle vurgulamak isterim."




beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV