banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Nisan 2024 Cuma

ABD Çin arasında siber savaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP'lilere tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis'e geldi.

01 Ekim 2015 Perşembe 16:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP'lilere tepki
banner312
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP'lilere tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis'e geldi.


Erdoğan, Meclis'te TBMM Başkanvekili Naci Bostancı tarafından askeri törenle karşılandı. Erdoğan konuşması sırasında MHP sırlarından gelen itiraz ve eleştirilere "Rahatsız mı oldun?" diye cevap verdi. Erdoğan MHP'li vekillere "Siz bu kürsülerin acemisisiniz?" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeref Kapısı önünde kendisini karşılayan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile birlikte Genel Kurul'a girdi.

HDP, TBMM’de yapılan yeni yasama yılı törenini, İstiklal Marşı
okunduktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kürsüye çıkarak konuşma yapacağı sırada salonu terk etti.

MUHALEFET LİDERLERİ GENEL KURUL'DA YOKTU

Genel Kurul'da Ak Parti sıralarının tamamen dolu olduğu görülürken, muhalefet sıralarındaki boşluklar dikkat çekti. Muhalefet liderleri Kılıçdaroğlu yurtdışında olduğu için Meclis'e gelmedi. Bahçeli ile Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da TBMM'de bulunmadığı görüldü.

25. Dönem 2. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

23 Nisan 1920’de Türkiye’nin ilk meclisini oluşturan o ilk meclisten, şu andaki meclisi oluşturan tüm milletvekillerine kadar herkese teşekkür ediyorum.
Gazilerimizden hayatını kaybedenlere rahmet, hayatta kalanlara sağlık diliyorum.
Ali Şükrü Bey’i, Hasan Polatkan’ı ve Meclis üyesiyken katledilmiş tüm vekilleri rahmetle yad ediyor ve mekanları cennet olsun diyorum.

7 haziran seçimleri, evet hiçbir partinin tek başına iktidar olamadığı bir sonuçla sonuçlanmıştır. Yaşadığımız süreç, demokrasi tarihimizde ilk kez gerçekleşen bir süreçtir. Bir hükümet kurulmamış olmasına rağmen, anayasamızın gereklerini yerine getirmek adına hareket etmişizdir.

Kimse siyasi alanda çıkarılan boşluğun faturasını cumhurbaşkanlığı dahil olmak üzere başka yerlere mal ederek sorumluluktan kaçamaz. Milletimizin gücü her türlü güçlüğü aşacak güçtedir.

Terörün çirkin yüzünün sandıklarına yansımasını engellemek için tüm siyasi partilerin sorumluluklarının farkında olacaklarını umut ediyorum.

“HUKUK KARŞISINDA HESAP VERMEKTEN KAÇAMAYACAKTIR”

Milletimizin bütünlüğünün, bayrağımızın ve milli marşımızın hepimizin temel görevi olduğunu belirtmek isterim.

Türkiye’nin istiklalinin ve istikbalinin
tek görev olduğu yerde, sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir.

Milletin dışında güç odaklarına, özellikle de terör örgütlerine ve paralel yapılarına sırtlarını dayayanlar, hukuk karşısında hesap vermekten kaçamayacaktır.

“TÜRKİYE OKUN YAYDAN FIRLAMASI GİBİ BİR İLERLEME DÖNEMİNDEDİR”

Türkiye’nin 1 Kasım seçimleri sınavını da başarıyla atlatacağına inanıyorum. Türkiye her anlamda emin ellerdedir. Tarih Türkiye’nin önlenemez yükselişine tanıklık etmeye devam edecektir.

Tek bir vatandaşım dahi tedirgin olmasın, Türkiye okun yaydan fırlaması gibi bir ilerleme dönemindedir ve 2023 hedeflerine kesinlikle ulaşacaktır.

"DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI OLACAKTIR"

13 yıl boyunca gerçekleştiren ciddi reformlar ekonomide ciddi belirsizlikler yaşanmasını engelledi. Bugün avrupada ve içinde bulunduğumuz bölgede küresel ekonominin sıkıntılarını en az hissedenlerden biriyiz. 1 kasım sonrası kurulacak güçlü ekonomik, ekonomik gelişmenin de mimarı olacaktır. Finans sektörünün reel sektörü zor durumda bırakacak şekilde hareket etmesini asla kabul etmeyiz.

Tüm saldırılara rağmen, Türkiye ekonomide de 2023 hedeflerine ulaşacak ve dünyanın parlayan yıldızı olacaktır.

Sayın başkan ve milletvekillerim, geçen yıldan bu yana geçen sürede ülkemiz açısından kritik gelişmeleri hep birlikte yaşadık.

"BÜYÜK SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ OLARAK..."

İç güvenlik paketinin güvenlik güçlerimize büyük katkı sağladığına inanıyorum. Bir siyasi parti başkanının büyük sorumsuzluk örneği olarak adlandırdığım büyük çağrısından sonra 50den fazla vatandaşımız hayatını kaybetti.

Söz konusu Suriye bölgedeki çatışmalardan kaçan 220 bin kişiyi sınırlarımızı açarak kabul ettik. Bölgeye yüzlerce kamyon, insani yardım malzemesini gönderen ve bu yardımların yerine ulaşmasını sağlayan da bizdik.

Sayın başkan, değerli milletvekilleri, Türkiye olarak biz, tıpkı balkanlardaki, orta Asya’daki kardeşlerimiz gibi, Suriye ve bölgedeki kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Bugün Suriye ve ırak dediğimiz yerler, daha bir asır önce, bizim için Mardin’den, Diyarbakır’dan, Hatay’dan farkı olmayan coğrafyalardı

Bizim bu topraklara ve oralarda yaşayan kardeşlerimize bakışımız, başta batı ülkeler olmak üzere, diğer devletlerle aynı olamaz. İşte bu anlayışla, Suriye ve ıraktan bize gelen kardeşlerimize kapılarımızı açtık ve açmaya devam edeceğiz. Bizim kimi Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi Akdeniz’de ölüme terk etme, tren istasyonlarında ölüme maruz bırakma durumumuz yoktur, kardeş sözü bin yıllık arka planı olan bir duygunun sonrasında çıkıyor.

İmkanlarımız sınırlı olabilir ama hamdolsun gönlümüz zengin. Türkiye’den kat be kat güçlü Avrupa ülkeleri birkaç yüz bin mülteci kapılarına gelince tedirgin olurken biz yıllardır milyonlarca kardeşimizi misafir ettik. Sınırlarımız dışındaki tüm kardeşlerimize karşı bu duyguları beslerken, ülkemiz içinde herhangi bir bölgeyi, bir kesimi dışlamak mümkün müdür?

Türkiye komşularına ve bölge ülkelerine hiçbir zaman salt çıkar penceresinden bakmamıştır. Kısa dönemli menfaatleri, bizi biz yapan değerlere tercih etmedik, etmeyeceğiz. Bu anlayışla bölgemizde ve dünyada barışın, huzurun ve istikrarın egemen olması için çalışıyoruz.

“BUGÜNE KADAR GELENLER İÇİN 7,5 MİLYAR DOLAR HARCARDIK”

Kökenin, mezhebine bakmadan tüm mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar gelenler için 7,5 milyar dolar harcardık. Türkiye 2 yıla aşkın sürede 4 milyona yakın Suriyeli kardeşine sahip çıkarak, bir insanlık dersi vermiştir.

“AB ÜYELİĞİ KONUSUNDAKİ KARARLILIĞIMIZ DA DEVAM ETMEKTEDİR”

4 yıldır görmezden gelinen, birkaç ülkenin sırtına yüklenen bu ağır sorunla artık Avrupa devletleri de dahil olmaya başladı.
Sorunun kaynağına inerek, önce katliamlara dur deyip, buna göre politikalar geliştirmek zorundayız. Suriye halkı kendini katleden rejim ile terör örgütleri arasında seçim yapmaya zorlanamaz. Adı ne olursa olsun, terör örgütlerinin kurulmasına izin vermeyeceğiz…
Bölgemizdeki sorunlara çözüm bulunması için mücadele ederek, AB üyeliği konusundaki kararlılığımız da devam etmektedir.

Buna rağmen bazı üye ülkelerce önümüze çıkarılan engeller nedeniyle, müzakere sürecimizde kayda değer bir ilerleme sağlayamadık.

Ukrayna ve bölgede yaşanan olaylar, Türkiye ile ab ilişkisinin önemini bir kere daha ortaya koymuştur.

Resmi kalkınma yardımlarımızı 2014 yılında 4,5 milyar dolar seviyesine çıkararak bu alanda dünyada dördüncü sıraya çıkardık.

Gelecek sene bu konuda daha büyük bir adım atarak dünya insani zirvesine ev sahipliği yapacağız.

Gelişmekte olan ülkelerde büyümenin yavaşladığı, finansal piyasalardaki hareketliliğin tüm ekonomileri etkilediği bir dönemde, Türkiye 1 Aralık 2014 itibariyle G20 başkanlığını devraldık.

İnşallah tüm bu başarıyı Kasım ayında Antalya’da düzenlenecek zirve destekleyeceğiz.

“İSRAİL’İN BU TAVRINDAN BİR ÖNCE VAZGEÇMESİNİ BİR AN ÖNCE TEMENNİ EDİYORUM”

Öte yandan İsrail’in Kudüs’te hareketlerinin tüm dünyayı tehlikeye sürdüğünü bir kere daha söylemek istiyorum. İsrail’in bu tavrından bir önce vazgeçmesini bir an önce temenni ediyorum.

“TÜM SİYASİ HAYATIMDA OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE HİÇBİR RÜTBENİN PEŞİNDE DEĞİLİM”

95 yıllık süreçte kimi dönemlerde farklı etnik kökenlere baskı yapıldığı bir gerçektir. Bu bağlamda farklı kesimlere haksızlıklar yapılmıştır. Bu haksızlıkları inkar etmediğimiz, bu haksızlıkları yüksek sesle dile getirdiğimiz kayıtlarda mevcuttur. Tüm siyasi hayatımda olduğu gibi bugün de hiçbir rütbenin peşinde değilim. Milletim beni bu rütbelerin en büyüğüne, cumhurbaşkanlığına layık gördü. Ben büyük Türkiye, Yeni Türkiye, 78 milyonun bir ve kardeş olduğu bir Türkiye için çalışıyorum.

Ben Kürt kardeşlerimde burada… Kürt kardeşlerim var ama siz bilmiyorsunuz, bilmediğiniz bir şey var, Kürt kardeşlerimi onlar temsil etmiyor.

Kürt meselesi ile terör aynı şeyler değildir. Bizleri birbirimize düşman etme durumu her ikimize de zarar veriyor.

“KÜRT AYRIDIR, TERÖRİST AYRIDIR”

Bu yüzden diyorum ki Kürt ayrıdır, terörist ayrıdır. Mücadelemiz bir etnik kökenle değil, terörledir, teröristledir.

Terörden en çok zararı gören de yine Kürt kardeşlerimizdir. Cansız çocuk bedenleri üzerinden alçakça bir algı operasyonu yürüten bir zihniyetin Kürt kardeşlerimle hiçbir ilgisi olamaz.

Dağ taş demeden her alanda operasyonlar her alanda devam edecektir.

Çözüm süreci 78 milyonun kardeşliğin tesis etme yolunda son bir denemeydi. Bu alanda silahların bırakılması gerekiyordu ama Terör örgütü silah bırakmadı, saldırılarına devam etti. Türkiye cumhuriyeti terör örgütü hangi dilde konuşuyorsa o dilde konuşmaya devam edecektir.

“TERÖRDEN SİYASİ RANT UMMAK AYNI ŞEKİLDE TERÖRÜ DESTEKLEMEKTİR”

Kimi siyasiler, kimi medya kuruluşları terör örgütünü desteklese de Türkiye istiklal ve istikbal mücadelesinden vazgeçmeyecektir.

Türkiye cumhuriyetinin askerini, korucusunu, a şahsının korucusu memuru gibi göstermek, teröre destek çıkmaktır.

Terörden siyasi rant ummak aynı şekilde terörü desteklemektir.

Siyasi partiler terör karşısında tek yürek ve tek vücut olmadıkları sürece, şehitlerimiz hatırası önünde mağdur olmaya devam edecektir.

“RAHATSIZ MI OLDUN?”

Buradan terörü ve terör örgütlerine destek veren ülkelere de sesleniyorum. Ne yaptığınızı biliyoruz, sizin elinizi de yakacaktır.

Rahatsız mı oldun? Rahatsız mı oldun? Ben sayıyorum ama terörün kaderi böyledir akrep gibidir, gün geldiğinde kendisini tutanları da sokar

“SİZ BU KÜRSÜLERİN ACEMİSİSİNİZ”

Siz bu kürsülerin acemisisiniz ben kime nasıl hitap edileceğini biliri.

Teröristle mücadele önemlidir ama yeterli değildir önemli olan terörle mücadele etmektir.

Tek bir askerimizin, vatandaşımızın kanı akmasın, çocuklar yetim kalmasın, analar babaların boynu bükük kalmasın diye çalıştık. 6-7-8 Ekim konuları, terörün yeni yüzü konusunda ilk tecrübemiz oldu.

Biz akan kanı tümüyle durdurmak için çalışırken birilerinin kanı akıtmak için el ovuşturduğuna da şahit olduk. Biz bu toprakları kendimize vatan yapmak için bin yıldır mücadele ediyoruz.

Eğer bu coğrafyada yaşamaya devam edeceksek…

(Muhalefet sıralarından tepki gelmesi üzerine: Biz o bölgeye çok gittik, siz kaç kere gittiniz onu söyleyin, o bölgelerde teşkilat bile kuramadınız, kuramıyorsunuz. Ben cumhurbaşkanı olarak gitmediğim il yok gitmeye de devam edeceğim.)

Burada terörle mücadelede görev alan tüm kamu personelini de tebrik ediyorum.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum

(Muhalefet sıralarına: Şehitliğin ne anlama geldiğini bilmezsen, o lafı kuramazsın. Şehitlik kıyamete kadar devam edecektir)

Amacımız bu mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştırarak şehitlerimizin tek bir damla kanının boşa gitmemesini sağlamaktır.

Bunun için diğer tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, terör karşısında işbirliği içinde olmalıyız.

(Muhalefet sıralarına: Tekrar milletvekili olursun belki?)

Biz tek millet , tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz.

Türkiye’nin geleceğini işte bu 4 sütün üzerinde inşa etmemiz gerekiyor.

Bugün geriye doğru baktığımızda, nasıl heba edilen kaynakları hayıflanarak hatırlıyorsak, bizden sonraki nesillerin aynı şeyi yapmasına izin vermeyelim.

25. dönem meclisinde bu imkanı yakalayamadık, 1 Kasım seçimlerinden sonraki meclisin görevini yerine getireceğine inanıyorum.

1 Kasım seçimlerinin tüm milletvekillerimiz, milletvekili adaylarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

MECLİS BAŞKANI YILMAZ: MECLİS SORUNLARIN ÇÖZÜM YERİ

Meclis'in sorunların çözüm yeri olduğuna işaret eden Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ise, ''Terör ekonomik kalkınmanın da önünde engeldir'' dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin güçlü demokrasisi ile bölgenin huzur adası olduğunu söyledi.

İsmet Yılmaz, ''Hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden, hep birlikte, teröre karşı güçlü ve kararlı bir yaklaşım sergilemeli, milletimizin bekasını her şeyin üstünde tutmalıyız'' diye konuştu.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV