banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Davutoğlu'ndan Yunan muhabire sert yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çipras ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu "Türkiye ile Yunanistan aynen Suriyeli mülteciler gibi Suriye sorununun mağdurlarıdırlar, müsebbipleri değildirler" dedi.

18 Kasım 2015 Çarşamba 18:50
Davutoğlu'ndan Yunan muhabire sert yanıt
banner263
Davutoğlu'ndan Yunan muhabire sert yanıt
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çipras ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu "Türkiye ile Yunanistan aynen Suriyeli mülteciler gibi Suriye sorununun mağdurlarıdırlar, müsebbipleri değildirler" dedi.


Davutoğlu, Yunanlı bir muhabirin 'Mülteci konusunda Türkiye sorumluluğunu yerine getiriyor mu?' şeklinde sorduğu soruya sert yanıt verdi. Davutoğlu, asıl sorunun Türkiye'ye değil de 4 yıldır hiçbir şey yapmayan, hiçbir karar alamayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sorulması gerektiğini ifade etti, 'Bu soruyu onlara iletin' dedi.

Yunan mevkidaşı Çipras’la ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ege’deki insani trajediye engel olabilmek için ikili teknik
bir çalışma yürütme kararı aldıklarını belirterek, "Avrupa Birliği ile Türkiye arasında bir sığınmacılar krizi zirvesi yapmaya hazırız" dedi.

Davutoğlu ve Çipras, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İlk sözü alan Başbakan Davutoğlu, Ege’deki insani trajediye engel olabilmek için ikili teknik bir çalışma yürütme kararı aldıklarını duyurdu. Avrupa Birliğine de çağrı yapan Davutoğlu, "Avrupa Birliği ile Türkiye arasında bir sığınmacılar krizi zirvesi yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Yunanistan’la Türkiye’nin sadece aynı coğrafyayı değil, aynı kahveyi de paylaşan iki ülke olduğunu ve bu yüzden ikili ilişkilerin kalıcı şekilde geliştirilmesiyle yükümlü olduklarını anlatan Davutoğlu, Kıbrıs sorununa da değindi. Ahmet Davutoğlu, "Kıbrıs’ta bir fırsat penceresi var, görüşmeler yoğun şekilde devam ediyor. Türkiye ve Yunanistan olarak Kıbrıs’taki müzakerelere pozitif katkıda bulunma noktasında ortak bir yaklaşımımız var. Dünkü maç gibi orta saha mücadelesi değil de sonuca gitmeliyiz" diye konuştu.

ÇİPRAS

Daha sonra söz alan Başbakan Çipras ise, Türkiye ziyaretinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşmesi adına ümit anlamı taşıdığını ifade ederek, “İşbirliğimiz Avrupa’daki dengeleri değiştirebilir” dedi.
Ege’deki insanlık dramının son bulması gerektiğine değinen Çipras, bu konuda artık Avrupa’nın da sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

seo, web tasarım, seo yazılım,

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV